Tävlingsresultat - Jultävlingen 2001

Då var  jultävlingen år 2001 över. Som sig bör redovisar vi här de rätta svaren, och på mångas begäran, också en liten kommentar om hur och var man kanske kunde ta reda på dem.

Vinnare, och därmed innehavare av titeln "Sanningsvetare av 1:a graden" blev för andra året i rad
Erik Johansson, Umeå!!!. 
Med bravur försvarade han sin titel från förra året, Full pott blev det, men när det gällde att gissa Roine Rubinsteins vikt, så var både Erik och andra pristagare Svante Ericsson, Bromma, alldeles för snälla. (Även Svante prickade in alla rätt). Men Eriks 85,8 kg var närmare än Svantes 83,4. Kanske var det så att man inte tagit julmaten med i beräkningen eller så hoppades man helt enkelt på mirakel, ty den gode Roine vägde in på 98,5 kg.

Denna välbryggda... förlåt, välbyggda kroppshydda gjorde att  Katarina Abrahamsson, Hjo kunde ta hem tredjeplatsen. 19 rätt blev det för Katarina som föll på Talgbollarna och Rikskasslern. Men hennes 99,25 kg var den bästa viktgissningen bland tävlanden med endast ett fel. (Inom parentes kan nämnas att även Birger P. Resley utom tävlan tippade ihop 19 rätt. Kanske var det sättningarna och skakningarna  i turnébussen som gjorde att hans gissning var 110 kg....)

Vi har också dragit en extravinnare bland samtliga inkomna svar, och det blev Mattias Andersson i Marstrand. Icke förakteliga 18 rätt kom Mattias upp i.

Webbredaktionen och Svenne Rubins gratulerar samtliga vinnare, tackar alla som har deltagit detta år. Priserna kommer så småningom som ett brev på posten... ja, det vill säga om man nu inte lagt ned all postservice där ni bor. Fast det finns ju både brevduvor och storkar att ta till om det kniper. 


De rätta svaren: (Alla frågorna hittar ni här)

Fråga 1. Vilket tåg tog Sven när han åkte från Östersund till Västerås?
Fråga ett börjar som sig bör med en etta. Tar man en titt i inlägget på cd'n Strålande, så kan man konstatera att det var tåg 393 som Sven klev på. Annars kan man också ringa SJ.

Fråga 2. Varifrån kom Danielssons parasoll?
För er som inte minns Culvert Schuu's/Danielssons parasoll, så  förekommer det bl.a. i fotoalbumet som finns med på cd-romdelen av "Sju varv runt jorden" och Pripps, vilket var rätt svar, förekom även på Rubinsbussen en gång i tiden.

Fråga 3. Vem fick inte se på Falcon Crest?
Gunnel förbjuds i sanningen med samma namn, av kapellmästarn att både se på Falcon Crest samt ringa till sin mamma som bor i Bastuträsk. (Detta anser webredaktionen vara ett av kapellmästarns allra hemskaste nödrim…)

Fråga 4. Vem av följande har telefonsvarare?
Mia finns angiven på inlägget i cd'n "Sex män i skor" där hon lånar ut sin röst i sanningen "Jag vet att du hör".

Fråga 5. Det legendariska coverbandet "Rikskasslern och Talgbollarna" spelade enbart material av ?
Tävlingens stora rensare!! Man kan ju inte spela covers av sig själva (det var ju Rubins som gömde sig bakom pseudonymen när man julshowade i Falun), vilket egentligen gav bara två alternativ, varav Hootenanny Singers var det rätta. En oförglömlig version av gamla "Marianne" sitter fortfarande kvar på webmasters näthinna.

Fråga 6. Vem äger taxibilen i "En handelsresandes nöd"?
Grånäs Ivar är den lycklige ägaren, vilket man kan hitta svaret på om man läser under "Fråga Rubins" här på webbsidorna.

Fråga 7. Vilken metreolog besjungs av Svenne Rubins?
Tävlingens slamkrypare!! 1 eller X är de rätta svaren. Webredaktionen hade tänkt sig Leo Rannalett som rätt svar. Men en uppmärksam kapellmästare emailade ända från Nya Zeeland för att tala om att den gode herr Pohlman förekommit redan 1988 i sanningen "Hon kunde linda en rubin kring sitt finger".

Fråga 8. Varför stängde vägkyrkan?
I en gammal Rubins sketch, som för övrigt kan avnjutas hos radiohandlaren i cd-skivan får man reda på att Pastor Birger var tvungen att byta stift.

Fråga 9. Var nånstans hittade Sven idén till Fly mig en wobbler Holger?
Läser man inlägget i "Brottarkärlek" så kan man se att han fick idén i höjd med Långbansände.

Fråga 10. Vilken högtid firades INTE vid releasepartyt av "Strålande"?
Pingst är den felande länken. Om detta kan man läsa på cd'n "Greatest hittills". Förutom påsk och jul firades även midsommar och nyår.

Fråga 11. Hur mycket kostade Svens Amazon när den gick på välgörenhetsauktion?
Även om denna behjärtansvärda händelse kan man läsa på "Greatest hittills". Till saken hör att det var Sven själv som ropade in den för 14.000 kronor.

Fråga 12. Vilken gammal Rubinsmedlem har förutom i Rubins, även återfunnits i Hellzephyrs Poporkester, samt Sigge Hills orketser?
Gitarristen Kjell Pellets, musikgeniet från Orsa, är det rätta svaret.

Fråga 13. Vem var mopedföraren på "Moped och eternit"?
På singeln "Moped och eternit" framgår att det är Greven som framför mopeden i soundtrack versionen.

Fråga 14. Vilket ord tål inte Flaco Kronqvist höra?
Många trodde nog att vegetarianen Flaco inte ville höra ordet kött, men tittar man på videon "Förmannen som försvann" så är det lingon som är det rätta ordet. Flaco förlorade ju sin älskade i sanningen "Vid köttbesiktningsbyrån".

Fråga 15. Vilka gjorde remixen av Långa bollar på Bengt?
Har man fått tag i den unika utgåvan av "Långa bollar" så kan man läsa sig till att det är signaturen "Pigge och Gnidde" som varit framme. (Det kan givetvis även hittas om man letar bland skivorna här på hemsidan).

Fråga 16. Vilken tjej finns inte med på Cass 1?
Berit förekommer visserligen i Rubins sammanhang, men på kassetten Cass 1 är bara Sally och Irene med.

Fråga 17. Vad heter Zwölf i efternamn?
Rolf "Zwölf" Johansson tecknade Svenne Rubins omslag i början och hans efternamn avslöjas på omslaget till "Brottarkärlek". Samme Zwölf var för övrigt medkompositör till debutsingeln "Klåtilde".

Fråga 18. Vilket år brann brandstationen ner.
Vansbro Brandstation brann ned 1962, något som förutom i historieböckerna även nämns i cd-rom delen på "Sju varv runt jorden".

Fråga 19. Vilket cd-rom smakprov får man på Andersson-singeln.
Frisörsalongen är smakprovet som bjuds.

Fråga 20. Vem köpte en groda av Ragnar Persson?
I "Förmannen som försvann" säljer Ragnar en groda till Roine.