Svar till Jultävling 2007.


Full pott!!!!

Det är bara att konstatera att det finns entusiaster där ute som besitter ett kunnande gällande Svenne Rubins, som vore väl värt en plats i ”10.000 kronors frågan”. Denna gång hade inte mindre än fyra personer prickat alla rätt och det var inte utan att webredaktionen uttryckte ett stön av frustration, då dessa trogna tävlingsentusiaster inte lät sig luras!

Således fick det tas till en utslagsfråga. Hur många skinkskivor hade Rubins satt i sig på julafton. Och se…   de senaste årens stormästare, Mattias Andersson, fick nu äntligen stryka på foten, trots alla rätt. Förmodligen lät han sig luras av Roines goda aptit, då han drog till med 40 skinkskivor. Men ack nej, Roine höll igen och Mattias sköt skyhögt över målet, då den sammanlagda summan stannade vid 20 skivor!! (Varav den stora majoriteten åts av Hockey-Bockey Bengt Benkt, som smaskade i sig nio stycken).

Vinnare, och därmed "Sanningsvetare av första graden, 2007" blev
Nall Peter Andersson i Stora Skedevi!! Han var endast en skinkskiva ifrån med sina 19 och vi gratulerar till segern och titeln. Diplom och pris kommer så småningom postledes!!

Än en gång, slagna på mållinjen, hittar vi två kunniga göteborgare.
Magnus Ahlstedt var ytterst nära med 20 rätt och 22 skinkskivor. Lite längre ifrån var Jens Samsioe, som trodde orkestern bantade och gissade på 14 skinkskivor. Man måste dock inmpoeras av deras kunnande när det gäller orkestern. Webredaktionen ställer sig upp och tar upp en spontan tröst applåd.

Tröstpriset lottades  som vanligt ut bland samtliga deltagare. Denna gång går priset till Gunnar Jönsson i Falun. Kapellmästarn har lovat gräva djupt i skattkistan denna gång.

Tack alla tävlande för i år, önskar webredaktionen och Svenne Rubins!!

1. Var har man kunnat avnjuta årets julshow?
X. Årets julshow gick av stapeln på Lerdalshöjden i Rättvik. Bra recensioner fick den också!!

2. Vilken färg har en "ensam tandborste"
1. Den ensamma tandborsten som åsyftades återfanns på singeln ”Vi möttes på Folktandvården” och den är röd.

3. I vilket avsnitt av "Förmannen som försvann" återvänder Bengt-Jörgen Friberg till brottsplatsen?
1. I avsnitt 5 kunde vi se den hämndlystne Bengt-Jörgen återvända till dala meteropolen.

4.  Det finns nån som har, inte Des Moroney, men väl en lucka i dubblett. Vilken lucka?
X. När Radio Dalarna först la ut adventskalendern, så fanns det faktiskt två stycken lucka 4. Några dagar senare saknades den, precis som Des Moroney.

5.  För att citera Brasse Brännström i "Fem myror", vem ska bort?? (Sett genom Svens Ray-ban glasögon)
2. Moped och eternit finns ju, men alla hade inte koll på att Sven ofta avslutade spelningar med hälsningen ”Masonit” till publiken. Uttrycket återfinns dessutom i skivomslagssammanhang. Kryptoniten har dock lyst med sin frånvaro.

6.  Vem var julgästen den 7:e december
1. Björn Skifs var julspecialisten som var med den 7/12.

7.  Vem fick ersätta Hockey Bockey Bengt Benkt i Lekaryd i år?
1. Tore Franz hoppade in i stället för Hockey-Bockey Bengt Benkt, vilket även ledde till en nyhetsnotis på hemsidan.

8. Vad kan man få skörda om man sår ett frö i kapellmästarns strålande rabatt?
X. Ja, under normala omständigheter hade svaret förmodligen varit Maskros, men den strålande rabatten skulle leda fram till skivomslaget på ”Strålande”, där en fröpåse med Rosenskära återfinns.

9.  Vilket bilnummer hade Brosågens lastbil?
1. Brosågens lastbil hade i ”Förmannen som försvann” registreringsnummer NUJ 601. Vill man lägga ett bra bud på webbmasters SAAB, BZG 353, även alternativ X, så går det bra. Den har just passerat 19.000 mil!!

10.  Vilket salt passar bäst tillsammans med peppar?
1. Här sökte vi efter Jozo Jod salt, som återfinns på omslaget till singeln ”Salt och Peppar”. Detta var dock nära att bli en liten slamkrypare, då det från början medföljd just salt och peppar, men då från Kockens kryddor, vilket inte var ett svarsalternativ.

11.  Vem skötte bingandet?
2. En fråga som rensade bra!  Bingandet, vad det nu är, utfördes av Göran Hultgren, i filmen ”En handelsresandes nöd”. Men man måste läsa eftertexterna för att hitta svaret.

12.  Vart i Sverige är det alltid start klart? 
2. I Hudiksvall är det alltid start klart, beroende på att Svenne Rubins skivbolag ”Start Klart” hör hemma där.

13.  Vad hette ukulelespelerskan som gästade årets julshow?
X. Ella Östman hette ukelelespelerskan, vilket man kunde läsa om i recensionen.

14.  Vilken årsmodell har Svens amazon?
X. Sven håller sig med en hederlig -67:a, har man kunnat läsa om, ibland annat ”Fråga Rubins”.  Man får hoppas den inte blir stulen, för då får han brista ut i Ulf Lundells gamla klassiker ”sextisju, sextisju, var har du tagit vägen nu”.

15.  Julen står för dörren och kanske tomten likaså, men vad har han inte i sin säck?
1. Med tomten avsågs sanningen ”Dom gör så rysligt fint på tomten” och där återfinns solur och fasaner, dock inga rådjur.

16.  Mer jul... Vilket program ska Birger tajma in på julafton?
1. Här handlade det än en gång om Rubins julkalender, där Birger planerade sitt julfirande och inte ville missa Karl Bertil Jonssons julafton. (Ett mycket gott val, anser webredaktören, som planerar sin julafton på exakt samma sätt).

17.  Hos vilka var Bengt-Jörgen Friberg anställd?
X. Sveriges Frisör Företagare hade sin logotyp på Bengt-Jörgens portfölj.

18.  Vilken färg har Tummen?
X. Även detta en rejäl rensare. Många tippare satsade på att Sven nog slog sin tumme blå, men i detta fall avsågs singeln ”Tummen mitt i näven”, vilken är grön.

19.  Hur uttryckte sig en gammalaffishdam?
1. Den gamla affischdamen från en av Rubins första turnéaffischer hade uppenbarligen glömts bort av många. Men på den tiden det begav sig slängde hon ur sig ett ”Show me!”

20.  Var slutade "dan före dan" räkningen den 17:e december
2. Slutligen, ännu en kalenderfråga. Den 17:e december slutade nedräkningen på ”Hopparedagen”.

Utslagsfråga: Hur många skinkskivor äter Rubins på julaftonen? 20 stycken!!