Sidoprojekt

Främst under vinterhalvåret sysslar Svenne Rubins med en del sidoprojekt. Här följer en närmare presentation av dessa.

SVEN RUBIN SOLO           Pressbild
Svenne Rubin gör även solospelningar under namnet Svenne Själv och då är det trubadurunderhållning som gäller. Gitarr, munspel och enbart rubinssanningar för olika typer av tillställningar då publiken är lite mindre, lämpligen upp till 100 personer. Ring 070-3079826 för bokning eller maila svenne@svennerubins.nu                                                             

   
   
   
   

Läs och hör om Svens Solo-Vår turné, via detta reportage från Dalarnas Tidningar

 

 

ROBERT & THE ZIMMERMEN
Tributeakten Robert & The Zimmermen tolkar ikonen Bob Dylan både i rollen som soloartist och som bandledare.
Tyngdpunkten i den digra repertoaren ligger - som sig bör - på de fantastiska 60- och 70-talen, men det blir även inslag från andra delar av Dylans sex decennier långa karriär.

Bakom Robert i bandnamnet Robert & The Zimmermen ligger vansbroprofilen Lars Wanfors. Till vardags frontar han kultbandet Svenne Rubins, men vid sidan av har han en repertoar på 50-60 låtar signerade sin största förebild, Bob Dylan.

I The Zimmermen ingår ytterligare fyra medlemmar med direkt Svenne Rubins-anknytning. Sammantaget ett rutinerat gäng dalamusikanter med en egen 35 år lång Never Ending Tour bakom sig på de svenska vägarna. Nu får publiken möta dem i ett nytt sammanhang med musik uteslutande skriven av mästaren Bob Dylan.

En kväll med Robert & The Zimmermen inleds av Robert solo på scenen med akustisk gitarr, munspel och en och annan berättelse. Efter paus ansluter The Zimmermen elektriskt, och rockmusiken tar huvudrollen. Samma upplägg som på de legendariska spelningarna med Dylan och The Band på 60-talet!

L. Wanfors - sång, gitarr, munspel
L. Kronqvist - gitarr
P.E. Eliasson - klaviatur
D. Lindblom - bas
A. Bölling - trummor
 

 

BITE
En legendarisk grupp från Mora, som letts av Flaco Kronquist sedan långt innan han började i Svenne Rubins. Bite gör fortfarande spelningar då och då. Repertoaren är bred med viss tyngdpunkt på 70-talsrock. En skiva med eget material finns också i bagaget. I Bite ingår även Roine Rubinstein. 

Det finns även ett renodlat Creedencealternativ, Creedence Clearwater Survival.
Bokas genom Lasse, tel 070-3203277.

 

ÄPPELBO LJUD
Under denna samlingsrubrik hittar ni inte bara en ljud och ljusfirma utan även Hockey Bockey Bengt Benkt i en mängd olika konstallationer. I vilka sammahang ser ni via denna länk.