Riktigt Gamla Nyheter2001-12-04
JULTÄVLINGEN 2001!!
Då var det dags igen att gnugga geniknölarna och delta i Rubins jultävling, 2001. Vem tar hem den ärofyllda titeln "Årets sanningsvetare"? Ett och annat övrigt pris delas givetvis också ut bland dem som vågar prova sina kunskaper i ämnet Svenne Rubins.

2001-11-29
SVENNE RUBIN I INTERNATIONELL DEBUT
Denna sensationella nyhet har nått webbredakionen via nätet. Ni kan läsa mer om hur det gick för Sven när han debuterade som internationell soloartist om ni klickar här


2001-10-27
Höstmarknad i webbshoppen!!!
Till hösten är det vanligt med garagestädning och storrengöringar. Så också i Rubins webbshop. Dessutom har ur gömmorna dykt upp ett antal T-shirts (i liten upplaga) med grått tryck. Dessa, samt övriga T-shirts säljs under november månad till extra pris. För endast 80 kronor kan en av dessa rariteter hamna i er ägo.


2001-09-28
Nu gör Svenne Rubins ett halvårs avbrott i turnerande och sanningssägande. Vi kommer att hålla på med lite av varje. Sven åker till Nya Zeeland, Roine går på studiokurs, Hockey Bockey bygger klart sitt hus, Birger sköter ekonomin åt ljudfirman FAS och Flaco sysslar med vilande musikprojekt.
Vi sammanstrålar igen lagom till påsk och då är det ett hungrigt och utvilat Svenne Rubins som genast börjar turnera igen. Hoppas detsamma gäller er, goa publiken (alltså att ni är hungriga och utvilade). Vi passar också på att tacka för en kanonsommar med en massa roliga spelningar. Och hoppas som sagt att vi ses igen i vår!
PS. Hemsidan kommer dock inte att vila. Webbredaktionen har lovat att det händer saker även då vi semestrar. Fjolårssuccén med jultävling återkommer givetvis och det blir även Höstmarknad i webbshoppen.


2001-08-19
SEGER FÖR RUBINS
Tack vare... (eller snarare trots...) Rubins deltagande i "kändismatchen" kunde "kändislaget" ta hem segern med 2-1. Läs mer om och se hur våra hjältar skötte sig genom att klicka här.


2001-08-12
Långa bollar på Sven?
Det är inte bara musik Svenne Rubins spelar, på lördag (18/8) är det dags för en fotbollsmatch i Långshyttan. Det är en "kändismatch" där det utöver Rubins ingår även Ronny Hellström, Ralf Edström, Glenn Hysén, Thomas Nordahl och Clas Ingesson m fl. Vad Rubins har i det gänget att göra kan man ju undra, men det här är andra året som hela gruppen är med, Sven var med själv ett år


2001-07-14
VAIK-skivan, innehållande bl.a den outgivna "Van River Queen" finns nu ute. Vi hänvisar till Vansbro AIK (ni hittar dem under vår länksamling) för beställning.

Det sägs att man inte kan bli profet i sin egen hemstad. Detta motbevisades i helgen av Rubins i samband med Vilda Vansbro veckan. Tillsammans med gästartisterna Sigge Hill och Rubin Svensson fick man järnvägsparken att koka. Fem sanningar av fem möjliga blev betyget från webb redaktionen.


2001-07-05
KRANSMAS!!??
Vanbrosimmningen går som bekant av stapeln på lördag. Bekant är också den som ska kröna vinnaren av loppet. "Kransmas" för året är ingen mindre än Sven Rubin!! Missa inte denna tilldragelse om ni har vägarna förbi. Det är för övrigt mycket, kanske för mycket eller rent av mycket för mycket av Sven nuför tiden... Låter det kryptiskt? Förklaring kan tänkas komma vid spelningen den 12:e.


2001-06-29
Ni missar väl inte "Vilda Vansbro veckan" som går av stapeln 6 - 14 juli? Mängder med evenemang, Vansbro simning, fyrverkerier och inte minst Svenne Rubins. Torsdagen den 12:e juli passar gruppen på att göra sin officiella 20 års spelning. En eminent gästartist har man också, i form av Sigge Hill.


2001-05-15
Aldrig hört Rubins? I så fall har ni missat något, men nu kan ni vara enbart en knapptryckning ifrån det. Hos Vitaminic kan ni lyssna och även ladda hem sanningar (mot betalning) över nätet.


2001-04-29
Nu kan ni försäkra er om ett eget exemplar av "Tummen mitt i näven". Enda sättet att komma över skivan (som inte säljs i vanliga affärer) är att beställa den via webshoppen. Men kom ihåg att lagret är mycket begränsat. Nu kan ni också htta det fullständiga resultatet av tävlingen "Önskebrunnen" under "Vinn eller välj".


2001-04-12
Veronica Landberg, så heter vinnaren i tävlingen "Önskebrunnen". Redaktionen ber att återkomma med motivering (och även tröstpris tagare) vid senare tillfälle. Första priset? Ja, då Rubins spelar i Veronicas hemstad Borlänge på påskdagen, så kommer hennes vinnande tävlingsbidrag att framföras med henne som hedersgäst. Redaktionen kan också bekräfta att orkestern vid detta speltillfälle kommer att förstärkas av Rúbin Svensson.


2001-04-09
SKIVNYHETER!
Har Rubins tummen mitt i näven när det gäller skivproduktion? Förhoppningsvis är så inte fallet, för just "Tummen mitt i näven" är namnet på gruppens nya promotionsingel. Om två-tre veckor ska den ha lämnat skivpressarna. Även denna gång kommer hugade spekulanter att kunna få skivan på köpet, i samband med någon övrig beställning från Rubins shoppen.
I maj månad kommer också Vansbro AIK's skivprojekt, till förmån för ungdoms fotbollen, ut. Där medverkar Rubins med tre sanningar: Van River Queen, Tummen mitt i näven och (förstås) Långa bollar på Bengt. Björn Skifs har två tidigare outgivna låtar med. Bland andra deltagare märks Malins Elektriska (där inga mindre än Danielson spelar trummor och Hockey Bockey Bengt Benkt keyboard!) och Bortalaget. För mer information hänvisas så småningom till Vansbro AIK's hemsida, vilken ni hittar i Rubins länksamling.


2001-03-23
På kuriosasidan kan vi nu presentera "Mothårs". En fågel viskade att vi skulle ta oss en titt i Falu Kuriren. Det gjorde vi och fann något som åtminstone vi tycker är mycket närbesläktat med Svenne Rubins. Läs och döm själva. Samtidigt påminner vi om att tävlingen "Önskebrunnen" nu går in i sitt slutskede. Missa inte chansen att vara med.


2001-02-18
Gårdagens spelning i Sunne medförde att en ny sanning för första gången såg dagens ljus. Publiken kunde då avnjuta nyligen inrepeterade "Per Olssons gård vilar i frid".


2001-02-08
ÖNSKEBRUNNEN!
Dags för en ny tävling. Vilka låtar skulle spelas om du fick bestämma? Ta chansen att skapa en egen Rubinsspelning. Läs mer under "Tävlingar".


2001-01-19
FLYTTADE SPELNINGAR!
Januarispelningarna i Mora och Ellös har flyttats framåt i tiden beroende på att Flaco befinner sig på resande fot. (Som fotnot vill vi dementera ryktet att han fått foten. Det har nån fått om bakfoten...) Vi återkommer längre fram med nya datum för spelningarna.


2000-12-30
Jultävlingen avgjord!
Vi gratulerar Erik Johansson i Umeå, som nu kan titulera sig "Sanningsvetare av 1:a graden". Förutom samtliga 20 rätt, var han den som var närmast att pricka in kapellmästarns vikt, vilket därmed blev av vikt för första platsen. De rätta svaren samt övriga pristagare hittar ni HÄR eller under knappen "tävlingar".


2000-12-21
Svenne Rubins vill på detta sätt önska alla lyssnare, läsare, vänner och fans En Riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År. Om Edra fötter går med Er, så ses vi under 2001. Webredaktionen (som önskar detsamma) vill också påminna om slutspurten av jultävlingen. Än är det inte avgjort!


2000-12-16
Sent om sider fick vi veta att "Tomten är sen" denna vecka testades för Svensktoppen. Tyvärr blev utfallet negativt, och tomten hamnade utanför listan. Hoppas han repar sig till jul.


2000-11-30
JULPYSSEL!!
Dags att testa Rubinskunskaperna mellan glöggen och nötterna i Svenne Rubins jultävling. Ni kan bl.a. vinna den julsingel som finns i shoppens erbjudande. Men givetvis också den stora äran att bli korad till "Sanningsvetare av 1:a graden".


2000-11-26
REKORDET OFFICIELLT!!
Svenne Rubins finns nu med i Guinness Rekordbok, upplaga 2001. På sidan 247 hittar ni den berömda "Millennium spelningen". En liten smygtitt får ni också här på hemsidan.


2000-11-17
Nu är den klar!! "Tomten är sen" har lämnat skivpressarna. Trots titeln är skivan ute i tid för att nå radiostationerna lagom till jul. Skivan är nämligen en promotion singel, som ni inte kommer att hitta ute i handeln. Men via Rubins webshop kan ni få tag i ett exemplar. Beställ bara valfri vara från shoppen, så får ni "Tomten på köpet. Men skynda på, upplagan är liten och erbjudandet gäller så länge lagret räcker.


2000-11-07
I Tanumstrand i lördags blev det rena gitarrorgien i Rubins. Då Hockey Bockey Bengt Benkt tillfälligt tvingats "ta sin Mats ur skolan", ersattes han av gamle gitarristen Billi Buick. Rubins musikaliska mångfald visade sig också när Birger ibland tog hand om dragspelet och Flaco tillfälligt "basade" för orkestern. Rubins rapporteras (som vanligt ska tilläggas, vid mer unika konstallationer) aldrig varit bättre än just då!


2000-11-03
JULSINGEL!
Nu är den under press, julsingeln. Den kommer att levereras till oss om c:a två veckor. Det blir två versioner av Tomten är sen, originalversion och Electric Guitar Version. Denna singel av Svenne Rubins feat. Tomten kommer att vara en så kallad promotionskiva, i första hand avsedd för radio. Vi ger ut den på den klassiska etiketten Rubin Records och det blir n:r RR 006. Singeln kommer att ingå som bonus vid köp av valfri artikel ur Rubinshopen. Så håll utkik på den sidan.


2000-10-31
Vi vill uppmärksamma ytterligare på en sent inlagd spelning. På lördag, 4/11 spelar Rubins vid invigningen av den nya "Multihallen" i Tanumstrand. Något för er som finns i närheten av västkusten att ta en titt på!


2000-10-13
Garry och Maria har givit oss i bandet möjlighet att gå in direkt och skriva på sidan. Så nu ska vi se om det fungerar. Kan ju berätta att vi bytt replokal i Vansbro. Vi hyr numera Folkets Hus. Det vill säga vi har bara haft en träning innan den idag och då var vi där. Idag däremot var vi i vår gamla lokal IOGT, eftersom det var utförsäljning av skor och stövlar i Folkets Hus. Så man kan väl säga att hälften av höstens repetitioner har hållits i ny lokal. Så då var det utrett.
Och vad har vi gjort där då. Ja, vi kan ju glädja Garry med att vi nu enligt hans förslag repat in den gamla sanningen Jag sitter fast i Vilhelmina, som under en mycket kort tid cirka 1993 fanns med i repertoaren, men som sedan istället blev Det blir som det blir när det är som det är. Då det vid närmare eftertanke visade sig att de två låtarna inte är ett dugg lik varandra - utom möjligen att det körs mot norr - och när vi dessutom upptäckte att den var ju riktigt trevlig, så beslutade vi oss för att återuppta den. Så det blir nypremiär i Orsa.
Dessutom har vi repeterat in en ny sanning om metereologernas metereolog Leo Rannalett. Nu tvistas det en del om huruvida någon känner till Leo - och om det har nån betydelse - så här slänger vi ut frågan: Vet nån egentligen vem Leo Rannalett var?


2000-10-11
ÄNDRAT SPELDATUM
Då den invigning som Rubins spelar på i Gällivare flyttats en dag, är således även spelningen flyttad, från den 27:e till 28:e oktober.


2000-09-21
SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD
Så ropades det när Rubins spelade på speedway laget Masarnas finalfirande. Så som "Kunglig hofleverantör av kampsånger" var givetvis orkestern inbjuden även till den avgörande matchen om SM-guldet. Masarna gick vinnande ur striden, och på den efterföljande festen fick "Hej Hej Hej Speedway" framföras två gånger. Under framträdandet assisterades Rubins avbland andra speedway världsmästaren Tony Rickardsson. När det gällde de interna Rubinsmästerskapen(avgjordes tidigare under dagen ) i samma sport gick segern som sig bör till chauffören "Greven". Tvåa slutade Hockey Bockey Bengt Benkt, medan kapellmästaren Sven slutade på tredje (och sista plats). Det hela dokumenterades även i bild, vilket ni inom kort kan se kort på, under bildarkivet.

2000-08-29
JULSTÄMNING?
Kan man få någon julstämning i augusti? Det närmaste man normalt brukar komma är att man klipper gräsmattan på tomten.... det vill säga om den inte blev för torr i JULi.....Hur som helst, sista helgen i augusti befann sig Rubins i skivstudion. Det blev en inspelning av "Tomten är sen". Ännu finns den bara "för obestämt bruk", men man vet ju aldrig, den kan vara bra att ha.
Inspelningen rapporteras dessutom ha gått utmärkt. Och apropå jul, det finns planer på en julshow även detta år, men det är ännu inte klart med någon plats.


2000-08-14
NYTT RONDELLREKORD - 30 varv!
Så lyder det nya rekordet i rondellkörning med rubinsbuss. Det slogs i lördags i den klassiska lyckselerondellen och det var åter trogne chauffören Greven som slog till. Han hade ju länge rekordet 21 varv - slaget just i Lyckselerondellen - innan Flaco snuvade honom på rekordet. 28 varv körde Flaco en natt i Uppsala för två år sedan.

Efter lördagens spelning i Norsjö kände Greven sig fit for fight för att ta tillbaks rekordet dit - han ansåg - det hörde hemma. Vid tiotiden på söndag förmiddag började han i maklig takt avverka varv efter varv ekonomiansvarige har uttryckt tveksamheter till den här tävlingsformen då han menar att däcken slits kraftigt av densamma; mot detta har dock Greven anfört, mekaniker som han är, att det inte är någon fara om man kör sakta.

Vid 22 varv såg det ut som rekordförsöket skulle bli förgäves. In i rondellen kom en av polisens piketbussar. Aj, aj, aj! Men nejdå, det varinte fråga om någon anmälan. Polisbilen lämnade rondellen lika snabbt som man normalt gör. Men så inte Greven alltså, som fortsatte ytterligare åtta varv och rekordet var ett faktum. Det hela fotodokumenterades av Magnus och kan avtittas på bildsidan.


2000-08-06
"Old Chevy II", den engelska versionen av "En gammal amazon", har blivit titelspår på Western Satellites rykande färska CD. Smakprov hittar ni om ni letar rätt på gruppen i vår länksamling. Webredaktionen såg dem igår på countryfestivalen i Furuvik, och det svängde!!


2000-08-01
Tyvärr utgår spelningen i Enviken den femte augusti. Detta beror på att hela arrangemanget där, och inte bara Rubins spelning, har ställts in.


2000-07-28
Det har cirkulerat felaktiga uppgifter om tiden för Rubins framträdande i Årsunda. Spelningen är en kvällsspelning och tiden som gäller är 22.30. Platsen är Årsunda IP, och där bjuds även dans till Moonwalkers, grillning och öltält. Under dagen är det bl.a. marknad och tivoli, och det hela går av staplen under benämningen Årsunda Högsommarfest/Marknad.


2000-07-23
Då sommaren i övrigt bjuder på regn och rusk kan webredaktionen skicka en solig hälsning från Åhus, där en minst lika solig Rúbin Svensson (å)huserar. Trots att skånekusten bjuder på milslånga sandstränder har Rúbin byggt sig en egen playa på tomten (han gör verkligen rysligt fint på den....) och därifrån skickar han syndiga...förlåt, sandiga ska det vara, hälsningar till läsarna av denna sida.


2000-07-14
Webredaktionen tar nu en veckas semester, därför kommer sidan inte att uppdateras på ett tag, då vi fortfarande inte löst det med direktinloggning på sidan. Men fortsätt gärna skriv in på klotterplanket, och väl mött på Vindhem den 24:e. Ha en skön sommar!!!


2000-06-25
Att döma av midsommardagens framträdande och publikens reaktioner, så kan Rubins se fram emot ännu en 10 års period i Säterdalen. Mycket folk (ca. 2.000), härligt väder, och en kanonspelning var resultatet av 10 års jubileumet. Vi Rubimaniacs brukar ju sällan finna den riktigt intima stämningen i en folkpark, till skillnad mot de längre "pubspelningar" gruppen gör. Så är inte fallet i Säter. Där finns en närhet och gemenskap som är tämligen unik i Sverige.
Webbredaktionen ger spelningen fyra sanningar av fem möjliga. Orkestern visade därmed att man inte, som i den senaste sanningen, har "tummen mitt i näven". Nämnda sanning framfördes med bravur, sedan en tänkt tonartshöjning strukits i sista stund. Läs även Dalademokratens recension under Kuriosamenyn.
(Garry N.)


2000-06-19
SVENNE RUBINS + SÄTER + MIDSOMMAR = EN SOMMARHIT I TIO ÅR
Midsommar är ju traditionernas tid och i Säterdalen har man en alldeles speciell sådan. Nämligen SVENNE RUBINS. För tionde året i rad intar sanningssägarna från Vansbro stora scenen på midsommardagen.

Det hela började 1991. Sedan dess har kombinationen Svenne Rubins - Säterdalen - Midsommardagen varit lika säker som amen i kyrkan. Årets show blir en kavalkad av större och mindre hits, som genom åren lockat både säterbor och tillresta till allsång. Men sin vana trogen bjuder förstås rubinarna även på dagsfärska sanningar.


2000-06-17
Hej och välkommen till en uppdaterad version av www.svennerubins.nu !!! Ni som varit med förr vet att denna Rubinska hemvist startades av Per Norling. Men tidsbrist gjorde att Per inte hade möjlighet att uppdatera den så som han tänkt sig. Vi som tar över nu heter Maria och Garry, och i samarbete med Rubinarna själva hoppas vi kunna bjuda er på en intressant sida i Svenne Rubins anda.


Pressrelease våren 2000
SVENNE RUBINS - på väg in i Guinness rekordbok!
Svenne Rubins avrundade 1000-talet med en rekordspelning som kommer att ta dem in i Guinness Rekordbok. Platsen var Värdshuset Flottaren i Vansbro och startskottet gick klockan tolv på dagen. Vid midnatt hade rubinarna avverkat 101 låtar ur den egna katalogen som idag innehåller 150 s k sanningar.

Av dessa är det framförallt tre som svensken i gemen känner till. Det var ju när Långa bollar på Bengt 1992 for över landet som en löpeld, som Svenne Rubins en gång för alla trängde sig in i svenskens medvetande. Efterföljande landsplågor Folköl och dunka-dunka samt En gammal Amazon gjorde genombrottet till ett faktum. Då hade bandet redan via 100-150 spelningar om året hunnit skaffa sig både gott om rutin och en trogen publik. Detta förstås en viktig bakgrund till att Svenne Rubins fortsätter att locka stor publik till sina spelningar trots att det nu gått några år sedan brottarhitsen.

Framställandet av Sanningar har fortsatt i oförminskad takt och i fjol gavs gruppens sjunde skiva ut: Sju varv runt jorden. Den alstrade live- och radiofavoriter som Vilken dag för Andersson, När vi får tid och Numera har dom inga smeknamn .

Skivan släpptes i samband med ett av Svenne Rubins beryktade skivsläpparfester. Den här gången höll man till i Vansbro ishall, där musik framfördes från en scen på isen i 3 X 20 minuter (plus sudden death). Ute på isen befann sig publiken. Iklädd skridskor och hjälm!

Men det är inte bara musik som gäller för Svenne Rubins. 1994 producerade orkestern sin första TV-film, En handelsresandes nöd. Två år senare var det dags för TV-serien Förmannen som försvann. Rubinarna samarbetade med skådespelare som Björn Skifs, Claes Månsson, Gösta Engström och - Gunde Svan! Tittarsiffrorna hamnade på över miljonen.

Svenne Rubins står ständigt i startgroparna för att förmedla ös, glädje, humor och värme. Varhelst i landet det finns en scen och en publik - dit är rubinbussen på väg!


2000-02-14
JÄRNVÄGSKNUT
- Får vi låna eran järnvägsknut?
Hur många gånger får man en sån fråga under sitt liv? Inte många. Men idag hände det. Det var nämligen en representant från järnvägsbolaget BK Tåg som var intresserad av vår gamla järnvägsknut, som svetsades ihop för användande i En handelsresandes nöd. Ni kanske minns scenen där Björn Skifs som byoriginalet Örnest snubblar över någonting på marken i närheten av lokscenen. Nu skulle det vara ett par mässor som har med järnväg att göra och BK Tåg tyckte att järnvägsknuten en rolig grej att ha med.


1999-12-30
LYCKAT MARATON
Svenne Rubins maraton på Flottaren i Vansbro gick strålande! 100 sanningar plus en Flaco Kronquistkomposition, Squid Polka, klarades av på tolv timmar och fem minuter. Rekordet kommer nu att skickas in till Guinness rekordbok, i vilken det förhoppningsvis publiceras nästa år. 
Vi vill passa på att önska alla er som läser sidan och som kommer och tittar på oss eller köper våra skivor ett riktigt gott nytt årtusende!


1999-12-02
MARATON à la SVENNE RUBINS: Tolv timmar med 100 sanningar

Svenne Rubins firar av 1900-talet den 29 december med en spelning utan motstycke. Från klockan tolv på dagen till midnatt kommer bandet att avverka 100 egna kompositioner! Vart och ett av 1900-talets hundra år kommer att föräras sitt eget musikstycke.

Lagom till lunchen på Värdshuset Flottaren i Vansbro kör man igång med Det sjungs för mycket (!). Sen rullar det hela på fram till midnatt nittionio sanningar senare med 1999 års hyllning Jag ska bräda dej, Johnny - den ultimata avslutaren. 

OBS! Skulle någon lyckas genomleva denna maratonspelning kan de tyvärr inte räkna med några extra


1999-11-01
AMAZONEN TVÅA
Fick senaste numret av Vi Bilägare av Post-Ulf. Tidningen hade haft en omröstning bland läsarna om populäraste billåten. Inte utan stolthet kunde man konstatera att En gammal Amazon kommit på andra plats! Amazonen har även tidigare förekommit på listor över billåtar, men dessa har inte varit baserade på läsaromröstningar som nu.

Här är listan i sin helhet:
1. 409 - Beach Boys;
2. En gammal Amazon - Svenne Rubins
3. Cadillac - Hep Stars
4. Mustang Sally - Wilson Picket
5. Cadillac Ranch - Bruce Springsteen
6. Mercedes Benz - Janis Joplin
7. Mercury Blues - David Lindley
8. Fun, Fun, Fun - Beach Boys
9. Little Deuce Coupe - Beach Boys
10. Maybellene - Chuck Berry

Fotnot: 409 med Beach Boys tillhör inte gruppens mest kända låtar. Vi hittade den på en gammal LP med Greatest Hits 2 hemma hos Post-Ulf. En titt i boken Tio i topp visar att 409 var baksidan på Surfin´ Safari, som kom ut 1962 och var Beach Boys första låt på Tio i topp.
 
Sanningssägaren
Sven Rubin, platsen
är Årsunda, 2000-07-29