Jubileumstävling i samband med skivsläppet!

Nu är Svenne Rubins nya skiva Mot framtiden på gummimadrassen klar att skickas till pressning! De sista detaljerna på omslaget har justerats och musiken är mastrad och klar. Skivan, vars titel lånat sitt namn från det gamla kultprogrammet Mosebacke Monarki, kommer att innehålla tretton sanningar. Många av dom är redan väl kända av rubinsdiggare, som sett bandet under de åtta åren som gått sedan förra skivan.

Rubinarna rapporterar att dom den här gången strävat efter att få ett så verklighetstroget ljud som möjligt. Den som gillar Svenne Rubins på scenen kommer också att bli nöjd med plattan. Med Roberth "Robban" Ekholm som ledare har inspelningarna skett så autentiskt som möjligt. Det har tydligen varit fråga om riktig live i studion, och Robban verkar ha lyckats fånga det sväng och den spelglädje som är kännetecknande för bandet när det står på scen.

Finjusteringen av ljudet har som på de senaste årens singlar skötts av Anders Bojen Bojfeldt. Vilket bådar för en fet och stunsig ljudbild. Mot framtiden på gummimadrassen kommer ut i samband med skivsläpps- och jubileumsfesten i Vansbro den 6 maj. När man köper skivan får man automatiskt biljett till kvällens del av festen som blir på nyombyggda Värdshuset Flottaren. Begivenheterna under dagen är öppna för var och en. 

Skivan kommer att kunna förbeställas här på hemsidan. varefter man får hämta ut den i Vansbro den 6 maj eller får den hemskickad i efterhand.

Hjälp oss att minnas!  (Förlängd minnestid)
Med anledning av Svenne Rubins 25-årsjubileum introducerar vi här tävlingen Hjälp oss att minnas! Skriv in och berätta ditt bästa minne av en rubinspelning. Bästa bidragen belönas med singeln som släpps i begränsat antal inför CD:n den 6 maj. Singeln innehåller låten Regn, regn, regn. Bidragen skicka ni till webredaktionen och vinnande bidrag publiceras sedan på websidan i samband med rapporter från jubileumsfirandet. (Således har ni alltså en dryg månad på er att fundera och skicka in bidrag via mailadressen ovan, eller vanlig väg: Svenne Rubins webredaktion, c/o Nilsson, Svanvägen 31, 741 42 KNIVSTA).

På begäran har vi förlängt tävlingstiden, så ni har fram till och med juni månad på er att minnas. Kanske kan det vara en passande övning för midsommarfirandet, ty det är ju en tid då de flesta försöker komma ihåg både vad de gjorde kvällen innan och vem de gjorde det med!
Som ett exempel bjuder vi här på ett minne som skickades in av göteborgaren Arne Möller för några år sedan:

Hej!
Arne Möller heter jag å har en gammal sann historia att förtälja. En gång för hemskt länge sedan i en liten stad på västkusten (Göteborg) bevittnade undertecknad en tillställning på en parkeringsplats på Backaplan Hisingen i denna stad, som fick håret på huvudet att fortsätta växa i några år till. På en scen uppsatt mitt på p-platsen står ni pöjkar å river loss med bland annat Långa bollar... Mitt under denna låt så springer er vokalist (som jag e allt för senil för att komma ihåg namnet på) in i närmaste sportaffär, snyter åt sig en boll, lämnar butiken med en orolig expedit galloperandes efter, äntrar scenen å med en välriktad tåfjutt skickar ovan nämnda sfäriska klot rätt över den vid det laget publikfyllda parkeringen. Alla inklusive fotbollsproffset på scen höll andan när bollen närmade sig en rullatorbeväpnad kvinna som oskyldigt mödosamt promenerade på andra sidan gatan bortom parkeringen!

Att utandningsluften hos samtliga åskådare hade kunnat förflytta ett segelfartyg åtskilliga meter när bollen missade med en meter är solklart.Med denna sanna historia vill jag förklara att ni har fans även här i Göteborg. 

En vänlig hälsning till er alla i bandet från mig.
Arne Möller