Önskebrunnen resultat

Vinnande program i Önskebrunnen
Först och främst: Tack alla som lagt ner tid och energi på att få till sitt favoritprogram. Fantastiskt roligt för oss att så många visat så stort intresse. För det andra vill jag säga detta: Att skriva ett program själv inför en spelning är en barnlek i jämförelse med att kora vinnare i den här tävlingen. Det är alldeles för många bra förslag. (Obs! Detta är inget klagomål!) För att ändå få fram en vinnare fick vi sätta upp vissa regler för hur programmet skulle se ut.. En tanke var ju att det skulle kunna spelas upp. Detta krävde i sin tur att vi skulle kunna alla låtarna, vilket innebar en ganska stor ursållning.

Åidå Roky Erickson
Några programmakare med i övrigt trevliga förslag föll på detta. Till exempel Erik Johansson, som ville ha med ett stycke ur operan Åidå, Ubbe Hed, som ville höra nåt av den store Roky Erickson (även om jag vet hur du menar, Ubbe), Jonas Rydeberg, som rivstartade med Moped och eternit samt Cykla för att sedan avsluta med den saligen avsomnade Följ inte med Rune hem ikväll (har du verkligen hört den, Jonas?) eller webchefen själv Garry, som trängtade efter Jag ångrar att jag var så hård mot Gunnel. Vidare vill man att ett program, för att det ska fungera live, ska nå ett klimax mot slutet. Där föll en och annan bort.

Motivationer
Fina motivationer följde med några förslag, till exempel Stefan Ahlnérs och Roger Haddängs. Den sistnämnde föll dock på att vi inte kan Finns det någon mening med nuvarande sättning. Gränsen gick vid de 101 sanningarna som var med på maratonspelningen på Flottaren. Ett hederspris för bästa kommentar går till Jonas Rydeberg (Aha! Han hade för säkerhets skull sänt in två förslag!), som lyckades sy ihop alla sanningstitlar från sitt program.
 
Medaljörerna
Så kommer vi då till de tre medaljörerna. Bronset kneps av herr
Svante Ericsson, Bromma. Ett spännande omväxlande program - som gjort för en kväll på Engelen! Silvret togs hem av Thomas Möller, Hallstahammar. Ett kanonprogram för en fullsatt röjarkväll på Star Hotel i Avesta! Så till sist guldet. Som redan avslöjats på nyhetsplats blev vinnaren kvinnlig sådan, nämligen Veronica Landberg boende i Borlänge. Där fick hon också höra sitt vinnande program spelas upp en härligt hejdlös påskdag på Bolanches rockficka. Ett klassiskt rubinprogram framfört under en klassisk spelning på klassisk rubinmark. (Det var förvisso där kapellmästaren under ett svagt ögonblick sista kvällen av ett fyradagarsbesök råkade snubbla av scenen och skramla ner i en back med diverse rytminstrument, bara för att minuterna senare gaffatejpas fast vid en påle av Rubin Svensson.) Veronica hade i sitt program lyckats fått med sanningar från samtliga skivor. Det fanns gott om inslag av Svenne Rubins karaktäristiska heavy raj-raj, vilket borgade för drag, svett och röj.

Grattis Veronica! Må Sanningen bistå dej!

Det vinnande förslaget:
1.Vilken dag för Andersson
2. Det ordnar sig
3. Lita på mig
4. I skenet av en overheadsprojektor
5. Det här får vi igen
6. En gammal Amazon
7. Det var sämre förr
8. Hej, hej, hej, Speedway
9. Gubbe, e du dum i huvve?
10. Fly mej en wobbler Holger
X. Folköl och dunka dunka
X. Svenne Rubins i Chicago


Veronica tillsammans med Sven på Bolanches scen


Thomas andra plats förslag
(som ger en VAIK skiva i tröstpris)

1. Des Moroney
2. Omaka kaffekopp
3. En gammal Amazon
4. Lindblom
5. Svenne Rubins I Chicago
6. I skenet av en overhead projektor
7. Dom gör så rysligt fint på tomten
8. Hej Hej Hej speedway
9. Moped och eternit
10. Jag skall bräda dej Johnny
X. Fly mej en wobbler Holger
X. Folköl och dunkadunka
Och Svantes brons spelning
(vilken ger honom "Tummen" singeln)

1. Elvis tyckte om det
2. Vi säger väl du
3. Intermezzo i Vanån
4. Inga stora rubriker
5. Jag sitter fast i Vilhelmina
6. Förr var vi ganska många
7. Gubbe är du dum i huvve?
8. Bicykelvals
9. Att man ingenting vet
10. Lindblom
X. Törst
X. Johnny Johnny