Pär LePort


Att ersätta en legend, åtminstone sett med Rubinliska ögon, kanske inte är så lätt, och givetvis tvekade Pär. Men när Roine slutligen rådde honom att INTE ta jobbet, då var det klappat och klart. "Jag är med" svarade Pär och blev omedelbart basen för basset!

Med tanke på att sanningslistan är en diger lunta, satte han sig omedelbart ner under sin korkek och pluggade. Han pluggade och han pluggade. Och se, vips!! Tre månader senare hade han lärt sig tre sanningar.

Fast det är ju inte riktigt sant. Pär är en riktig ringräv och väl bekant med Rubinska tongångar. Rykten talar om att han har både familjära och musikaliska kopplingar till andra medlemmar i bandet sen närmare 30 år tillbaka. Och skulle det krävas är han alltid redo att rycka in var helst det kan behövas. Gitarren är han inte främmande för, men ihärdiga rykten säger att han även är redo att spela oboe....

Annars började Pär LePort sin musikaliska bana i bandet Dealers choise som förövrigt är döpt efter ett flipperspel på anrika Strand Café i Mora. På första spelning i pausen på ungdomsgården Sandis i Mora spelade man tre låtar som fortfarande spelas idag då det inte handlar om sanningar. Snacka om musikalisk utveckling!!!!

Hockey har ju alltid legat Rubins nära och det har varit hårda stridigheter i bandet i och med att Birger ibland valde att uppträda iförd Leksands IFs färger, medan Roine och Flaco stöttat Mora IK. Men i och med Pärs inträde är dock de interna fighterna som bortblåsta. Får vi möjligen höra Rubins spela in en ny kampsång för de röd-vit-gröna!

Slutligen fick Pär frågan om vilken av Rubins sanningar som man har som favorit. Uppenbarligen kom vi på honom i ett svagt ögonblick, ty svaret blev...
Törst!!!
 


© Text: Garry Nilsson

 


Pär LePort,
Bas