Svar till Rubins Jultävling 2008


Äntligen!! Bara att stämma upp Gert Fylkings klassiska utrop vid utdelningen av Svenska akademins litteraturpris. Efter att fyra år i rad varit med i toppen av jultävlingen, så tog nu
Magnus Ahlstedt från Göteborg steget upp på prispallens högsta topp.
Webbredaktionen bugar, bockar och gratulerar till titeln "Sanningsvetare av 1:a graden, 2008". Diplomet för bragden, samt en hemlig piratinspelning kommer smygandes i posten så småningom.

Slagen på mållinjen blev Patrik Blidefalk från Farsta, som även han fick ihop 18 rätt. Dock mäter orkestern i och med Flacos återinträde nu hela 926 cm. (Och då har vi ändå inte räknat med att Roines längd borde vara 2.35 med tanke på vikten, men här får han bara tillgodoräkna sid 1.77). Fyra personer hade dessutom 17 rätt, och där knep Mattias Andersson från Göteborg tredjeplatsen genom sina 917 cm.

Fru Fortuna har låtit sin väna hand bläddra bland samtliga deltagare i tävlingen och skickar denna gång tröstpriset till Carl Persson i Katrineholm, i form av en DVD.

Svaren på frågorna hittar ni nedan. Vi kan konstatera att förre medlemmen Rúbin Svensson bidragit med en fråga, som lurade samtliga tävlande. Det var nämligen inte Christer Glenning som körde amazonen i Rubins rockvideo!! Han satt bara bakom ratten.

Webbredaktionen och Svenne Rubins tackar alla tävlande för i år!!

1. Det är ju juletid och förra året hade Rubins en julkalender hos Radio Dalarna, med en mängd prominenta julgäster. Bland annat återfann vi ett antal fotbollsspelare, men vem av dessa legendarer var INTE med i julkalendern?
2.   Ronnie Hellström var inte med som kalenderbitare.

2. I år släpptes "En handelsresandes nöd", samt "Förmannen som försvann" på DVD. Men vilken förman försvann redan på omslaget?
1.   Rolle Stoltz var inte nämnd om man läste på baksidan av DVD's omslag.

3. Vilken motorjournalist förekommer förresten i "En handelsresandes nöd"?
2.   Christer Glenning var mannen som testade en Amazon

4.  När Roine i år hastigt blev sjuk inför en spelning, ersattes han av en inhoppande kollega från gamla Hellzephyrs poporkester. Men vad hette denne i Rubins sammanhang??
X.   Inge Moms (som hette Kire Mångs i Hellzephyrs) var vänlig nog att hoppa in för Roine, vid spelningen på Flustret i Uppsala.

5.  Vilken Rubinsmedlem (och förmodligen trollkonstnär) har lyckats med konststycket att byta en sträng på mindre än 1 sekund??
X.   Birger P. Resley är trollkonstnären. Förklaring?? Jo, tittar man på videon till "Folköl och dunka dunka" så går en sträng av för Birger, men hokus pokus, han bara passerar snabbt bakom ryggen på Danielsson och Hockey-Bockey, så har han fyra hela strängar igen. Garanterat världsrekord i strängbyte.

6.  Dalarnas Tidning gav årets julshow en trea i betyg. Men tre stycken vad??
1.   Dalahästar är vad man ger i betyg

7.  Vad drack damen i smyckebutiken?
1.   Vitt vin drack damen i sanningen "Hon kunde linda en Rubin kring sitt finger". Och hon tog dessutom gärna ett glas till!!

8. Dansbandskampen har rasat i TV under hösten, vilket föranleder frågan: Vad hette det dansband som i hög grad bidrog till Rubins bildande? 
2.   Albatross var det ju, där bl.a Birger P. Resley återfanns. (Landings är för övrigt inget dansband, utan ett konditori i Uppsala. Soundcheckers är herr webbredaktörens hobbyband. Låter "sådär", närmast att jämföra med just ett soundcheck).

9.  Var återfinns Vallkullan
2.   Dalsidan, vilket ena sidan av singeln heter. På Fjällsidan återfinns "Sälen saknar fjäll".

10.  Vem KÖRDE den gamla amazonen på rockvideon
1.   Pecka!!!  Förklaring?? Frågan kommer via Rúbin Svensson....  Räcker det??  Nåja, webbredaktören försökte hjälpa till med att sätta KÖRDE i versalser, men hjälpen "Nådde inte ända fram" som det heter i en gammal sanning. Sanningen (whoops) är i stället den, att Amazonen stod på ett lastbilsflak med Glenning bakom ratten. Den som KÖRDE lastbilen och därmed också Amazonen, var dock Pecka!!!!

11.  Vilken varningstext var det på cigarettpaketet?
X.   Det ordnar sig (enligt skivomslaget på "Strålande"


12.  Rubins medverkade i höst i en ny rockvideo. Vad hette låten? 
1.   Flykten från apornas planet, rockvideo med Mimikry

13.  Man kan säga att det smugit sig in några "fula ankungar" i listan över Rubins sanningar. En utmärker sig dock på ett extra udda sätt, vilken?
1.   163!!!  Ännu en "rensare". Här var det webbredaktören som var lite elak. Att en sanning heter något, är ju inte så "extra udda" även om namnet var en luring. Istället var det "Fem rum på Hotell Flottar'n som eftersöktes. Detta beroende på att det är den enda coversanningen som smugit in i listan. (Heter egentligen Hotel Yorba, i White Stripes version).

14.  Hur mycket rökte mäklaren i Gamla stan varje dag?
X.   15 st Havanna rökte mäklaren, i en av kapellmästarens fruktlimrikar, vilka ni kunnat läsa på hemsidan i år.

15.  Under de senaste åren har många Rubins sanninga fått ny text i ett satirprogram. Bl.a. har vi kunnat lyssna till "Inga bollar till Bengt" och "Kom inte till Länssjukvården". Vad heter programet?
2.   Framåt fredag heter programmet. Mycket lyssningsvärt!

16.  Vilket "signum" har Tvenne Rubins
2.   Trubadurer som står upp. Läs om dom under "sidoprojekt".

17.  Olsson har satt sina spår i den svenska skivindustrin, men hur många då?
1.   31 fotavtryck, hittar man på singelomslaget!

18.  Vad hette Vansbros operaensembles verk i fyra akter?
2.   Åidå

19.  Filmdags igen. Vilken rollfigur har fått en riktig sanning till sitt riktiga namn?
X.   Smörjar'n, dvs Gösta Engström, har fått en egen sanning, i form av "Gösta Engströms blueskapell". Webbredaktione lyckades lura några med alternativet Bengt-Jörgen, som visserligen förekommer i en sanning, men han spelas ju av Claes Månsson!!

20.  Slutligen, den verkligen springande punkten i frågelistan, vem äger Svenne Rubin
X.   Svante Hansson!! Här var det travhästen Svenne Rubin som åsyftades (det stod ju SVENNE och inte Sven, eller Svenne Rubins) och där står Svante som ägare.

Utslagsfråga: Hur lång är Svenne Rubins orkester??
   926 cm