Gamla Nyheter


Länk till Riktigt gamla nyheter

2002-12-24
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!!!
Svenne Rubins och webbredaktionen ber att få tillönska alla lyssnare och läsare en God Jul och Ett Gott Nytt År. Hoppas vi ses 2003. (Och glöm inte jultävlingen. Ni har till den tjugondag Knut på er).


2002-11-30
JULTÄVLINGEN 2002
Så var det dags!! Sanningens minut har kommit!! Dags att visa prov på sina Rubins kunskaper. Bland samtliga inkomna svar lottar vi ut en äkta Sven Rubin skjorta. Dessutom står titeln "Sanningsvetare av första graden - 2002" på spel. Klicka här och häng med!!


2002-11-17
VINN SVEN'S SKJORTA!!
Är höstmörkret kompakt? Stress eller tristess med tanke på att julen närmar sig? Ge inte upp! Snart finns möjligheten att trösta sig med Rubins kapellmästare!! Eller i alla fall hans skjorta! Den, och en del annat, kan ni vinna i Rubins jultävling som traditionsenligt lanceras här på hemsidan kring den 1:a advent. Samma helg kan ni för övrigt se orkestern på Guldsmedsgården i Uddevalla.


2002-11-02
TVÅ PREMIÄRER PÅ VINDHEM
Svenne Rubins bjöd på två nya sanningar vid spelningen på MS Vindhem. "Hotell Flottaren" och den ruggiga historien "Nu kör Martin Bengtsson igen" framfördes. Än ruggigare blev det (passande, då det var Halloween kväll) när kapellmästaren själv äntligen fick chansen att spela sologitarr. Häxor, troll och otyg försvann då tillbaks in i sina mörka vrår, ty ont skall med ont fördrivas. Webredaktionen njöt av en strålande spelning (och trevligt sällskap) och tvekar inte... Fem sanningar av fem möjliga.


2002-10-28
FARTFYLLT VIKARIAT AV BUICKEN
Oktoberfesten i Köping innebar att Rubins var igång igen efter höstsemestern. Billi Buick vikarierade på gitarr och vi som var där kunde konstatera att orkestern aldrig låtit så bra som just då. (Vilket den traditionsenligt alltid gör när någon nuvarande medlem saknas). Webredaktionen ger tre sanningar i betyg, lite ringrost kanske, men också lite nostalgi. Ta förresten en titt i bildarkivet. Det hände märkliga saker, inte bara på scenen....


2002-10-17
DATORHAVERI OCH DEMOS
Det har varit tyst och lungt här på hemsidan under Rubins semester. Till viss del beror det på att Svens dator varit på reparation i över en månad, men också beroende på att orkestern varit inne i studio och låtit en och annan demo växa fram. Det lutar åt mer inspelningar under vintern, vilket ev. kan sätta sina spår i skivfabrikationen.
Vid nästa spelning (Köping den 25:e oktober) dyker en gammal bekant upp i form av ex-gitarristen Billi Buick. Därav kan man lista sig till att orkestern (traditionsenligt) förmodligen aldrig kommer att låta så bra som då....


2002-07-18
HEKTISK VANSBROHELG!
Det har varit en hektisk vansbrosimnings- helg med rekordmånga simmare och klassiskt röj på rubinspelningen på hemmaplan under rubriken Hela Flottaren gungar - vilket den verkligen gjorde. Inhopp av både Rubin Svensson och Danielson samt premiär för snabbt nyskriven sanning Hotell Flottar´n. På söndagskvällen tog Sven sig en tur på Västerdalälven. Han passerade Van River Queen som stod förankrad där och slog av motorn för att stilla glida nedströms förbi "Plasket" där det var hårdrocksgala. Ett band röjde på rejält med heavy metal och döm om Svens förvåning när han får höra sångaren utannonsera bandets sista låt: Långa bollar på Bengt! I tung metaltappning. Sven rapporterar att han kände sig mycket ärad och tillfreds med versionen.


2002-06-23
12:E RAKA I SÄTERDALEN
Tradition, folkfest och hemmaplan! Så kan man sammanfatta midsommardagens spelning i Säterdalen. För 12:e året i rad fanns Rubins på scenen och mer om spelningen hittar ni om ni klickar här


2002-05-28
UTSÅLD I DINGTUNA!!
Tyvärr, eller kanske snarare trevligt... beror på om man ser det från orkesterns, arrangörens eller fansens sida, så är helgens spelning i Dingtuna redan utsåld i förväg. Meddelas endast på detta sätt!!


2002-05-16
MORA UT - LUDVIKA IN
Tyvärr måste vi meddela att spelningen i Moraparken den 25:e maj ställts in. Men befinner man sig i Dalarna denna helg kan man i stället bege sig till Ludvika dagen innan. En sent inkommen spelning på Restaurang Trädgården kanske kan ses som kompensation för Rubinssugna dalkarlar och kullor?


2002-04-17
HEMLIGT RUBINS PÅ TOPPLISTAN!!
Så ligger åter Svenne Rubins på listorna... fast det är inte många som vet om det! På samlingsskivan"Hits for kids 7" återfinner den uppmärksamme lyssnaren ett hemligt spår. Som låt nr. 12 uppenbarar sig "Långa bollar på Bengt".
Även gamle Des Moroney har fått komma ut på skiva igen. "Leksand - vägen tillbaka" innehåller sanningen "Finns det nån som har Des Moroney i dublett"!!

2002-04-03
KANONSTART!!
Det märktes ingen ringrost hos orkestern när man drog igång turnerandet efter närmare ett halvårs uppehåll. Afterskin utomhus i Tandådalen var en rejäl tillställning. Rubins spelade från en terass servering medan Bortalaget spelade på en utescen längre bort. Ja, inte samtidigt utan man turades om. Det var minst 3000 människor nere på snöplanen. Det var premiär för detta arrangemang och premiär var det också för sanningarna Dom stal min bil utanför polisstation och Det är vi som gillar fotboll.


2002-03-26
TURNÈDAGS!!
Så kan vi meddela att det åter är turnédags för Svenne Rubins. Kapellmästaren själv har nu landat lyckligt efter landsförvisningen i Nya Zeeland. Resten av orkestern lär enligt rykten väga, ähh... låta ska det visst vara, tyngre än någonsin. En riktig chockstart gör man också, då man premiärdagen kör en dubbelspelning. Först i Tandådalen på After Ski, därefter en kvällspelning på Bügelhof i Sälen


2002-01-28
ERIK VANN IGEN!!
För andra året i rad kan Erik Johansson i Umeå titulera sig "Sanningsvetare av 1:a graden"! Denna ärofyllda titel togs hem efter hård kamp med rutinerade Svante Eriksson, i Svenne Rubins jultävling. De rätta svaren hittar ni HÄR. Vi gratulerar Erik och tackar samtliga tävlingsdeltagare för uppmuntran och visat intresse.


2002-01-14
Jultävlingen lider mot sitt slut...
Men vi har förlängt tävlandet ytterligare två veckor, då det smugit sig in en slamkrypare bland frågorna. Så ni får chansen att gnugga geniknölarna ytterligare en gång och därmed möjligheten att vinna ytterligare ära. Vem knäcker nöten först?

 
Bolanche, Borlänge
2000-04-23, med gästartist - Rubin Svensson