Svaren till Rubins Jultävling 2006.


18 rätt... Ett magiskt tal, ty även förra året blev "de aderton" högsta poäng i Svenne Rubins jultävling. Och det var jämnt, rent rysligt jämnt, med tre personer som dessutom låg mycket nära varandra på utslagsfrågan. Tydligen avslöjar vägverket bussens tjänstevikt via sin hemsida och man har då konstaterat att bussen väger 11.450 kg utan orkester och groupies!! Därtill lägger vi då orkesterns vikt på 426 kg, samt Svens samling av luftgitarrer....  vilket gav svaret 11.876 kg.

Sen är det bara att buga, bocka och gratulera. Oslagbare(?)  Mattias Andersson från Göteborg står åter som segrare.  Det är bara att lyfta på mössan och gratulera. Förutom äran och diplomet skickar vi också ännu en unik på DVD ur arkivet till Mattias. Ökända, fast kanske delvis okända, konstallationen "Pork Chop boys" kommer per post. 

Slagna på mållinjen, och via utslagsfrågan, hittar vi i tur och ordning ytterligare två göteborgare, nämligen Jens Samsioe  och Magnus Ahlstedt, även dessa herrar från Göteborg. Mattias, som gissat på 11870 kg, besegrade därmed Jens som satsade på 11892 kg och Magnus som ansåg att orkestern vägde tungt... 11899 kg.

Tröstpris hade vi ju givetvis, ett pris som lottats ut bland samtliga deltagare. Denna gång går priset till Ivar Bohlin, i edemora. Kapellmästarn har grävt djupt inne i förråden och hittat en unik turnéaffisch, vilken kommer att dyka upp, signerad, med posten så småningom.

Tack för i år, önskar webredaktionen, till alla tävlande.

1. Var har man kunnat avnjuta årets julshow?
1. Orsa Grönklitt har varit tillhållet för årets julshow. Hoppas ni hann med både show och mat!!

2. I vilket sammanhang förekom "Gummimadrassen" innan den blev albumtitel?
X. Det gamla radioprogrammet Mosebacke Monarki har givit inspiration till titeln

3. Vilken sanning förknippas med Sven Flöte Hisskräm`?
X. Tipsextra var sanningen, ty på omslaget till singeln är det Sven Flöte som fyllt i sitt namn på tipskupongen. Frågan rensade bra, då många trodde att herr Hisskräm var en vansbrobo från Katmandu!

4.  Innan Bengt-Jörgen Friberg kom till Vansbro, var hade han varit?
2.  Bengt-Jörgen kom resande från Mjällby, vilket framgår av hans almanacka i filmen "En handelsresandes nöd".

5.  Hur mycket extra tid hade "Strålande"?
1. 6.36, allt enligt omslaget på CD'n.

6.  Rubins startades visserligen inte förrän 1981, så frågan kan tyckas kryptisk, men vilken sanning framfördes 1977?
1.  "Så lite som det går" var vi ute efter, då den tillägnades år 1977 vid Rubins jubileumsspelning. (Hela denna spelning hittar ni under Kuriosa på hemsidan.

7.  Många sanningar känns givetvis odödliga för Rubins fans, men ett album har dock drabbats hårdare än andra av "tidens tand". Vilket?
1.  Här gissades det friskt, men "Sju varv runt jorden" har verkligen drabbats av att åren gått. Det märker ni som försöker spela cd-rom delen av skivan, och har en hyggligt uppdaterad dator. 

8. Vad kostade det att stå i kö på 25års jubileet?
2.  Inte ofta folk betalar för att stå i kö, men på jubiléet betalade folk glatt 5 kr.

9.  Vem anställdes först?
1.  Rolle Stoltz var första förman att få jobb i filmen "Förmannen som försvann".

10.  Vilken gammal Rubinsmedlem var "Stövare"?
X.   Culvert VII, vilket framgår av singelomslaget till "Des Moroney". Vad stövare är framgick dock inte!

11.  Frågan hämtar inspiration från "Fem myror är fler än fyra elefanter". Vi frågar oss därmed, om man inte vänder och vrider på det, vem ska bort ?
1.   Gul - Grön - Blå. Här handlade det om färgerna på gummimadrassen, sett uppifrån och ned.

12.  Björn Skifs fick i "En handelsresandes nöd" nöjet att framföra en sanning, vilken?
X.   När vi kan en mycket bättre låt, varför spelar vi då den här?

13.  I samband med en sanning myntades det numer bevingade utrycket "Inte rimmar mer på zingo än aldrig". Vilken sanning handlar det om?
2.   En mycket intern historia inom orkestern, men webredaktionen mutades att ha med den frågan av en tidigare medlem i samma orkestern. Så slå inte webbschäfern, ge er i stället på "mannen i svart...vitt". Om man verkligen studerar svarsalternativens texter, kan man dock kanske komma fram till att svaret ska vara den gamla sanningen "Irene".

14.  Tro't om ni vill, men Sven spelar faktist "sax" på ett album, vilket?
2.   Brottarkärlek är det och det handlade om sanningen om frisören Sören. Således krävdes kanske inte alltför stora musikaliska talanger...

15.  Speedwaylaget Masarna fick ju en sanning av Rubins. Vilket annat speedwaylag finns INTE med i texten?
1.   Dackarna från Målilla är inte med i texten.

16.  Vilken orkestermedlem har INTE fått sparken i Rubinssammanhang?
1.   Roine Rubinstein har inte fått sparken. Birger fick ju sparken som keyboardist, för att i stället bli bastist. Bengt fick sparken, fast på annat sätt i "En handelsresandes nöd".

17.  O I E A - O I E A Ö A E O - vad döljser sig bakom denna bokstavskombination?
1.   Vilken dag för Andersson, ty så lyder texten i den "vokala" versionen.

18.  Vad sorterar Kjell?
2.   Glas och papper sorterade han i sanningen "Kjell sorterar". Det handlade alltså inte om Rubins gamle gitarrist Kjell Pellets!!

19.  Vilken resa är malplacerad, åtminstone sett med Rubinska ögon?
1.   Resan mellan Växjö - Mönsterås finns inte med i sanningen "Från Östersund till Västerås".

20.  "Jag sitter fast i Vilhelmina" räddades ur glömskan av en vaken webredaktör, men vem var det som sjöng den från början?
X.   Rúbin Svensson var sångaren som framförde låten när den framfördes de första åren.

Utslagsfråga: Vad väger turnébussen när Rubins sitter i den? (och detta inkluderat Svens samling av luftgitarrer). (Publicus Notarius är Svensk Bilprovning)