Nyheter

Nästa spelning: Orkestern semestrar just nu efter årets turné!
 

230315
ÄNTLIGEN - KULTFILMERNA PÅ DVD IGEN!
Nu slipper vi äntligen säga nej till de många som frågat efter denna DVD. En handelsresandes nöd och Förmannen som försvann i lager igen! Beställ via svenne@svennerubins.nu Pris: 275 kr sammanlagt för båda filmerna.

230214
FILMFESTIVAL I VANSBRO
Vansbro filmstjärna nummer ett är förstås – Björn Skifs. Och Björn blir given hedersgäst när nu Vansbro får sin egen filmfestival.
VFF – Vansbro Film Festival går av stapeln den 10 och 11 mars i Teatern i Vansbro. Utöver filmer med Björn Skifs blir det premiär för Svenne Rubins nya dokumentär 40 år på väg. Den spelades in under 40-årsjubileumsåret 2021 och ligger nu färdigklippt och redo för första officiella visningen. Den kommer samtidigt att gå som livestream över hela landet.
Biljetter till VFF släpps på onsdag 15 februari och kan köpas på Nortic.se

230115
GRATIS INTRÄDE TILL STÖDGALAN!
Från och med nu är det fritt insläpp till stödgalan för Ukraina i Vansbro teater på lördag. Allt du behöver göra är att lämna en donation till folket i Ukraina genom att följa denna länk - och då får du även din biljett. OBS! I princip gäller bara förköp. Biljetter kommer bara i undantagsfall att säljas på teatern.

Här hittar ni en biljettlänk

230105
GE INTE UPP UKRAINA!
Vi kan med glädje meddela att PETRA KVÄNNÅ, med soulrösten som kan få berg att röra sig, ja, till och med smälta, gästar SOULSTATION den galna galakvällen GE INTE UPP UKRAINA! Därmed är alla artister klara och programmet kan börja finslipas. Det blir en riktig feel-good-kväll med skön musik, bar-mingel och underhållande mellansnack från allas vår Jonas "HEAVY" Stentäpp. Musiken kommer att bestå av allt från EMIL ASSEGÅRDS lite mera avskalade och stämningsfyllda versioner av sina hits till ett hejdundrande ös från tolv man och kvinnor starka SOULSTATION. Från härliga drillar av dragspelskungarna ANDERS LARSSON och JONAS HANSSON i ACCORDIONS FROM HÄLL till... ja alla vet ju redan hur SVENNE RUBINS låter - och av dom blir det mycket! En halvtimme mitt i programmet och en minst lika lång del som avslutar kvällen. Så, kan någon komma på en bra anledning till att inte köpa biljetter och fylla teatern? Allt som blir över går direkt till Ukraina.

Alla artister ställer upp gratis!
BILJETTER: https://www.nortic.se/dagny/event/43669

221124
SVENNE RUBINS STÄLLER UT!
I samband med julskyltningen inviger Svenne Rubins sin nya utställning i en f d skoaffär på Järnvägsgatan i Vansbro. Svenne öppnar butiken klockan 15.00 på lördag och signerar den nya utgåvan, CASS 1 på CD, och andra artiklar. Den numrerade upplagan av CASS 1 kan även köpas genom: svenne@svennerubins.nu

221121
DEN FJÄRDE KOM SÅ SMÅNINGOM!
Det ryktas om att Svenne tankat bensin i turnebussen igen! Det kan väl inte vara sant? - Jo... men bara åtta liter, ursäktar sig kapellmästaren.
Det var på CircleK i Ludvika i eftermiddags i samband med att trumvikarie Joe Visst lämnades av efter en spelning i Fagersta som Svenne råkade falla tillbaka i gamla synder. Den dieseldrivna Sprintern har annars klarat sig fint ända sedan 2014, det är förmodligen ingen tillfällighet att sanningen Svart slang kom ut samma år. Dessförinnan hade Svenne lyckats bensinfylla Mercedesen vid inte mindre än tre tillfällen. Sedan dess har det gått bra. Tills idag.
Till sitt försvar (en dåres försvarstal) säger Svenne följande: - Jag hade genomgått de komplicerade tankningsrutinerna. Hade blippat kortet, tryckt nej till rabattkort, tryckt ja till kaffe, tryckt nej till spolarvätska, tryckt ja till tankning. Hade sedan valt den svarta slangen med svart pumphandtag, det var bara att klämma igång dieseln. - I väntan på att tanken ska fyllas står jag och diskuterar ett ärende med herr Joe Visst. Plötsligt slår pumpen ifrån på summan 1495 kr. - Visst ja, tänker jag. När man tankar med kreditkortet sätts någon spärr in vid just den summan. Bara att göra om proceduren igen: Blipp; kod; nej; nej; ja. Plötsligt slår pumpen av igen! Efter bara åtta liter? Och det är då jag ser jag det: Pumphandtaget är... GRÖÖÖNT!!

Åtta liter bensin i sextio liter diesel spelar emellertid mindre roll, ingen skada skedd. Igång med proceduren igen, för tredje gången, i med dieselhandtaget och tryck igång flödet. En liter. Det är allt som går i. Sen stopp. - Men det var då väl som själva fa... Då inser jag: Tanken är full! Aha, det var därför det bara gick i åtta liter bensin…. Tur att det var så pass med diesel kvar innan jag började tanka! Flyt! En finess i sammanhanget är att det var just Joe Visst – då under namnet Heavy - som skapade videon till Svart slang 2014. Och att det också var han som spelade mannen som konfronterade den feltankande Svenne med orden: - Nu har du gått och klantat till det för dej tönt. Slangen e ju svart - men pumphandtaget är gröööönt! Se där hur nära verkligheten Svenne Rubins opererar!

221111
CASS 1 PÅ CD-SKIVA I NUMRERAD UPPLAGA!
Här kommer en tidig julklapp för alla rubinsvänner! 2023 fyller Svenne Rubins första fullängdare, den legendomspunna CASS 1, 40 år. När den kom ut 1983 var det i form av just en kassett. Upplagan tog snabbt slut och det blev aldrig av att trycka någon ny. Eller om det kanske trycktes en andra upplaga på 500 st, men sedan fick det räcka. Slut tog dom då i alla fall.

Under bandets 40-årsjubileumet fräschades inspelningarna upp och ”albumet” kom ut på USB-kort, men det fäste aldrig. Det kändes helt enkelt fel att ha denna klenod i något annat än konkret form. Och nu är det nära! Vi återkommer till hur utgåvan kommer att se ut, men man kan redan nu förbeställa den inför jul. Priset blir 250 kr och den kommer tillsammans med valfri CD: I fritt fall uppåt eller Svart slang. Upplagan är 250 och varje ex numreras och skrivs på av Svenne - som framgår av bilden. En exklusivitet alltså! Skivan kommer också att säljas av Svenne på julskyltningen i Vansbro lördag 26 november.
Förbeställ via mail svenne@svennerubins.nu

220925
NÄSTA SPELNING MS VINDHEM 14 OKTOBER!
Efter en hektisk men fantastisk sommar har Svenne Rubins en spelledig månad. Men redan fredagen den 14 oktober är det dags igen! Det blir ytterligare en klassiker på partybåten MS Vindhem som lämnar Skeppsbron i Stockholm 19.00 för en kryssning Vaxholm tur och retur. Se till att skaffa biljett!

220725
NI FÖLJER VÄL MED I "RONDELLJAKTEN"??
Rubins sommarturné rullar vidare i flygande fläng och allt som oftast passeras det nya rondeller! Ni hänger väl med i svängarna? Gissa rondellen när kapellmästarn är snurrigare än vanligt. Sök upp Svenne Rubins på facebook och häng med!!!

220523
SVENNE FIRAR BOB DYLAN PÅ TISDAG!
Ibland tar Svenne på sig solglasögonen och hatten (!) och går ut på gatorna som en helt vanlig man i form av Robert i Robert & The Zimmermen. Detta sammanfaller inte minst med den 24 maj då Bob Dylan fyller år - i år för åttioförsta gången.

Som traditionen bjuder hyllar Svenne sin största förebild med något påhitt detta datum. I år blir det en önskekonsert i Uppland Nations trädgård i Uppsala. Om det blir några intäkter så går de i vanlig ordning till något välgörande ändamål, denna gången får man gärna swisha någonting till Ukraina. (Det får man förresten göra även om man inte är på plats i Uppsala, bara att gå in på swish, därifrån slussas man vidare)

220523
EN INTIM LITEN MIDDAG!
Den gångna helgen underhöll Svenne Rubins på en liten intim middag i Rättviks Arena. 650 personer firade Dalaenergis 125-årsjubileum! Nu laddar bandet för fredagens skivsläpp och lördagens spelning på Galejan i Stockholm med Stko Per Larsson som special guest star.

220428
FALLER DU FALLER JAG!
Svenne Rubins presenterar stolta sin senaste singel FALLER DU FALLER JAG. Albumet I FRITT FALL UPPÅT kommer den 27 maj, men CD:n ingår i entrén på Festernas Fest på Flottaren i Vansbro på lördag!

220413
FESTERNAS FEST PÅ FLOTTAREN!
På Valborgsmässoafton firar Svenne Rubins dubbelt. Minst!
Det blir premiär för både den nya dokumentären 40 ÅR PÅ VÄG och för nya albumet I FRITT FALL UPPÅT. Dessutom är det fortsatt firande av de 40 åren. Och av att turnén äntligen kommit igång. Och av att det är vår och sommaren är på väg. Helt enkelt: FESTERNAS FEST!

Schema: 21.00 40 ÅR PÅ VÄG på storduk
22.30 Svenne Rubins - I FRITT FALL UPPÅT live, med gästmusiker
24.00 Final: Svenne Rubins - Spelningarnas Spelning!
Boka biljett via Tickster. Den nya CD'n igår i priset, ni får den vid entren på Flottaren

220402
SVENNE RUBINS I BINGOLOTTO IMORGON – MEN DET KUNDE HA GÅTT ÅT PIPAN!
Imorgon kväll spelar Svenne Rubins bingo! Eller, spelar på Bingolotto, ska det vara. Men ett tag såg det såg illa ut. I morse testade nämligen Pär Leport positivt för Covid och bandet stod utan basist! Ett samtal till Grangärde löste krisen. Förste basvikarie Kent Slip var - förstås - vaken. Inte nog med det, det visade sig att han ändå skulle till Trollhättan och spela ikväll (med Folkracebandet), så han hoppar på Svenne Rubins turnebuss imorgon för vidare färd till Göteborg. Så, puuuust.....ervik! (Ursäkta, men man måste börja mjuka upp redan nu när man ska till Götet!)

Folkracebandets gitarrist är förresten ingen mindre än Svenne Rubins förste trumvikarie Joe Visst! Jo visst, det är sant! Han spelar alt, saxofon också, tror vi... I Bingolotto kommer Svenne Rubins att spela nya singeln Han har bytt relä. Det blir också en del prat och en liten video om bandet som Warner satt ihop. Programmet börjar 18.00 och Svenne Rubins uppträder live 19.39. Köp bingolotter och var med! Kom ihåg, pengarna går till landets föreningar. Och även till Röda Korset och Rädda Barnen. 220325
JURYNS HEDERSPRIS TILL SVENNE RUBINS!
Döm om sex män i skors förvåning när de insåg att orsaken till att de skulle hålla sig redo när galakvällen Dalecarlia Awards led mot sitt slut inte alls var att det skulle göras ett reportage utan att de skulle få kliva upp på scenen och ta emot juryns hederspris! Vilken ära! Pelle Andersson från Dalapop höll ett fint anförande och läste upp en hyllningstext som han skrivit med finess och känsla. Den fyndiga och finurliga motiveringen var:

Årets hederspris tilldelas ett band som sedan tidigt 80-tal har förmedlat ett sanningens ord. Deras träffsäkra, glimrande och glädjefyllda betraktelser togs nästan omedelbart till det svenska folkets hjärtan och sedan starten har årets hederspristagare ständigt och outtröttligt mött sin hängivna publik i närmare 3000 spelningar från Östersund till Västerås - från Södertälje till Borås. Vi lyssnare har tagits med på resor till fotbollsplanen, till Helges affär, till Folktandvården och inte minst tillbaka hem till Vansbro.

220313
VI ÖPPNAR HELA BUTIKEN FÖR UKRAINA!
Under den kommande veckan kommer hela butiken att vara öppen för donationer till Ukrainas kämpande folk. Beställ valfri vara till svenne@svennerubins.nu och betala butikspriset plus minst 100 kr till Swish 123 677 55 48.
Hela summan går oavkortad (inte ens porto dras av) till FN-organet UNHCR:s kampanj för Ukraina. Pengarna fördubblas sedan av Akeliusfonden. Hittills har vi samlat 5 400 kr. Ta detta som en utmaning! Tänk så här: Jag skänker några hundralappar till ett behjärtansvärt ändamål och som tack får jag lite rubinsgrejer!
Det som händer inför våra ögon är omöjligt att förstå. År 2022 bestämmer sig en stormakt för att, det finns inget bättre ord, våldta ett land som börjat sin resa mot demokrati och frihet. All världens hat riktas mot Putin denne tyrann i Kreml, som med sina hejdukar med Lavrov i spetsen framstår som helt oberörda. Det minsta vi kan göra här i Sverige är att ge lite av vårt överflöd.

220306
NYTT RUBINSALBUM I SLUTET AV APRIL!
Även om det inte har sagts rätt ut har väl de flesta anat det: Svenne Rubins släpper ett nytt album!
Förhoppningsvis är den tryckt och klar lagom till vår/sommarturnen – om inte till skärstorsdagens spelning på Katalin i Uppsala, så åtminstone till spelningen i Örebro den 22 april.
Plattan innehåller de nya singlar som släppts under hittillsvarande 40-årsfirande, men Svenne Rubins lovar också ut tre helt nya sanningar och en riktig gammal raritet. Albumet bär samma namn som turnén: SVENNE RUBINS I FRITT FALL - UPPÅT

220219
TURNÉ, TURNÉ, TURNÉ!
Äntligen får Svenne Rubins ge sig ut på vägarna igen! I två år har de stått otåligt sparkande i spiltorna för att få fira sitt 40-årsjubileum på riktigt: LIVE! Visserligen har det - som tur är - blivit några enstaka gigs här och där, men nu är det en riktigt fet turné som gäller. Ett tjugotal ställen är bokade och fler tillkommer.

220215
HEAVY-VIDEO MED H.B.B. BENKT OCH SVENNE!
Heavy, eller Joe Visst som han heter när han vickar i Svenne Rubins, är en mångsysslare. Vid sidan av Mimikry och Dökött ägnar han sig bland annat åt att skriva låtar om - och åka - folkrace. I höstas var han i Hockey Bockey Bengt Benkts studion i Äppelbo tillsammans med Speaker Hjelms Orkester och spelade in låten Tryck på gasen. H.B.B. Benkt fick hoppa in på dragspel och Svenne tillkallades för att lägga några gästrader. Här är resultatet!!

220117
EPA TRAKTORNS DAG (OCH NY SINGEL)!!
Svenne Rubins har slagit ett slag för EPA-traktorerna och instiftat EPA-traktorns dag. I dessa Covid tider blir det inte alltid som tänkt, men den 15:e januari var det i alla fall dags. Det skedde i Ransta, då Svenne Rubins skänkt en spelning till Musikhjälpen och Ranstabon Vilgot Karberg med familj budade hem denna. På Facebook kan ni läsa mer om detta, som även uppmärksammandes av SVT och tidningen Bilsport.

Passande nog så släppte Rubins även en ny singel samma helg, "Han har bytt relä". Återfinns på Spotify, Youtube m.fl. digitala musiktjänster.

211130
MÅNADENS SINGEL: ROBERT & THE ZIMMERMEN!
November månads singel blir den andra från ROBERT & THE ZIMMERMEN. Den här gången är det låten SHE BELONGS TO ME från albumet Bringing It All Back Home från 1965.
Liksom den första singeln bandet släppte i somras Tonight I´ll Be Staying Here With You är inspelningen från en live-i-studion-helg hos bandets basist Daniel Lindblom i Bollnäs.
Inte så mycket mer att säga än: Logga in på Spotify och lyssna!

211109
NY JUBILEUMSKALENDER!
Månadens Joker är inget mindre än Svenne Rubins nya Jubileumskalender med unika bilder av Svenne Rubins olika konstellationer under åren. Allt från den första "stora" spelningen på Barnens Dag hemma i Vansbro 1982 till gruppbild på dagens version av bandet. (Ni får dock hålla till godo med nygamle medlemmen Billi Buick från förra gången han var med! Nya bilder har inte hunnit tas.)

Kalendern kan redan köpas i webbutiken till priset 200 kronor plus expeditionsavgift.

211103
EXTRA JULBORD MED RUBINS, PETRA OCH MARTIN!
Julbordet i Tegerahallen, Leksand, fredagen den 26 november är slutsålt och nu öppnar man även lördagen den 27:e. SVENNE RUBINS med MARTIN ALMGREN och PETRA KVÄNNÅ ger en julbordsshow späckad av soul, rock, julmusik och förstås – svennerubinsmusik. Bandet är kvällen till ära förstärkt med en tremanna blåssektion. Räkna med öppna spjäll!

21-10-20
EN VANSBROBO I KATHMANDU: MÅNADENS SINGEL OCH VIDEO!
Vilken är den gladaste videon någonsin? Det har väl alltid varit Snövit och de sju dvärgarna på julafton. Men här kommer en utmanare!

Följ med Svenne Rubins på afterskier och andra crazy spelningar från åren innan genombrottet 1992. Allt till tonerna av sanning nummer 25 En vansbrobo i Kathmandu från en vild drabbning på Värdshuset Flottaren i Vansbro hösten 1985.
Radio Dalarna spelade in konserten inför en entusiastisk publik och sände det hela uppdelat i två halvtimmesprogram. Hela timmen finns att köpa på USB-minne (klicka på Butik i menyn) under namnet Kass 2.

Själva kompositionen skrev Svenne på resande fot 1984 bland annat i Indien och Nepal. Genren skulle kunna betecknas som kulturk-rock.

21-09-21
JAG LOVAR ATT JAG INTE LOVAR ATT JAG LOVAR NÅNTING!
Men SVENNE RUBINS lovar på heder och samvete att imorgon släpps singeln med samma namn! En och annan läsare har nog redan tänkt ett litet: - Aha! Och, just det, det rör sig inte om någon purfärskt sanning, den har redan spelats live några gånger. Inspelningen gjordes 2016 i samband med att samlings-CD:n "Svenne Rubins största sanningar" gavs ut. Då spelade bandet in några alster tänkta som bonusspår. Men istället sparade man dem till sporadiska släpp. Detta är det sista av dem. JAG LOVAR ATT JAG INTE LOVAR ATT JAG LOVAR NÅNTING är inspelad av Per-Erik Eliasson på Äppelbo musik och mixad i Abysstudion i Grangärde av Jonas Kjellgren. Omslagsfotot är taget av Svenne genom ett skomakarfönster i Östersund.

21-09-17
BILLI BUICK TILLBAKA!
Det kan väl inte ha undgått någon att BILLI BUICK allt oftare är med i SVENNE RUBINS. Inte ens bandet har missat detta och de tyckte det var lika bra att fråga om inte vederbörande kunde ta och hoppa in igen. Sagt och gjort. Frågan ställdes och Bjucken svarade – Ja! Fantastiskt!
Så då är Svenne Rubins åter Sex Män I Skor! Billi arbetar som kock på en skola utanför Bollnäs, men det kommer oftast att kunna kombineras (dock ej samtidigt). Så även om meningen var att han skulle hoppa in på allvar framåt senvåren -22 så blir han redan nu med på de spelningar som finns. Första chansen att se Svenne Rubins sex man starkt är lördagen den 23 oktober, då den legendariska båtspelningen i Stockholm på MS Vindhem går av stapeln. Egentligen får det inte plats sex stycken på båtens minimala scen, men eftersom detta är bandets äldsta gig - första gången var 1993! - så har de hyfsat tydliga minnen av att ha varit sex stycken förut. Då måste det ju gå nu också! (Framförallt när coronarestriktionerna har dragits in!) Så utöver att kunna uppleva en helkväll utöver det vanliga, med tre 40-minuters pass och en skärgård som prunkar i höstens alla färger, kan besökaren nu få direkt svar på om en sexmannaorkester fortfarande får plats i Vindhems spelarbås. Vi säger hjärtligt välkommen till publiken och framförallt till BILLI BUICK. Sist det begav sig var han med mellan 1990 och 1996.

21-09-10
RUBINS LIGGER LÅGT I HÖST!
Det blir ett par tillfällen att se Svenne Rubins i höst.
Den 23 oktober är det den legendariska båten MS Vindhem i Stockholm som får besök. Och den 19 november blir det spelning i Borlänge. Spelställe är ännu inte släppt.

Planen var att den uteblivna sommarturnén skulle bli en höstturne´, men trots att myndigheterna nu släpper på restriktionerna skjuter bandet upp turnén till våren. Det känns ganska osäkert vad som händer efter 29 september. Särskilt när det inte införs vaccinpass. Visserligen går väl knappast den som valt att avstå från vaccin ut och trängs med folk på lokal och riskerar att bli rejält sjuk, men saker lär ändå inte gå tillbaka till det normala på ett tag. Så, som sagt, räkna med att se Svenne Rubins tillbaka på vägarna i slutet av mars och framåt!

21-08-09
ZIMMERMEN GER UT SINGEL!
ROBERT & THE ZIMMERMEN ger ut sin första singel.
Detta är juli månads Joker. Av naturliga skäl hanns inte en del månatliga inslag på Facebook med då. Det var en hektisk tid med Amazonträff i Vansbro och Amazonrock i Dalhalla. Men nu är vi kapp.
Det är alltså dags för Svenne Rubins Bob Dylan-tribute att så att säga träda in i cyberrymden. Det har hunnit bli en hel del framträdanden för detta band i bandet. Bara i år har Robert & spelat både på livestreamen i maj och som inledande akt i Dalhalla. Den aktuella låten Tonight I´ll Be Staying Here With You spelades tillsammans med en handfull andra dylanlåtar in i samband med ett rep i Daniel Lindbloms (Billi Buick, som spelar bas i gruppen) studio i Bollnäs. Detta blir också månadens singel, och släpps den 19 augusti.

21-07-31
BILJETTER KVAR TILL DALHALLA
Det har tydligen spridits ett falskt rykte om att biljetterna till AMAZONROCK i DALHALLA är slut. Förmodligen baserat på när det bara fanns 500 biljetter. Nu är det öppet för över 2000 besökare och det finns gott om plats!
Så missa inte denna kväll som blir något utöver det vanliga på alla sätt och vis. Artistmässigt behöver ni bara titta på klippet här för att konstatera vilken helkväll det blir tisdag den 3 augusti med start redan klockan 17.00. (Dalhalla måste vara tomt till 22.30, så därför måste vi börja tidigt för att få med allt!)
Ljud- och ljusteknik kommer att bli den bästa tänkbara. Lägg därtill en första klassens videoproduktion som sänds direkt på storbildsskärmar på scenen.

21-07-10
INGET VANSBRO - MEN AMAZONROCK I DALHALLA!
Vi måste till slut meddela att det tyvärr inte blir någon spelning för SVENNE RUBINS i Vansbro den här sommaren heller. In i det längsta har vi försökt vänta in klartecken från myndigheterna och nu när det kommit (så låter det i alla fall) är det ingen som ändå vet vad som gäller. Länsstyrelsen avvaktar nya besked från regeringen den 15 juli. Det blir helt enkelt för sent.
Men det finns andra chanser att se bandet! Redan på torsdag blir det en klassisk kväll på Rådhusgården i Falun och den 3:e augusti dundrar SVENNE RUBINS in i Dalhalla med AMAZONROCK

21-06-30
SPELNING I FALUN!
Härligt att kunna säga: Ny spelning! Torsdagen den 15 juli får Rådhusgården återbesök av Svenne Rubins. Efter 30 år! Förra gången det begav sig var 1991. Bland annat blev det strömavbrott som fylldes bl a av akustiskt framträdande med trattsång och att bandmedlemmarna turades om att stagediva!

21-06-24
MIDSOMMARPRESENT: LEO RANNALETT!
Juni månads singel kommer här i form av en present till er alla som följer Facebooksidan. Sanning nummer 157: LEO RANNALETT. En tanke är att på detta sätt försöka blidka vädergudarna så att solen får skina på oss alla under midsommaren, som är, har varit och förblir Sveriges naturliga nationaldag(ar). Leo Rannaleet (som han egentligen stavas, sorry Leo!) var TV:s första metereolog och var med redan i starten 1958. Han var sedan kvar i tio år och de som var med på den tiden kan aldrig glömma hans tresidiga väderkartor på rullställning, på vilka han ritade sol (bara en!), åskväder och vindpilar med en svart fetkrita inför varje helg. Leo har nu uppnått den respektabla åldern 93 år. Hjärtliga hälsningar till en riktig legend!
Sanningen förekom under några år i slutet av 90-talet när det behövdes en riktig rock´n´roll-stänkare på Rubinsspelningarna. Men den försvann snart, främst för att det rådde skilda uppfattningar i bandet. Några hävdade att folk inte visste vem det handlade om. "Det är inte alla som är så gamla som kapellmästaren", hette det. Den största orsaken till inspelningen är att LEO RANNALETT är webbchef Garry Nilssons favorit och eftersom han ska gifta sig senare i sommar så tänkte bandet att det var en lämplig bröllopspresent till honom. Grattis till brudparet!

21-06-10
LJUS I TUNNELN!
Det fantastiska har hänt: SVENNE RUBINS har åter fått en spikad bokning, den första sedan februari 2020. Och det är inte vilken sylta som helst heller. Dalhalla. DALHALLA! D-A-L-fucking-H-A-L-L-A!
Den 3 augusti, en tisdag, rullar AMAZONROCK in i kalkbrottet med alla vänner i bagaget. En ensemble på 17 personer ska bjuda på en oförglömlig kväll – fem timmar i glädjens tecken. Glädjen över att äntligen få se slutet på pandemin! Glädjen över att åter få möta en livs levande publik! Spelningen kommer i mångt och mycket att likna ÅH, VILKET PARTY! – livestreamen den 8 maj. En riktig succe med nästan 60000, som det heter, views. Men nu är det Livs Levande Live som gäller. Vi är mycket glada att få välkomna en ny medlem i Rubinsfamiljen: TUSSE CHIZA från Kullsbjörken! Ja just det - vinnaren av årets Melodifestival, innan dess vinnare av Idol. Killen som gjorde succé i Europafinalen i Rotterdam.
I övrigt ingår:
CLAS YNGSTRÖM, BILLY OPEL, MARTIN ALMGREN, STIKO PER LARSSON, PETRA KVÄNNÅ, SVENNE RUBINS med BILLI BUICK,gitarr, IRENE PANIC, kör, SIGGE ÖS, trumpet, TORE ADORE, saxofon, STIG BYGEL, trombon, JONAS "HEAVY" STENTÄPP, konferencier

21-05-21
VÄRLDSNYHET: ENGÅNGSSANNING!
Härmed kungöres att måndagen den 24 maj kl. 19.00 är klockslaget för en första-gången-i-världshistorien -händelse. I en livestream kommer Svenne Rubin att framföra Sanning nummer 205: SÄG KAN JAG FÅ RÅNA ER (FINA BUTIK)? för första, sista och enda gången. Den som vill höra denna Sanning kan lyssna i realtid en gång i tillvaron, sedan suddas musikstycket ut och försvinner ut i universum, inklusive dubbla dylika, samt därintill liggande även expanderande galaxer.
Detta meddelas endast på detta sätt samt vid några påminnelser under innevarande försommarhelg när allas vår nejd står eller (beroende på diverse geografiska olikheter)står i begrepp att stå i fullan blom.

21-05-17
JUBILEUMSAFFISCHEN I STORFORMAT!!
Ett alldeles utomordentligt stort tack till alla som skickade inträden till lördagens maratonstream! Och alla som köpte pappfigurer så vi kunde fylla ut lokalen med publik. (Det kändes faktiskt som en riktigt publik, det märktes särskilt när vi plockat bort er - hade varit bra trist att spela för tomma stolar!
Och till alla finfina kommentarer ni skrivit – ettusenniohundra stycken!!
Vi vill tacka er med att att bjuda på en tackaffisch från kvällen. Ni har säkert redan sett den på facebook, men vill ni, så kan ni även ladda ner den här!!

21-04-08
VÅRENS FEST NÄRMAR SIG!
Så där ja, då var påsken överstökad, dags att blicka framåt. Om en månad är det dags för vårens fest, ÅH, VILKET PARTY! Här är den nya stjärnspäckade affischen. Och även om ni inte kan närvara i Teatern i egen hög person, så kan ni närvara i egen HALV person!
Följ bara dessa instruktioner:
Köp en pappfigur (tillverkningskostnaden är 150 kr) och ge därutöver frivillig gåva. SWISHA: 150 kr för tillverkning av pappfigur till 123 6775548 + valfri gåva till Svenne Rubins 070 3079826

Ett rättesnöre: En figur på hockeyläktarna kostar 300 kr Skicka fotot som du vill ha på pappfiguren (bäst med halv- eller helfigur, men allt går bra) till svenne@svennerubins.nu Pappfiguren mäter 500 X 850 mm.

21-03-28
SVENNE RUBINS NYA EP ÄR UTE!
Svenne Rubins kan stolt konstatera att de äntligen fått en klassisk 7 tums EP i sina händer. Och nu kan den snart vara i era!
DET LÅTER INTE ALLS SOM OSS är titeln på april månads singel. Låten, som Svenne Rubins satsar stenhårt på, släpps digitalt på alla håll och kanter den 16 april. Men redan nu finns den på en läcker vinylskiva där den trängs med ytterligare tre färska kanonsanningar. En av dem har redan släppts, VARENDA VERANDA. De andra två, JAG VILL INTE LÄNGRE VARA DIN NOTIS och HAN HAR BYTT RELÄ, kommer inte ut digitalt förrän om kanske ett år.

Vill ni höra dem redan nu så skicka ett mail till svenne@svennerubins.nu Skivan kostar 175 kr plus porto 22 kr. Vi lovar er en fantastisk produkt. Vänta bara tills ni får plocka fram själva skivan (vi skvallrar inte...än). OCH OBS! De första 50 skivorna är SIGNERADE!

21-03-19
MÅNADENS SINGEL: INLANDSBANAN HEM!
Nu finns den ute på Spotify och andra medier, sanningen om Gällivare Jim. På Facebook kan ni se miniserien med samma namn.

21-03-05
IRENE PANIC!
På nya singeln Varenda veranda hör man en kvinnlig stämma på några ställen och det är ingen mindre än IRENE PANIC som gjort ett inhopp igen. Hon har bytt namn sedan hon var med sist, då i Pulvermos Blues. Tack för fina insatser, Irene!
Verandan behåller sin plats fem över de just nu mest spelade rubinssanningarna. Snart är det redan dags för nästa singel och då är det dags att blicka bakåt igen. Nästa vecka kommer det mer information om detta

21-02-15
5-4-3-2-1!
Vi påbörjar nedräkningen till Svenne Rubins första nyproducerade singel i år, sanning n:r 204: VARENDA VERANDA. Denna inte helt typiska – om det finns några sådana – rubinkomposition kommer ut på fredag den 19:e på Spotify och alla andra streaming-och nedladdningstjänster. Och varför heter den VARENDA VERANDA?
Få – om någon – vet det.

21-01-17
MÅNADENS SINGEL: DUBBEL BENNY!
Januaris singel är ute och det är ingen mindre än 1983 års: DUBBEL BENNY BALALAJKA BOY.

Det är också första singeln från SVENNE RUBINS första fullängdare, kasetten CASS 1. Eftersom kassetten nu finns att köpa digitalt i rubinshoppen (klicka på KÖP NU) så tyckte vi det var lämpligt att ge ut en singel från denna klassiska sanningssamling. Många av sanningarna finns även på CASS 2 – en liveupptagning av Radio Dalarna på Värdshuset Flottaren 1985. Även den till salu digitalt på Rubinshoppen. Passande nog har det hittills år handlat mycket om bandets första stapplande steg inom showbiz och det temat kommer fortsatt att gälla i januari. Men redan i nästa singelsläpp hoppar vi framåt i tiden till – ja, nu. Februaris singel håller som bäst på att mixas av Billi Buick, som har egen studio i Bollnäs. PS! Dubbel Benny är lite svår att hitta på Spotify. Eftersom den är utgiven redan 1983 (dock bara på kassett) så hamnar den längst ner bland singlarna.

20-12-31
GOTT NYTT 2021!
Svenne Rubins önskar alla ett riktigt gott år!
Bandet är fulladdat av energi, spellust och turnéabstinens och väntar bara på startskottet för att få ge oss ut på vägarna igen. Tyvärr ser det ut att dröja ytterligare en tid, men om vaccinationerna rullar på så vem vet, kanske det kan bli en nåsånär normal sommar. Vilket i och för sig inte riktigt var tanken. Detta 40-årsjubileumsår skulle inte vara normalt, det skulle vara späckat av spelningar, men så länge inte detta går så får vi späcka det med annat så länge. Klipp ur (!) gårdagens kalenderblad och håll utkik efter månadens händelser! Vi ses redan i morgon. MÅNADENS VIDEO publiceras på Rubins Facebooksida klockan 14.00.

2020-12-04
KASS E – LIGHT!
Under jubileumsåret 2021 kommer det att vara flitig aktivitet här på Facebooksidan. Det blir stående inslag fyra gånger varje månad. Med hjälp av vår väggalmanacka för 2021 går det lätt att hålla reda på de olika inslagen. Vi har ett tjugotal almanackor kvar. Utöver att de ingår i KASS E kan man köpa dem separat för 125 kr.

Nu släpper vi också en KASS E Light för halva priset, 220,20 kr. En tygkasse med en väggalmanacka i. (Vi släpper också i lite annat smått och gott!) Ett av inslagen nästa år blir en ny singel i månaden och omslagen har Svenne plockat från sitt personliga bildbibliotek. På Spotify och liknande blir det förstås bara en liten frimärkesstor bild, men här är bilderna i sin helhet. Kalendern pryds av en iPadmålning av bandet gjord av Felicia Wanfors.2020-11-07
SVENNE RUBINS 40-ÅRS KASS E!
Ni har väl inte missat på facebook att Svenne Rubins tjuvstartar 40 års jubileet med en unik box... som i Rubins fall blir en kasse, dvs KASS E!! Här kommer en sammanfattning av vad paketet innehåller (för närmare beskrivning, titta in på Rubins facebook, där hela kassen sammanfattas.
Tygkasse med:
DIGITALT
8 GB USB-minne full med godbitar:
Cass 1, Cass 2, Kultsinglarna, Julshowen JULGODIS 2017, Livekonsert från Kapellet i Vansbro 2020 (2 tim)
ANALOGT
Fem blandade CD-singlar, En vinylsingel, En kasett, En CD Svart slang, En DVD Svenne Rubins Live 2014, En väggalmanacka (A4) 2021 med de tolv motiv med "singelomslag" för 20201, från Svennes privata bilder.
De 75 första som beställer får en almanacka på köpet! (Nästan) alla artiklar kommer också att säljas på Rubinshoppen från och med nästa vecka. Det sammanlagda priset om man köper allt separat blir minst 1500 kr. Men KASS E kostar bara 40-årsjubileumspriset 440:40 + porto 88 kr (paketet väger nästan ett kilo!) Det blir alltså 528:40 kr.

2020-06-17
VÄRLDSPREMIÄR IDAG!
Idag blir det världspremiär på FOLKÖL OCH DUNKA-DUNKA LIVE 2020! Radio Dalarna gjorde ett specialinslag på sanningen tidigare i år i en lokal variant av Hur hitlåten kom till. Den passar man på att sända 15.45 idag. Det blir en intervju med Svenne och, alltså, premiär på nyinspelningen. Bor ni ute i landet så kan ni gå in på nätet och söka upp Radio Dalarna P4 om ni vill lyssna. FOLKÖL OCH DUNKA-DUNKA LIVE 2020 kommer på Spotify och alla andra kanalerna imorgon.

2020-06-09
MIDSOMMARFESTEN INSTÄLLD!!br> Tyvärr måste vi ställa in Svenne Rubins Midsommarfest. De som löst biljett kommer att få pengarna tillbakaswishade. Tack för de tio-i-topp-listor vi fått i. Vi behåller dem och återkommer till idén nån gång längre fram

2020-06-01
SVENNE RUBINS MIDSOMMARFEST PÅ NÄTÄ
Ingen pandemi kan hindra Svenne Rubins från att spela på MIDSOMMAR!
Välkomna till:
RUBINS MIDSOMMARFEST PÅ NÄTÄ´
Torsdag den 18 juni 20.00 - 23.00, direktsänd fest från Kapellet i Vansbro
SVENNE RUBINS uppträder vid två tillfällen under kvällen och framför sina tjugo mest populära Sanningar. Framröstade av ER! Det blir även andra inslag som kommer att utannonseras efter hand. När man löser biljett får man maila in sin personliga 10-i-topp-lista över Sanningar - gamla och nya. Från de listorna sammanställer vi en 20-i-topp-lista.

KÖP BILJETT!
Köpa biljett går till på samma sätt som när vi livestreamade i mars. Följ instruktionerna noga så blir det enklare för oss och mindre chans att det krånglar till sig med insläppet!
INSTRUKTIONER:
A.
Swisha in 100 kronor till 0705864821 På avsändare skriver du initialen för förnamnet och sedan hela efternamnet. Inget annat. Inte vart pengarna ska gå eller så. (Det är mycket begränsat hur många ord som får plats på "kvittot", när vi sen ser det) Exempel: A. Andersson. Var noga med att det är samma namn på ansökan till gruppen som på betalningen!
B.
Sök upp den privata Facebookgruppen SVENNE RUBINS MIDSOMMARFEST och begär åtkomst.
PS! Det är bara vi som kan bjuda in och godkänna medlemmar gruppen. Ni kan inte själva bjuda in vänner till gruppen den vägen utan måste göra det via era egna Facebooksidor.
C.
När vi fått din betalning accepterar vi din ansökan till gruppen och du får ta del av sändningen.
D.
Skriv ner din personliga 10-i-topp-lista över rubinssanningar och maila till svenne@svennerubins.nu

2020-05-20
CORONATIDER FÖR SVENNE RUBINS
Som alla förstår har inte turnésommaren kommit igång än för Svenne Rubins. Hittills har tio spelningar ställts in eller i bästa fall skjutits upp denna Coronasvärtade sommar. Bandet står emellertid berett så fort klartecken ges och det finns fortfarande spelningar i juli och framåt som kan bli av. Däribland AMAZONROCK i Vansbro som fortfarande finns på banan den 7 och 8 augusti.
Under tiden pågår ett och annat. Bland annat planering inför 2021 års 40-årsjubileum.

Sidoprojektet Dylantributen ROBERT & THE ZIMMERMEN är också aktivt och födelsedagsfirandet kulminerar med en livestreamad konsert på Bob Dylans 79-årsdag från Liljan i Borlänge. Se "Evenemang" på Facebook. Under tiden fortsätter Robert själv sina dagliga sändningar i maj av en Dylanlåt på deras Facebooksida. All behållning går till Amnesty International.

2020-04-29
ROBERT FIRAR DYLAN MED EN LÅT OM DAGEN!
Robert i ROBERT & THE ZIMMERMEN kommer att genomföra sin årliga hyllning till Bob Dylan på hans födelsedag 24 maj. Men varför nöja sig med en dag? Varje dag i maj kl 18.00 kommer han att som invigning av den nya sidan på Facebook direktstreama en Dylanlåt.
Välkomna att kolla och gilla sidan så får ni ta del av sändningarna. Vi har precis lagt ut ett lockbete i form av en video med några smakprover från ROBERT & THE ZIMMERMEN. Sidan på facebook heter samma sak som bandet.

2020-04-11
SVENNE RUBINS v/s CORONA!
Glad Påsk på er alla!
Idag startar SVENNE RUBINS en utmaning mot Corona. Vi kör Dagens Sanning fram tills:
a) Det här Coronaeländet planar ut så pass att saker och ting går tillbaks till det nåsånär normala.
b) Det tar slut på inspelade Sanningar.
Vi börjar med DET ORDNAR SIG! Titta in på Svenne Rubins på Facebook för aktuella open spotify länkar!!

2020-03-26
MAN KAN TAPPA HUVVET FÖR MINDRE!
Men faktum är att vi lyckats engagera våra vänner i ROBERT & THE ZIMMERMAN för att spela i pausen mellan de två SVENNE RUBINS-avdelningarna. Denna BOB DYLAN-tribute kommer att bjuda på en handfull tolkningar av mästarens låtar.
PS! Vi får inte swishlistan förrän dagen efter betalningarna har skett, så det kan dröja lite innan ni blir accepterade till gruppen. Men högst ett dygn, så har ni inte blivit antagen då, hör av er! Detta kommer inte att gälla på lördag, då ser vi direkt när någon betalat in. (Kan förklara detta om någon undrar hur det hänger ihop!)

2020-03-21 LIVESTREAM: FULL RULLE I KAPELLET!
Boka biljett till FULL RULLE I KAPELLET lördagen den 28 mars! SVENNE RUBINS spelar live direkt hem till ditt vardagsrum via en livestream från Kapellet i Vansbro.
Entré: 100 kronor.
I dessa tider då goa publiken inte kan komma till oss kommer vi till er istället. Det blir en klassisk Svenne Rubins-spelning uppdelad på två avdelningar. I en minst lika klassisk lokal. Första avdelningen börjar 22.00 och andra 23.00.
Vi har engagerat ett professionellt produktionsbolag att göra en direktinspelad sändning med tre kameror. En dyr historia som gör att vi måste ta inträde. Se det som att köpa en fotbollsmatch, film eller liknande.
Hänger du på? Bra!
Så här går det till.

1. Du swishar in 100 kronor till 1236775548.
2. Du söker upp den privata Facebookgruppen SVENNE RUBINS FULL RULLE I KAPELLET och begär åtkomst.
3. När vi fått din betalning accepterar vi din ansökan till gruppen och du får ta del av sändningen.
Rockklubben Kapellet drivs av några härliga medmänniskor som öppnar dörrarna till både lokal och ljud/ljusanläggning för oss och som dessutom jobbar med detta under kvällen. Christoffer, Lars och Markus. Dom vill liksom vi att det ska hända någonting i Vansbro – och nu även ute i vida världen!
PS! Vi uppskattar om ni delar och sprider detta till så många som möjligt!

2020-03-11
VÄLKOMMEN HOSIJANNE DAVIDSSON, TACK OCH LYCKA TILL ROINE RUBINSTEIN!
Hosijanne Davidsson går in som ordinarie medlem och trumslagare i Svenne Rubins. Han var varit förste vikarie under en herrans massa år så det blir en smidig övergång. Under 2019 höll han lika ofta i trumpinnarna som Roine, så det är en rutinerad rubinare som nu tar plats i orkestern.
Vi tackar Roine Rubinstein för alla oförglömliga upplevelser vi haft tillsammans sedan 1995 då han blev ordinarie medlem i bandet. Han har betytt oerhört mycket som motor i ett band som behövde vinna eller försvinna efter guldåren i början av 90-talet. Tack, Roine för 25 kanonår och massor av roliga stunder.
Roine kommer att bland annat fortsätta spela med Billy Opel. Lycka till med allt!

Nu ser vi fram emot en massa trevliga år med Hosianne, en hyvens kille med ett oerhört driv i sitt spel. En värdig arvtagare till RR!

2020-03-08
8 MILJONER!
En gammal Amazon har nu passerat gränsen för åtta miljoner spelningar på Spotify. Folköl är tätt bakom med sju. Det har varit lugnt på den här sidan ett tag. Det sammanfaller med lågsäsong även för bandet, som laddar batterierna inför förjubileumsåret 2020. Nästa år är 40-årsjubileum, så det är lite förfest i år.

2019-12-29
GOTT SLUT OCH GOTT NYTT ÅR!!
Svenne Rubins ber härmed att få tacka alla lyssnare (och "webläsare")för ett riktigt trevligt 2019 och önskar er ett riktigt bra 2020!


2019-11-29
RUBINS ADVENTSKALENDER I REPRIS!
Det är nu fem år sedan vi sände Svenne Rubins adventskalender från Radio Dalarna 2007 i repris. Hög tid alltså för högtidlig högtidsrepris!
I år passar det särskilt bra eftersom julafton inträffar på en tisdag – samma som 2007. Det gör att räkningar av dan-före-dan och eventuella dagsangivelser med mera kommer att stämma. (Frågan är om det kommer att hjälpa... Den som är känslig för allmän o-ordning kanske bör följa någon annan kalender/ red. anm).
Vi kör igång måndag morgon den 2 december. Häng på!


2019-10-26
RUBINS I HOCKEYLADAN!
Efter några veckors speluppehåll dammar Svenne Rubins av instrumenten för hemmamatch i Tegerahallen i Leksand! LIF firar 100-årsjubileum och Rubins ställer upp med följande intressanta uppställning (för första gången): Svenne, Hockey Bockey B B, Billi Buick, Hosijanne Davidsson och Kent Sliip.


2019-09-26
RONDELLREKORDET INTERNT!
Inslaget om varvrekord i Vansbros nya rondell har blivit mäkta populärt! Vi vill dock påpeka att det inte var fråga om någon utmaning, det var ett helt internt rekordförsök. Det gamla rekordet, 27 varv, togs för nitton (!) år sedan i Lycksele, och då med den gamla fullånga f d postbussen. (Se bilden!) Egentligen ska det vara en sådan för att det riktigt ska räknas. Chaufför då var Greven och ödet ville att han skulle vara på väg hem från jobbet i fredags mitt i rekordtagningen. Ungefär i varv 21 hängde han på och följde med runt t o m varv 31. Han slog därmed rekordet för BMW (såvitt han vet!)

2019-09-21
NYTT RONDELLREKORD - 31 VARV!
Svenne Rubins tjuvstartade invigningen av Vansbros nya rondell idag genom att slå nytt rondellrekord - 31 varv!
Den officiella rondellinvigningen sker imorgon, men bandet ska ner till Öland och spela så det gick inte att vänta. Ett insiderreportag kommer så småningom. Om ni tittar på Rubins facebook sida, så hittar ni en snabbversion!

2019-08-06
SVENNE RUBINSBAKELSEN ÄR HÄR!
Vilken ära! Svenne Rubins fick avnjuta en högst delikat bakelse på Håkanssons Konditori i Vansbro i lördags mitt under brinnande Amazonrock.
Det är den förträfflige bagaren Viktor Liljeqvist som skapat detta fantastiskt välsmakande bakverk med formen av en röd rubin! Åtgången var försvinnande under premiärhelgen och den trenden lär fortsätta när detta konditoriella mästerverk hamnar i var mans mun!

2019-06-11
AMAZONROCK.SE KLAR!
Nu är hemsidan för AMAZONROCK uppfräschad och uppdaterad för 2019 års upplaga - den sjunde i ordningen!
Vi är mycket stolta över att kunna presentera ett riktigt högklassiskt program, med flera unga band och artister mitt i karriären. Men även etablerade veteraner med många års erfarenhet av landets scener. Förhoppningen är att publiken söker sig till Lokparken i god tid för att inte missa godbitarna i årets utbud!

Och det är inte bara musik! Vackra gamla Amazoner kommer att förgylla samhällsbilden. Och inslaget som skapat mest intresse här på Facebooksidan är FERRY SVAN och hans uppvisning i Timbersport, där han tillhör världseliten. Välkomna in och titta på sidan www.amazonrock.se

2019-06-04
SVENNE RUBINS PÅ LILJAN PÅ FREDAG!
Bandet återvänder till en gammal favorit på fredag. Rä kna med drag på Liljan i Borlänge!

2019-04-29
VALBORGSRAKET I MORGON: NY SINGEL!
Äntligen kommer den ut!
Från den sista april finns DOM STAL MIN BIL UTANFÖR POLISSTATION att ladda ner eller streama lite här och där, bl a på Spotify och iTunes. Denna tämligen raka rockrökare skrevs redan 2002, men visade sig knepig att ”få till”. Det var först åtskilliga år senare, när en av verserna glömdes bort (!) som den började funka på allvar. Att denna sanning (låt) därefter varit en given del av bandets liverepertoar gjorde den dock inte lättare att spela in. Den första studioinspelningen från 2016 fungerade inte riktigt. Det krävdes en nyinspelning i ett snabbare tempo och ett rejält jobb vid både mixerbord och mastring för att låten skulle hitta hem. Inte minst blåssektionen – Sigge Ös, trumpet, och Tore Adore, sax – ger Dom stal min bil utanför polisstation extra skjuts! Bandet har fått många önskomål från fansen om att spela in denna sanning, och i morgon skjuter den äntligen iväg – som en valborgsraket!

2019-03-22
RUBINS PÅ CASSEL MED STIKO PER OCH HEAVY!
Lördag 6 april besöker Svenne Rubins den ärevördiga konsertlokalen CASSEL i Grängesberg. Kvällen till ära tar de med sig kompisarna STIKO PER LARSSON som gästartist och Jo Visst, även känd som HEAVY, som gästtrummis.

2019-03-11
RUBINSABSTINENS? KOLLA IN DETTA!!
Orkestern befinner sig för närvarande i vintervila, men för er som har Rubinsabstinens rekommenderar vi en titt in på gruppens Facebook konto. Där kan man finna en person, misstänkt lik Svenne, som filmats live från "down under", ända borta i Nya Zeeland. Missa inte detta!!!

2018-12-18
GOD JUL, GOTT NYTT ÅR & AMAZONROCK!!
Svenne Rubins ber att få önska er alla ett riktigt gott slut på 2018. Och när ni vilat ut efter jul och nyårsfirandet, så glöm inte bort att Amazonrock har vinterdäcken på och rullar till Sälen den 4:e januari samt till Borlänge den 5:e januari!!

2018-11-18
AMAZONROCK UT PÅ VINTERVÄGARNA! Lördagen den 5 januari kommer AMAZONROCK WINTER till Galaxen i Borlänge! Det blir en klassisk helkväll fylld med musik och glädje. SVENNE RUBINS blir orginalband, husband och tributeband. Gäster blir toppartisterna MARTIN ALMGREN, STIKO PER LARSSON och PETRA KVÄNNÅ. Konferencier blir legenden JONAS "HEAVY" STENTÄPP.
Se mer på evenemanget på hemsidan amazonrock.se. (Amazonrocken besöker även Sälen och Högfjällshotellet kvällen före).

2018-10-14
ROBERT & THE ZIMMERMEN PÅ MINITURNÉ!
Bob Dylan tributebandet Robert & The Zimmermen, med medlemmar ur Svenne Rubins, gör en miniturne´ 8 - 10 november. Orterna som får besök är:
Torsdag 8 nov, House Of Blues, Borlänge
Fredag 9 nov, Cornelis, Grythyttan
Lördag 10 nov, Kapellet, Vansbro
Den 2 november släpper Bob Dylan Volym 14 i sin Bootleg Series, titulerad More Blood, More Tracks. Som titeln skvallrar om så handlar det om tiden för inspelningen av det legendariska albumet Blood On The Tracks, av många ansett som hans allra starkaste. Robert & The Zimmermen kommer att framföra hela Blood On The Tracks live vid konserterna i Borlänge och Grythyttan. I Vansbro blir det mer blandat, men många av låtarna från skivan kommer att spelas. Alla intäkter den kvällen går oavkortat till spelstället Kapellet. Blood On The Tracks anses som ett av rockhistoriens allra bästa skivor och hamnar alltid högt upp på listor som sammanställs över de främsta albumen genom tiderna. I den här videon ger Robert & The Zimmermen smakprover från några av låtarna i repertoaren, två av dem, Simple Twist Of Fate och Shelter From The Storm, från det aktuella albumet.

2018-09-23
SÄSONGSAVSLUTNING!
Sista spelningen för den här sommarsäsongen blev oktoberfesten i Alpbyn i Järvsö. Ett trevligt ställe, med god stämning och ett jäkla drag! Svenne Rubins hade denna kväll ett unikt utseende med Jo Visst på trummor, Kent Sliip på bas, Billi Buick på gitarr, Hockey Bockey Bengt Bengt och Sven Rubin. Men stopp och belägg, det är inte dom som syns på bilden! Utan några tjusiga tyrolare ur personalen klädda bl a i rubinskepsar som fick en strykande åtgång under kvällen. 2018-09-19
FANFAR FÖR FLACO!
Idag fyller vår gitarrhjälte Flaco Kronqvist 60 år och vi gratulerar med en stor fanfar! Tu-ttu-tuu-tu-tu-tuuuu! Flaco har skött gitarrspelet i Svenne Rubins på ett makalöst sätt sedan 1996, med undantag av 2005-2007 då han höll på med lite annat. Vi ser fram emot många flera år med glimrande gitarrtoner från din gamla vita Fender, Flaco!

2018-09-18
FEM MILJONER FOLKÖL!
Med glädje och stolthet kan vi konstatera att Folköl och dunkadunka nu spelats över fem miljoner gånger på Spotify. Välkommen till klubben där redan En gammal Amazon finns. Lägger man till streamningarna från i Slott och barack så är sexmiljonersgränsen nära!

2018-08-22
AMAZONROCK BLEV SUCCE!
Årets Amazonrock blev en succe´ på alla tänkbara punkter! Artister, publik, väder, stämning... Ett stort tack till alla som bidrog! På Facebook hittar ni ett klipp som visar en av helgens många höjdpunkter, när Chris Kläfford kompad av Svenne Rubins framför I Will Wait. Nu siktar vi mot Amazonrock 2019!

2018-07-24
BJÖRN SKIFS KOMMER TILL AMAZONROCKEN!
Björn Skifs kommer till Vansbro för att personligen dela ut årets Rocknallen, priset som förra året instiftades till Björns ära. Både Björn och hans fru Pernilla, som också kommer att vara på plats, sitter med i juryn och under våren har jurymedlemmarna vaskat fram 2018 års pristagare som avslöjas fredagen den 3 augusti i Lokparken. Det finns många talanger i Vansbro så det var ingen lätt uppgift!

Vinnare första året blev Svenne Rubins, så vad passar bättre än att priset delas ut på Amazonrock. Festivalen satsar hårdare än nånsin i år, och prisutdelningen blir startskottet på två dagar av fest, musik och Amazoner. I artistuppbådet märks bl a Chris Kläfford och Martin Almgren som båda nyligen framträdde i Lotta på Liseberg.

2018-05-31
ROCKNALLEN 2018 DELAS UT PÅ AMAZONROCK!
Vi kan stolt meddela att Björn Skifspriset Rocknallen kommer att delas ut på sommarens Amazonrock.
Årets pristagare kommer att presenteras som start på festivalen fredag 3 aug kl 20.30. Björn hoppas kunna närvara personligen som prisutdelare om det går att passa in bland repetitionerna inför hans landsomfattande turné i höst.

Priset instiftades av festfixarna ifjol i samband med att Björn firades på sin 70-årsdag med en stor artistgala i Vansbro teater. Stolta pristagare var då – Svenne Rubins, som synes på bilden. Så vad passar bättre än att Rocknallen delas ut på bandets egen festival!

2018-04-30
AMAZONROCKENS HEMSIDA KLAR!
Nu är biljetterna till årets Amazonrock ute till försäljning! I samband med detta presenterar vi stolt Amazonrockens egna hemsida! Och vilken dag kunde passa bättre!?

Dels passerar 25-årsjubilerande En gammal Amazon 5 miljoner spelningar på Spotify idag! (Dvs versionen med handbroms i slutet!)
Dels har den sista april alltid varit brytpunkten för Svenne Rubins framtid, det är då bandet beslutat om det ska fortsätta eller inte. Okej, det ska sägas att på de senaste 3, 4, 10, 15, 20 åren har detta varken kommits ihåg eller behövts.
Regeln var att den dagen det inte längre är roligt att spela så får det vara. Den tanken känns rent av absurd så därför har den sista april varit mycket odramatisk under lång tid.
Besök den nya hemsidan som designats av talangen Anna Wiman. Kom ihåg var ni såg namnet först! amazonrock.se

2018-04-25
SOMMARTURNÉ
Sommaren 2018 börjar ta form och under "turnéplan" hittar ni de metropoler runt om i Sverige som får besök av ett Svenne Rubins som är i full färd med att justera startblocken!


2018-03-09
EN SVÅR FÖRLUST!
En kär medlem i Rubinsfamiljen, Rolf Johansson, har gått bort. Som konstnär och designer gick under namnet Zwölf. Han gjorde omslagen på de första skivorna, bl a Sanna berättelser ur livet och Brottarkärlek. De senaste c:a tio åren har han varit tillbaks i rollen som designer av skivor, loggor och annat.
Rolf var en god vän ända sedan ungdomen i Vansbro. En unik människa. Heder åt hans minne


2018-02-07
KLÄFFORD TILL AMAZONROCK!
Amazonrock kan stolt konstatera att idolvinnaren Chris Kläfford kommer till Vansbro den 4 augusti! Chris gjorde ett mycket starkt intryck i 2017 års Idol och blev en stor publikfavorit. Vinnarlåten Treading Water är snart uppe i sju miljoner spelningar på Spotify och hans tolkning av Imagine är redan en klassiker. Chris känns som klippt och skuren för Amazonrock, som i år upprepar fjolårets succe´med två dagars fest, den 3 och 4 augusti.
Och inte ett år utan ett rubinsjubileum! Det är nu 25 år sedan En gammal Amazon gavs ut. Så naturligtvis ska Amazonrock blli något alldeles extra i år. Fler artistsläpp kommer efter hand.


2018-01-01
GOTT NYTT ÅR!
2017 har varit ett strålande Rubinsår och 2018 ser inte ut att bli sämre. Tvärtemot! Ett halvdussin spelningar är redan bokade för sommaren och ett och annat händer även under våren, med början den 12 januari på Liljan i Borlänge. En helkväll tillsammans med Dökött, där rubinsvikarien Joe Visst som bekant ingår.

2017 har som sagt varit minnesrikt med höjdarspelningar från Haparanda i norr till Helsingborg i söder, från Ed i väster till Borgholm i öster. Eller egentligen Vasa i öster, det blev ju Finlandspremiär i augusti! En höjdpunkt för Svenne Rubins var mottagandet av priset Rocknallen, som Vansbro kommun delade ut i Björn Skifs namn. Mest uppmärksammat blev en typisk Svenne Rubins-anti-nyhet. Vi kör den i repris här!

2017-12-03
JUSTIN TIME!
Svenne Rubins har fått ytterligare en trumvikarie! Det är Justin Time som hållit takten under de senaste tre spelningarna. Med den äran! Och utan ett enda rep, vilken kille! I lördags ingick han i storbandsversionen av SR i Tegera arena, med Billi Buick som extragitarrist och blåssektionen Sigge Ös, trumpet, och Tore Adore, sax. Normalt spelar Justin bl a med Martin Almgren, som gästade tillsammans med Petra Kvännå och Stiko Per Larsson. Så det låg nära tillhands att han hoppade in även i Rubins. Välkommen in i familjen Justin! Här är en bild från premiärspelningen i Vetlanda.
PS! Vi passar även på att gratulera Joe Visst, som blivit pappa i dagarna! Han sätter sig bakom trummorna kommande julbordsspelningar i Malung och Alfta.

2017-11-28
GRATTIS MARTIN OCH STIKO PER!!
Vi gratulerar vår kompis Martin Almgren för uttagningen till nästa års Melodifestival! Och tillika vännen Stiko Per till detsamma, även om han var klar sedan länge. Ni har chansen att se båda två tillsammans med Svenne Rubins och Petra Kvännå redan på lördag i Tegerahallen i Leksand. Det finns fortfarande några platser kvar vid julborden!

2017-11-20
BENGT 25 ÅR, TUTA!
I dessa fotbollsfebriga dagar passar vi på att uppmärksamma Långa bollar på Bengt, som i år fyller 25 år. När låten för fem år sedan fyllde 20 gav Rubin Records ut en jubileumsutgåva med åtta olika versioner av kompositionen. Inom kort släpps den på Spotify. Fram till dess ska vi göra några tillbakablickar på året 1992, som ju också innebar ett genombrott för Svenne Rubins.

Det var april 1992. Singeln Långa bollar på Bengt kunde inte ha kommit lägligare. Sverige skulle stå som värd för fotbolls-EM och uppvärmningen inför fotbollsfesten hade redan börjat. Man kan tänka sig att det var en smart uträknad plan som låg bakom släppet av en fotbollslåt mitt i detta. Men, nej, det handlade om ren tur! I själva verket hade ingen i bandet eller skivbolaget tänkt på kopplingen Bengt och fotbolls-EM. Singeln hade tvärtemot varit tänkt att släppas ett halvår tidigare!
Långa bollar på Bengt kom till världen i slutet på 1990 och redan då kände bandet att det var fråga om någonting utöver det vanliga. Detta bekräftades också av mottagandet från publiken. Det var givet att denna sanning snarast möjligt skulle ut på skiva. Men det fanns ingen tid att gå in i studio, våren var fullbokad, Svenne Rubins hade 100 -150 spelningar om året under den här tiden. Så istället blev det att sikta in sig på hösten och ett helt nytt album. Därför var det inte förrän den 14 oktober bandet tog plats i Edins studio utanför Gävle med Clas Yngström som producent - en producent fullt besluten att plocka fram rockbandet i Svenne Rubins. Singeln släpptes så i april 1992 med Folköl och dunka-dunka som B-sida. Resten är, som man säger, historia.

2017-10-04
NY SINGEL - UTE NU!
En liten skvätt ur varje flaska! Det är titeln på Svenne Rubins nya singel som nu ligger ute på bland annat Spotify.
Med jämna - eller snarare ojämna - mellanrum gör bandet ett besök i countrymusikens värld. Och detta är en sådan gång! Den nya sanningen tar upp hur svårt det ibland kan vara i dagens värld att se vad som egentligen finns i en flaska. För att få fram den där lilla extra countrykänslan har ingen mindre än gamle medlemmen Kjell Pellets lockats in i studion med sin steelguitar. Tack Kjell för en lysande insats!

2017-10-02
SVENNE RUBINS FICK SKIFSPRIS!
I samband med att Vansbro på lördagskvällen hyllade Björn Skifs 70-årsdag instiftades ett nytt musikpris i hans namn. Första årets pris gick till - Svenne Rubins!
Teatern fylldes fem gånger om när artister med anknytning till Vansbro kommun bjöd på en tre timmar lång show till vansbrosonen Björn Skifs ära. Priset, som heter Rocknallen (en blinkning dels till Rockbjörnen, dels till Björn artistnamn när han debuterade som barnartist på lokala scenen i Vansbro), ska gå till musiker från kommunen som verkar inte minst som ambassadörer för sin hemort.
Ett mycket stolt Svenne Rubins tog emot priset på 10 000 kronor och tackade genom att framföra en cover på Björns sextiotalspopgrupp Slam Creepers´ första inspelade låt She´s Going Home.

2017-08-27
KENT SLIIP DEBUTERADE MED BRAVUR!
Svenne Rubins nye basvikarie Kent Sliip blev mäkta populär vid debuten i Dals-Ed på lördagkvällen. Alla ville ha autograf! Kent gjorde en remarkabel debut. Utan ett enda tillfälle till rep klarade han galant de tretton rubinssanningar som spelades under kvällen. Första gången han ens träffade bandet var på lördagseftermiddagen på parkeringen i Tyfors på vägen ner till Dalsland!
Dessutom satte han sig bakom trummorna (!) i Dököttcovern Ska vi grilla. Eller var det en cover? Sjöng gjorde upphovsmannen Joe Visst, som också vickade i bandet under kvällen.

2017-08-07
SVENNE TACKADE NEJ TILL ALLSÅNGEN!
Kolla in Allsång på Skansen i morgon kväll! En av allsångerna är – En gammal Amazon! Men Svenne är inte med och sjunger. Han tackade nej då SVT:s jurister kom fram till att han måste lämna SKOAL-mössan hemma.
Det är helt enkelt så här: Utan kepsen är inte Svenne Svenne! Det är inte många som vet vad SKOAL står för, eftersom detta amerikanska snusmärke inte saluförs i Sverige. Det kan ju vara svårt att se vilken skada en sådan "reklam" kunde göra, men med internets intåg har SVT:s regler tydligen blivit hårdare. Kepsen har ju varit med i SVT massor av gånger under årens lopp, senast för ett par år sedan i Sommarkväll från Göteborg. Men strunt samma, "huvudsaken" är att låten är med!

2017-07-23
AMAZONROCK NÄRMAR SIG!
Vi påminner gärna om att Amazonrock lurar alldeles bakom hörnet. Den 4:e och 5:e augusti firar Amazonrock 5 år i Vansbro. Mer om evenemanget hittar ni på www.bokasodradalarna.visitdalarna.se eller ring 0771-62 62 62

2017-07-19
GENOM SVERIGE!
Sommarturnén går vidare och i morgon bär det av till Borgholm och Stationen, som krogen heter. Det är många år sedan vi körde över Ölandsbron, blir kanon!
På fredag fortsätter vi söderut till Bunker Bar i Helsingborg. Samma där, flera år sedan vi spelade i den staden.
På lördag tillbaks norrut till Ludvika och Piren. Härligt att komma tillbaks dit!

Nästa vecka står Rocksjön i Jönköping och visfestivalen på Holmön i Umeå på tur. Svenne Rubins får se mycket av Sverige den här sommaren. Och tvärtom!

2017-04-24
TRE MILJONER FOLKÖL OCH DUNKA-DUNKA!
Folköl och dunka-dunka har nu passerat 3-miljonergränsen på Spotify! Den gamla tonsatta listan på landets c:a 50 mest populära klagomål håller i sig. Knappast något av klagomålen har fallit ur och knappast något har - gudskelov - tillkommit.

Dansbandet Sannex, som tidigare i år vann en grammis, spelade 2014 in en version av Folköl och dunkadunka i en skånsk lite Nisse Hellberg-rockig version. Året därpå ingick den i ett potpurri på bandets liveskiva. Dessa två inspelningarna har gått närmare en halv miljon gånger på Spotify. Kul, Sannex! Låten finns även i den danska versionen Fadöl og Bamses Venner och i en norsk version, Lettöl og dunka-dunka, 2014, med bandet Mur & Doll!

Det var lite av alternativa fakta över den utgåvan från Start Klarts sida kan vi väl lämpligen avslöja i dessa tider av nytt singelsläpp från bandet. Det var helt enkelt samma skiva som tidigare hetat Långa bollar på Bengt! När Folköl gick upp på första plats på Svensktoppen tyckte gode skivbolagsdirektörn att den ju borde finnas på singel, men varför inte bara paketera om de som blivit över! (Trots allt ett tämligen lindrigt "brott"...) Den 28 april kommer Svenne Rubins nya singel Alternativa fakta ut!

2017-03-09
VÄLKOMMEN JOE VISST
Under helgens träningsläger i Snöå Bruk införlivades en ny trummisvikarie i Svenne Rubins, ingen mindre än mister Joe Visst!
Om han påminner starkt om mister Heavy så är det ingen tillfällighet. Bandet välkomnar med stolthet denne legendar från band som Mimikry, Dökött och Hjalle & Heavy i "reservlaget". Vi meddelar när det blir aktuellt med inhopp för honom.
Fredagskvällen innehöll en rejäl genomkörare med ett 30-tal sanningar. Tur att Joe är en gammal trogen lyssnare - han var bekant med det allra mesta sedan tidigare. Ändock en imponerande insats av denne punkige hårtslående trummis, som var på gång som vikarie redan i höstas. Då råkade dock spelstället olyckligt nog ut för en brand!

2017-01-18
NYTT ÅR – NYA MÖJLIGHETER!
De senaste åren har jubiléerna duggat tätt för Svenne Rubins. Ifjol fyllde bandet 35 år och i firandet ingick en filmfestival där bland annat 20-årsjubilaren Förmannen som försvann ingick. Efter allt detta jubilerande var nu tanken att 2017 skulle bli ett icke-jubileumsår. Vilket skulle firas! Men...

Vid närmaste eftertanke visade det sig att det gått fem år sedan 20-årsjubiléet för Sex män i skor, vilket alltså betyder att både Bengt och Folköl fyller 25 år i år! När dessutom Amazonrock fyller fem år så får idén om ett icke-jubileumsår skjutas på framtiden. Efter denna allt annat än glasklara inledning kan vi berätta något så konkret som att Svenne Rubins ger ut en ny singel senare i vår! Tanken var ursprungligen att fira släppet av Svenne Rubins första singel för ojämna 36 år sedan! Men som sagt...

I övrigt pågår bokningar som vanligt inför sommaren och våren.

2016-12-13
JULBORD FÖR 4000 PERS!
Svenne Rubins samlade sina vänner Martin Almgren, Petra Kvännå och Stiko Per Larsson för att under två kvällar bjuda 4000 kommunanställda i Falun på julbordsunderhållning. Lugnethallen var dukad till sista kvadratmetern och Scecab hade ordnat ljud och ljus med allt man kan begära. Till och med storbildsskärmar.

Med på scenen var även gamle legendaren Billi Buick på gitarr och en blåssektion bestående av Sigge Ös och Tore Adore (f d tjurfäktare). Både Tore och Sigge var med redan på Sex män i skor. På vår Facebook sida hittar ni några videoklipp från kvällen!

2016-11-28
SIGNERADE JULKLAPPAR!
Har ni problem att hitta på bra julklappar? Här är ett tips:
Beställ varor från Rubinshopen på www.svennerubins.nu före den 5 december så får ni dem signerade av hela bandet. Beställer ni senare så får ni åtminstone Svennes autograf. Under året har Svenne Rubins släppt ett nytt samlingsalbum med nya sanningen Min mobil å´ ja´ samt en live-DVD.

2016-11-12
HALMSTAD INSTÄLLT!
Spelningen i Halmstad den 19 november är inställd, då Parken tyvärr utsatts för brand och lokalerna måste renoveras. Närmast i tur för bandet är julbordsspelningar för Falu kommun (privat) och för Svenne Solo julbordsspelningar i Orsa Grönklitt från 25 nov.

2016-09-13
TRE MILJONER AMAZONER!
En gammal Amazon befäster sin ställning som den populäraste Rubinssanningen. Nu är 3-miljonergränsen passerad på Spotify!

2016-08-26
HÄRLIG SOMMAR!
En kanonsommar har nått sitt slut efter ett tjugotal fantastiska spelningar land och rike runt. Tack goa publiken!
Närmast i tur ligger spelning på Oktoberfesten, Liljan i Borlänge den 1 oktober. Sedan den 14 okt på Almenäs källare i Nässjö (framflyttat från tidigare utannoserade 7:e!).

2016-07-25
BILLI BUICK FÖRSTÄRKER RUBINS!
Det blir något av Svenne Rubins storband på Amazonrocken på lördag! Vi har ju redan meddelat att blåssektionen Sigge Ös och Vicke Drag kommer. Nu kan vi också med glädje meddela att mannen bakom Rubins gitarrsound på 90-talet, BILLI BUICK, också kommer! Han ingår i bandet under hela kvällen.

Programmet för Amazonrocken:
20.00 Entré och servering öppnar
20.30 Svenne Rubins spelar Bob Dylan och The Band
21.00 PER PERSSON med Svenne Rubins
21.45 Svenne Rubins spelar Creedence Clearwater Revival
22.00 MARTIN ALMGREN med Svenne Rubins
23.00 VIOLET DAYS
24.00 SVENNE RUBINS
01.00 Slut

2016-07-11
VIDEO PÅ BRANDSTATIONEN SOM BRANN!
Samlingsskivan Svenne Rubins Största Sanningar är nu släppt! Bland de fjorton sanningarna finns den nya versionen av Det var samma dag som brandstation brann ner. Den har fått en egen video baserat på unikt dokumentärt material från själva branden!

Det är f d vansbrobon Erik "Dallas" Dahlin som digitaliserat och redigerat sin far Olof Dahlins Super 8-film från den 8 juni 1962. Välj HD-alternativet på Youtube för bästa bild. Se och njut av fantastiska bilder! Kom och se låten live på Amazonrock i Vansbro 30 juli! Stort tack till Dallas för filmen!

2016-07-02
AMAZONROCK LIVE PÅ DVD!
Nu finns den i webshoppen, Svenne Rubins livespelning från Amazonrock i Vansbro 2014. 14 sanningar samt ett sprakande fyrverkeri! Och orkestern gästas dessutom av Vicke Drag, Sigge Ös och inte minst Felicia Wanfors!!

2016-06-10
NYA SKIVAN HÄR!
Ny finns den nya samlingsskivan SVENNE RUBINS STÖRSTA SANNINGAR att beställa på här på webshopen. Eller genom att skicka ett mail till svenne@svennerubins.nu. Skriv postadress!
Det här är en uppgraderad samling som ges ut på Svenne Rubins egna bolag Rubin Records innehållande 14 av de populäraste sanningarna. Nya singeln Min mobil å ja´ ingår. Den gamla samlingsskivan Greatest Hittills från 1997 är slutsåld.

2016-05-18
NY SINGEL!
Svenne Rubins nya singeln MIN MOBIL Å JA´ släpps tisdagen den 24 maj! Den kommer till en början bara att finnas digitalt. För streaming på Spotify och som nedladdning på bl a iTunes.

Inom kort kommer ett nytt samlingsalbum SVENNE RUBINS STÖRSTA SANNINGAR, där den nya singeln ingår. Albumet kommer även ut som cd och kan beställas från webshopen på hemsidan svennerubins.nu

MIN MOBIL Å JA´ kan beskrivas som en somrig slagdänga med balkantouch! Vi publicerar här omslaget, som vanligt designat av Rolf Zwölf Johansson.

2016-04-25
MARTIN ALMGREN TILL AMAZONROCK!
Martin Almgren, vinnaren av Idol 2015, blir Svenne Rubins tredje gäst på AmazonRock i sommar! Martin slog igenom med dunder och brak i vintras när han först vann Idol och sedan fick en dunderhit med vinnarlåten Can´t Hold Me Down. I Vansbro kommer han att göra ett skräddarsytt program där han med Svenne Rubins i ryggen bjuder på både soul och rock. Och hitsen förstås!

Det här är förresten inte första gången Martin och vansbrobandets vägar korsas. När Svenne Rubins spelade i Guldsmedshyttan för några år sedan var Martin trubadur och ”lånade” Roine Rubinstein och Hockey Bockey Bengt Benkt till sin coverversion av En gammal Amazon!

2016-04-11
PER PERSSON TILL AMAZONROCK!
Med glädje kan vi välkomna en riktig kultfigur till sommarens AmazonRock: Legendaren från Hälsingland PER PERSSON!
Hans band Perssons Pack var ett av landets hetaste band under 90-talets våg av landsbydsrock. Men även senare upplagor har haft stora framgångar. Nu ligger bandet nere och Per kommer solo till Vansbro för att gästa Svenne Rubins. Per får uppbackning av Rubins i några av sina största låtar, som Tusen dagar härifrån, Hanna och Ikväll tar vi över stan.

2016-04-04
LINA HANSSON TILL AMAZONROCK!
Vi är mycket stolta att kunna hälsa Vansbros egen popdrottning LINA HANSSON välkommen till årets AmazonRock! Lina går en stadig väg mot toppen både som sångerska och låtskrivare. Under 2015 hade hon stora framgångar med låten Rush i samarbete med John DeSohn. Låten, som hon själv skrivit tillsammans med sin partner Kris Eriksson har över tre miljoner spelningar på Spotify. Lina var ifjol också en av tre nominerade till det prestigefyllda priset Denniz Pop Awards.

Ja, det är en lång väg Lina gått sedan hon framträdde som 12-åring på Pepes mimtävling i Vansbro (där bl a Sven Rubin satt i juryn!). Nu kommer hon hem igen till Amazonrocken och hoppar in som gäst med Svenne Rubins. Det ser vi fram emot!

2016-03-31
AMAZONROCK I LOKPARKEN!
I takt med att En gammal Amazon stadigt rullar mot 2,5 miljoner spelningar på Spotify (2 430 837 nu) klarnar planerna för sommarens AMAZONROCK den 30 juli. Huvudtemat i år blir Svenne Rubins 35-årsjubileum och festivalen flyttas till Lokparken i centrala Vansbro.

Tanken är att Svenne Rubins ska visa upp olika sidor i form av orginalband, kompband och tributeband. Det blir fyra avdelningar under kvällen. I de tre första kommer bandet att tolka The Band, Creedence Clearwater Revival och Bob Dylan. Dessa avdelningar avslutas med att Svenne Rubins kompar tre artister, som presenteras under de närmaste veckorna.

Kvällen avslutas sedan med en hejdundrande jubileumsspelning, då Svenne Rubins förstärks med de fantastiska blåsarna Sigge Ös och Vicke Drag. Och det säger ju allt! Håll utkik efter artistsläpp de närmaste tre veckorna!

2016-02-17
JUBILEUMSREPORTAGE I DT
Ni har väl inte missat väl inte Dalarnas Tidningars reportage om Rubins 35års jubileum?? Ni hittar det via denna länk.

2016-02-01
FÄRSKA SANNINGAR!
Jubileumsåret ska förstås innehålla nya färska fräscha sanningar! Svenne Rubins har haft ett "träningsläger" i Snöå bruk över en helg och repat in en och annan nyhet, som kommer att presenteras på lördagens Filmfest på Flottaren i Vansbro. Den som är nyfiken på vad som döljer sig bakom titlar som "Min mobil å´ ja´" och "Jag lovar att jag kan inte lova det där" gör säkrast i att besöka Filmfesten!

Inom en snar framtid går bandet in i studio för inspelningar, men mer om det senare. Nu är det först och främst Filmfestivalen som gäller! I annonsen i Vansbrobladet blev det fel mailadress för förköp av festivalpass. Rätt adress: svenne@svennerubins.nu
Det går även att köpa festivalpass under lördagen på Vansbro Teater/Bio

2016-01-21
RUBINS 2016!!
2016 firar orkestern 35 år och ni är givetvis nyfikna på vad detta innebär! Ta en titt på årets pressrelease så får ni se vad som väntar!!.

2015-12-22
SVENNE RUBINS ÖNSKAR
alla en oerhört God Jul och ett fantastiskt Gott Nytt År! (Ni missade väl inte Svens julhälsning i lucka 20 i Dalarnas Tidningars adventskalender? Gjorde ni det så kan ni ta en titt här).

2015-12-14
SVENNE RUBINS FILMFESTIVAL!!
Den sjätte februari rullas röda mattan ut för Vansbros första filmfestival! Som en del av Svenne Rubins 35års jubileum kan man då tal del av Rubins legendariska tv-filmer, showen "Knäpp ihop igen" samt ett antal samlade tv-inslag från gemnombrottsåret 1992.
Filmfesten fortstätter sedan på Värdshuset Flottaren när kvällen nalkas. Ni kan läsa mer om festivalen, samt hur man skaffar biljetter dit, genom att trycka på Facebook loggan nere till höger!!

2015-11-23
ETT JULBORD I ÅR!
Det finns bara en chans att äta julmat och se på Svenne Rubins denna jul. Det är på Heakrogen i Mockfjärd lördag den 5 december. Boka på 0241-79 42 00 eller maila puppi@heakrogen.se

2015-11-02
GOTT ÖLBETYG!
Så här trevligt skrev Jonas Rydeberg om rubinsölet på hemsidans klotterplank: "Vill bara säga att Er öl är STRÅLANDE! Det visar ATT MAN INGENTING VET. Kanske ELVIS TYCKTE OM DET? Passar till TÖRST, STARKÖL & DUNKA DUNKA samt EN BIT SCHWARZWALD. En öl man gärna tar EN GÅNG TILL."

2015-10-08
FEM SIDOR I AMAZONBLADET!
I det senaste Amazonbladet - Svenska Amazonklubbens egen tidning - tillägnas ett bildreportage på fem sidor årets Amazonrock. Tyvärr finns inte tidningen i nätformat, men bilderna här nere visar ungefär hur det ser ut. Klubben engagerade sig starkt i år och ordnade tipspromenad och bjöd på varmkorv. Flera från styrelsen var också på plats i Vansbro och att döma av reportaget trivdes de storartat!

Tidningen uppmanar ännu fler klubbmedlemmar att komma på Amazonrock 2016 den 30 juli. Så då är det väl bara för oss att se till att ordna en festival även nästa år!

2015-09-19
RUBINS PÅ GLENNS LISTA!
Det här var ju roligt! Vår gode vän Glenn Hysén har Svenne Rubins i sin måbralista i Aftonbladet! Det han syftar på är de legendariska fotbollsmatcherna i Långshyttan. Senast det begav sig var förra månaden.

2015-09-10
SVENNE RUBINS FÅR ETT EGET ÖL!
Idag står Svenne Rubins alldeles egna öl på hyllorna i Systembolagen i Vansbro, Malung och Hagfors. Resten av landet kan beställa. Bakom ölet står bryggmästare Pea Eliasson från Äppelbo. Pea är i Rubins sammanhang även känd som Hockey-Bockey Bengt-Benkt!!

2015-08-24
DES VÄRRE!
Stora delar av publikum viftade med dubbletter av Des Moroney när Svenne Rubins nyligen framförde sanningen om just den legendariska hockeyhjälten från Sudbury i Kanada på fullsatta Antons Krog i Trosa! Det var Anders och hans kumpaner från Brintbodarna som sin vana trogen hade hittat på en angenäm överraskning. Tidigare har de t ex utsmyckat Svenne med ett wobblerhalsband i - just, det - Fly mej en wobbler, Holger. Ni hittar filmen via Svenne Rubins facebook sida.

2015-08-20
AMAZONEN PASSERADE 2 MILJONER!
En gammal Amazon passerar idag 2 miljoner spelningar på Spotify! Folköl och dunkadunka ligger hack (utan hack, dock...) i häl med 1 833 420 spelningar.

2015-07-20
FLYGUPPVISNING UNDER AMAZONUTSTÄLLNINGEN!
Nordiske mästaren i konstflyg Anders Olsson kommer att göra en uppvisning under amazonutställningen på Amazonrock den 1:a augusti! Det blir hisnade loopar och andra trix över Västerdalälven. Även Peter Vik kommer med sin modellhelikopter! Hans färdigheter med helikoptern är omtalade från uppvisningar i hela landet!

Dessutom håller Svenska Amazonklubben i en tipspromenad och delar ut varmkorv, Barnens Dag har sin tempererade pool igång och där finns även en hoppborg. Sist men inte minst baklucksloppis och förhoppningsvis rekordmånga gamla Amazoner med lister och krom!

2015-06-08
SOMMARPREMIÄR!!
Äntligen dags att dra igång sommaren spelningar. Vi rivstartar med två spelningar på lördag 13 juni. Drömfestivalen i Sandviken och Fallens Dag i Älvkarleby.

Längre fram i sommar, närmare bestämt 1:a augusti väntar också Amazonrock i Vansbro. Boka in datumet redan nu!!

2015-03-20
SVENNE PÅ BARNSKIVA
Sångerskan Kerstin Forslund har givit ut en barnskiva på skivmärket YTR som heter Kommer mamma snart? På ett av spåren, Jag ställer bilar, är Svenne gästsångare.

2015-02-24
UR SPÅR!
Ingen har väl missat att Skid-VM pågår för fullt i Falun. I samband med detta har Dalarnas Tidningar presenterat ett alternativt VM-magasin, under ledning av Heavy Stentäpp och Mittmedia. Då måste man ju ha en VM-låt också och vi har här glädjen att presentera denna. Varsågoda, Svenne Rubins och "Ur spår!"

2015-02-01
BENGT BENKT 25 ÅR I RUBINS!
Vi spelade på en fest för trotjänare i SSAB i fredags. Bland annat delades det ut guldklockor för 25 år i företaget. Detta sammanföll med att Hockey Bockey Bengt Benkt varit med i Svenne Rubins i 25 år. Ett fyrfaldigt leve till honom! (Han önskar sig en moraklocka? Har någon en sådan stående?)

Vid samma spelning stod vi plötsligt i akut brist på trummis. HosiJanne Davidsson skulle hoppa in för Roine Rubinsstein som är i Schweiz. Janne fick dock feber och då inte heller varken Danielson eller Inge Moms (en tidigare inhoppare) lyckades vi få tag på Tore Skedvi (även känd som Eiron Johansson) som gjorde debut i bandet. Fantastiskt jobbat inte minst med tanke på att han inte alls kände till alla låtar eller ens hann repa!

2015-01-28
"RUBINS SPELAR MIKE OLDFIELD"
I Dalarnas Tidningar och Dalademokratens serie "Hitstafetten" kom turen i veckan till Svenne Rubins. Man fick stafettpinnen från The Sensetives och låten som skulle framföras var Mike Oldfields "Moonligth Shadow".
Hur det gick och hur det lät (samt en intervju med orkestern) kan ni ta del av via denna länk .

"TRÖTT PÅ ATT TURNERA"
Svenne har lånats ut till Sandviken nästa vecka för en maratonturne´ i staden med omnejd. 77 spelningar på fyra dagar! Namnet på turnén?: Trött på att turnera!

Det är trummisen Ingemar Dunker (Perssons Pack m fl) och saxofonisten Micke Finell (Refreshments m fl) som sedan 4-5 år haft idén att turnera hemma i Sandviken och istället för att åka iväg. Och dom kallar det alltså för Trött på att turnera. Tidigare gäster har varit t ex Lasse Lindbom och Linda Gail Lewis. 77 butiker/arbetsplatser/krogar mm får besök under veckan. Här är spelschemat undantaget måndag.


2014-12-09
JULKALENDERN I REPRIS!!
Om ni följer Svenne Rubins på Facebook så vet ni redan att den advendskalender som Rubins framförde i Radio Dalarna 2007 nu kan avnjutas i repris. Följ facebook loggan här nere till höger och häng med!

2014-11-10
FOLKÖL PÅ NORSKA OCH GUNNEL PÅ SWAHILI!
Det dyker upp roliga och tämligen osannolika förfrågningar hos oss ibland. Här är ett par som kommit i höst. Terje i Norge undrar om det är okej att hans far, som han jobbar för, ger ut en norsk översättning av Folköl och dunkadunka "på plate". Och det är det så klart.
För kanske tio år sedan gavs en dansk översättning av sanningen i fråga ut som hette Fadøl och bamsesvenner. Huruvida det blev en hit eller ej tvistar de lärde om. En annan fråga, eller snarare beställning, kom från Sten som varje år tillbringar en tid i Tanzania med sin fru. De gillar vår musik, men förra gången blev skivorna stulna och han ville beställa nya. Han spelar dem flitigt för sina afrikanska vänner vilka tydligen hänger på så gott det går. Så här skriver Sten: Det ska bli ett stort nöje att översätta "Jag ångrar att jag var så hård mot Gunnel" till Swahili och sjunga den för mina Tanzanska vänner!

2014-10-28
HÄRLIG JÄMTLANDSTURNÈ!
Åter hemma i Vansbro efter en veckolång succéartad turné i bygdegårdar i Jämtland och Härjedalen i länsmusikens regi. Underbara spelplatser – när vi väl hade hittat fram till dem! Innan vi hade funnit exempelvis Ågårdarnas bygdegård hade vi nästan hunnit ända upp på Bydalsfjället och det hade blivit mörkt. Väl framme visade det sig vara fråga om en fullsatt liten lokal med fantastisk stämning trots (eller tack vare) enbart kaffeservering! Vi gjorde också ett besök på Radio Jämtland och spelade ett par sanningar unplugged: ett par sanningar unplugged

2014-08-06
AMAZONROCK 2014 - SUCCÈ!
Succé låter stort, men något mindre ord går inte att ta till för att beskriva årets AmazonRock! Uppemot 800 personer i alla åldrar upplevde en fantastisk kväll fylld med härlig musik. Vilket drag! Vilket tryck! Va´ kul! Den typen av uttryck hördes titt som tätt från en publik som trivdes maximalt.
Kvällen inleddes med Unplugged! Efter några dylantolkningar av Svenne fickpristagarna i amazonutställningen (se bilden härunder) sina pokaler. Vansbrotjejerna Fanny Elofsson och Felicia Wanfors bildade en duo för första gången på scen, men deras röster smalt ihop perfekt i sånger av bl a First Aid Kit. Dem vill vi höra mer av! Sedan var det Lasse och Per Kronqvists tur att framföra några sköna låtar på akustisk gitarr och bas.

Rockkvällen drog igång på allvar strax efter 21.00 med DÖKÖTT. Rivstart med härliga låtar om alltifrån folkrace till utegrillning.
SVENNE RUBINS tog över och det kändes som vi gjorde en av våra bästa spelningar någonsin. Att döma av publikreaktionerna kan det vara sant! Härligt med förstärkning på blås av Pär Westling och Nisse Andersson! Kvällen avslutades med en briljant spelning av JOHN LINDBERG TRIO, som bara går från klarhet till klarhet. Båda våra band tyckte att det var fantastiskt att äntligen få stå på samma scen. Så många gånger som vi träffats på vägarna! Kvällen gick i glädjens tecken, inget bråk, bara lycka! Vi tackar alla som hjälp till för att få allt att stämma. Fint samarbete med SHRA, Byggshoppen och Vansbrosimningen, bra jobbat av unga och gamla från VAIK. Fina enskilda insatser i övrigt av flera, ingen nämnd ingen glömd!

Extra tack till BPR. Inte nog med att vi fick låna staket till inhägnaden, det var dom som ställde upp och städade hemköpsparkeringen efter nedgrisningen som skett under natten! Ni som var där på parkeringen: Festa gärna och ha kul, men ta reda på ert eget skräp! Använd sunt förnuft, som Robin skrev på sin sida i samband med en liknande händelse utanför Kapellet! Och om nån vet vem som "lånade" banderollen med AMAZONROCK som satt i rondellen, be denne att lämna tillbaks den på lämpligt sätt (t ex lägg den utanför SHRA) den kommer att behövas nästa år! AmazonRock blev nämligen en fest som blickade framåt mot 2015! Vi kommer igen!

2014-07-30
FÖRKÖP T O M ONSDAG 30 JULI!
Dagens annons i Vansbrobladet är en gammal annons som kommit in av misstag. Prisuppgifterna är delvis felaktiga. Dessa priser gäller:
Vid entrén: 250 kr (OBS! Nytt pris!)
Under 18 år : 200 kr
Under 13 år: Gratis (i målsmans sällskap)
Förköp:
På Facebooksidan har vi sagt att förköpet gällde bara till söndag 27 juli, men eftersom denna uppgift inte stått här på hemsidan och på grund av den felaktiga annonsen i Vansbrobladet gäller förköpet till och med onsdag 30 juli. Pris: 230 kr
(Förköpsbeställningar som kommer in efter onsdag 30 juli kommer inte att besvaras.)
I annonsen står det att Robin Brorsson och Robin & Martin ska uppträda, men detta har som tidigare meddelats fallit bort. Istället uppträder Flaco Le Porte 20.30. Innan dess blir det "spontan" Unplugged! med bl a Fanny Elovsson och Felicia Wanfors. (Vi ber om ursäkt för strulet med uppgifterna, men detta hindrar inte på något sätt att AmazonRock 2014 blir en superupplevelse!)

2014-07-30
FLACO LE PORTE ISTÄLLET FÖR ROBIN!
En ändring har gjorts i programmet för AmazonRock. Robin Brorsson har fått förhinder och på hans plats kl 20.30 hoppar FLACO LE PORTE in. Bakom detta namn gömmer sig rubinsbröderna Flaco Kronkvist och Pär LePorte. Flaco, och även Pär, har en lång och omfattande musikalisk karriär vid sidan av Svenne Rubins. Bland annat hoppar Flaco då och då in som trubadur i olika sammanhang och väljer då från en hundratals låtar stor repertoar, med tyngdpunkt på rock. Missa inte denna tidiga del av en kväll som garanterat blir något alldeles extra!
Vi har strukit Robin & Martin pga av Robins frånvaro. Vi har inte ersatt det inslaget med något annat eftersom vi ser att det blir mycket korta pauser mellan de olika banden. På grund av detta har vi beslutat sänka entrén till 250 kr.

2014-06-18
RUBINS I TV1 PÅ MIDSOMMARAFTON
I TV1:s midsommarfirande med start 20.00 på midsommarafton ingår ett inslag från Hockey Bockey Bengt Benkts nya bryggeri i Äppelbo. Svenne Rubins lurar bakom ölcisternerna och framför valda delar av Folköl och dunkadunka!

2014-05-27
SLUT PÅ FELTANKNING!
Vilket sammanträffande! Vi fick ett mail från Anders Junehammar, som berättar att samma dag som hans förbeställda cd Svart slang damp ner i brevlådan låg där också en reklambroschyr från Volvo med ett fantastiskt erbjudande. Man kunde köpa produkten Solo Diesel SD2, en tillsats som fästes i tankröret och som gör det omöjligt att tanka bensin i en dieselbil! Vilken tur att den uppfinningen inte fanns tidigare, då hade det inte blivit någon Svart slang!

2014-05-18
TV PÅ MIDSOMMARAFTON!
Svenne Rubins har varit i Äppelbo idag för att göra ett inslag för SVT:s midsommarfirande. Programmet leds av Sofia Rågenklint som är från Äppelbo. Så även Hockey Bockey Bengt Benkt som ibland heter Per-Erik Eliasson och är bryggmästare. Sofia hämtar öl till maten från Peas mikrobryggeri och Svenne Rubins framför ett par refränger av Folköl och dunkadunka! Programmet kommer att sändas på midsommarafton.

2014-05-14
SUCCÉ PÅ RELEASEPARTYT!
Det blev en fartfylld och minnesvärd kväll på ett välfyllt Flottaren i Vansbro, när Rubins släppte sin nya platta "Svart slang". Dessutom återfanns Dogge Doggelito, Ana Felicia och, inte minst, Birger P. Resley på scenen denna kväll. Om ni hade oturen att missa denna kväll, ta en titt under "bildgalleri" så hittar ni ett bildsvep från evenemanget.

2014-04-28
FOLKÖL UPPE I MILJONEN!
Lite i smyg bakom skivsläpp och releaseparty har Folköl och dunkadunka passerat den magiska miljongränsen på Spotify! Det blir den andra sanningen som sprängt gränsen, En gammal Amazon är snart uppe i 1,2 miljoner och Långa bollar på Bengt siktar också på sexsiffrigt, 940085 spelningar hittills.
Nya albumet Svart slang kan förbeställas genom ovanstående länk.

2014-04-24
DOGGE DOGGELITO gästar på SVENNE RUBINS nya album SVART SLANG!
Dogge rappar och agerar partyaccelerator på sommarmixen SPELA NÅT SOM ALLA KAN, nästa singel från albumet som kommer ut den 10 maj. DOGGE kommer också till releasefesten ÅH, VILKET PARTY! på Värdshuset Flottaren i Vansbro den 10 maj, där han dels hoppar in med bandet, dels gör ett eget framträdande. Förköp till releasepartyt kan köpas genom shopen, även signerade ex av CD:n. Obs! Gäller endast förbokningar!

2014-04-12
RELEASEPARTY 10 MAJ
Gå in på webshoppen och beställ förköpsbiljetter till "Åh vilket party", releasefesten på Värdshuset Flottaren 10 maj, 21- 01. Priset är 200 kronor.

Ni har väl inte missat att Svart slang nu finns ute på YouTube?


2014-04-09
FÖRBESTÄLLNING AV CD:N SVART SLANG
Nu kan man förbeställa Svenne Rubins nya album på webshoppen. Man får då ett signerat ex och detta dessutom en vecka före det officiella utgivningsdatumet 14 maj!
Idag kommer videon till sanningen Svart slang att läggas upp på YouTube!

2014-03-27
ÄNTLIGEN SLANGUTSLÄPP!
Nu finns Svenne Rubins nya singel SVART SLANG för avlyssning och nedladdning på alla försäljningsställen och streamingkanaler Spotify, Wimp, ITunes osv. Videon kommer längre fram upp på Youtube.
Premiärspelningen av Svart slang på radio sker den 28 mars 11.45 i Radio Dalarna i samband med intervju med Svenne.

2014-03-12
SABATON MED PÅ SVART SLANG!
Singeln Svart slang som just nu är inne på s k mastring (sista putsningen) gästas av inga mindre än Sabaton! Bandet sjunger svarskör och sångaren Jocke Brodén kör refrängerna tillsammans med Svenne. De två banden har mötts förut. Svenne Rubins spelade på Sabatons hårdrocksfestival i Falun för några år sedan och Svenne gästade på falurockarnas inspelning av Långa bollar på Bengt. Han gjorde även ett inhopp med bandet på Sweden Rock för ett par år sedan.

Sabaton blir bara större och större ute i världen. Om en månad ger de sig ut på jätteturné till 35 städer i USA, Kanada och Mexico! Singeln Svart Slang släpps 27 mars. Dalademokraten skriver så här om händelsen

2014-02-18
NY SKIVA I MAJ!!!
Svenne Rubins har tillbringat en del tid i inspelningsstudion i Äppelbo på det nya året. Det hela ska resultera i en ny fullängdare, Svart slang, som ska komma ut i maj på den anrika etiketten Rubin Records. Nu är inspelningar och pålägg så gott som färdiga och det börjar likna nånting riktigt bra - om dom får säga det själva!

Nästa steg vad gäller musiken är mixningen. Då flyttas arbetet till Falun. Zwölf jobbar för fullt med skivomslaget. Första resultatet, titelspåret Svart slang, släpps som singel redan den 20 mars. Bara digitalt dock. Singeln kommer att bjuda på en överraskning som vi återkommer till.

2013-12-23
ÄNNU EN MILJON AMAZONER!!!
Även på YouTube har En gammal Amazon gått långt över en miljon gånger! Inte bara av Svenne Rubins - det finns en massa versioner upplagda, väl värda att kolla in. Stort tack till alla som gjort covers, kul! (Covers på Svenne Rubins hör inte till det vanliga, så vitt vi vet!) Vi avslutar året med en närbild på den gamla Pärlan!
God Jul och Gott Nytt År från Svenne Rubins!

2013-12-09
EN MILJON AMAZONER!
Nu är miljongränsen passerad. 1 001 827 spelningar på Spotify - vilken avslutning på 20-årsfirandet av En gammal Amazon!

En länk till en formidabel version utförd på gatan av vår vän enmansorkestern Anders Flanderz!

2013-09-09
VAD HAR ROD, ELTON OCH RUBINS GEMENSAMT?
När Rubins körde omkring i en fullstor ombyggd gammal postbuss hade de en intern tävling bland chaufförerna vem som kunde åka flest varv runt en rondell. Vinnare blev Greven som en gång på 2000-talet körde c:a 30 varv runt rondellen i Lycksele!

Nu visar det sig att det finns större stjärnor som haft samma dragning! Rod Stewart skriver i sin självbiografi om diverse upptåg med kompisen Elton John. Bl a körde de ett 30-tal varv runt rondellen vid Marble Arch i London! I sportbil dock...

2013-08-19
SVENNE RUBINS I SVERIGE, TV1
TV1 filmade och intervjuade bl a Svenne Rubins i samband med den sista Orsayran den 7 aug. Resultatet kan ses i säsongspremiären för programmet Sverige (svtplay länk)

på lördag 24 aug kl 19.00.

Långa bollar på Bengt i Sommarkväll med Rickard Olsson kan ses på SVT Play fram till 23 september. Ni hittar detta via denna länk

Missa heller inte hemsidans sammanfattning av Amazonrocken, under "skrivet på nätet".

2013-07-23
PÄRLAN BLIR KLAR!
Fick rapport från Anders Heed igår, den nye ägaren till den kaliforniavita klassikern. Han och hans team håller på med slutspurten för att få Amazonen i toppskick till Amazonrock. Den lackeras i dagarna och ska bli klar vad gäller allt synligt den 2 augusti, dagen före! De timmar som lagts ner för att väcka upp bilen från de döda kan räknas i tresiffriga belopp. Vi passar på att uppmana alla amazonägare att komma till Vansbro den 3:e och gärna deltaga i utställningen mellan 14.00 och 19.00. Prisutdelning 20.00. En fribiljett till varje ekipage i utställningen..

2013-07-22
SVENNE RUBINS I TV1 27 JULI!
Den 27 juli kl 20.00 är det dags att slå på TV1! I programmet Sommarkväll som leds av Rickard Olsson kommer Svenne Rubins att vara med och spela Långa bollar på Bengt. Temat för programmets musikinslag är sommarhits, denna gång kombinerat med fotboll. Förhoppningsvis är ju de svenska tjejerna i EM-final på söndagen efter!
Även Jill Jonsson deltar i programmet.

2013-07-14
SNART EN MILJON AMAZONER!
Spotify har börjat ange totala antalet spelningar och det visar sig att En gammal Amazon närmar sig miljonen! Den aktuella siffran är 836 137 när detta skrivs. Långa bollar på Bengt har 763 805 och Folköl och dunkadunka 708 068.

Fjärdeplatsen innehas av Det var samma dag som brandstation brann ner med 276 183 spelningar. På topp tio finns därefter: Dom gör så rysligt fint på tomten, Sverige Sverige, Fly mej en wobbler Holger, Människor och Gubbe e´ du dum i huvve´?

2013-06-21
BAKGRUNDEN TILL SANNINGARNA!!
I vintras spelade Radio Dalarna in 18 intervjusnuttar, där Svenne får berätta om bakgrunden till ett urval Sanningar genom åren. Dessa går just nu i repris. Inga bestämda tider, men de ingår i morgonprogrammet måndag och onsdag med början 7.00 samt förmiddagsprogrammet tisdag och torsdag som börjar 11.00. Om man vill lyssna på detta och inte bor i Dalarna, så sänds programmen på webben, P4:as hemsida.

2013-06-15
NY T-SHIRT SAMT SOMMARERBJUDANDE!!
I Rubinsshoppen hittar ni inom kort en ny t-shirt och ni kan redan nu göra er beställning. Den finns i storlekarna S, M, L, XL och XXL och kostar 150:- Där finns också ett sommarerbjudande där man får 1 t-shirt valfri storlek, 1 keps, 1 Mini-CD Långa bollar på Bengt, 1 singel Dags att börja tänka på refrängen samt 1 singel Det är aldrig lika mörkt som det ser ut. Allt detta för 250:-

2013-06-04
BILLY OPEL TILL AMAZONROCK!
BILLY OPEL blir Special Guest Star på AmazonRock i Vansbro den 3 augusti! Billy behöver ingen närmare presentation. Fast förankrad i den svenska myllan har denne morarockare via ett otal lyckade spelningar stadigt flyttat fram sin position. Billy och Rubins har samarbetat förr och på Amazonrock kommer han att kompas av Svenne Rubins.
Klara är också STONED som vann dalafinalen i Studiefrämjandets musiktävling Livekarusellen. Dessa unga rock`n´rollare imponerade starkt på Svenne, som satt med i juryn, och han bokade dem på stående fot till AmazonRock. Får inte missas!

2013-05-08
AMAZONROCK I VANSBRO 3 AUG!
2013 är Amazonens år enligt Svenne Rubins tideräkning. Det är i år 20 år sedan Sanning n:r 99: En gammal Amazon spelades in och detta ska firas! Den 3 augusti inträffar endagsfestivalen AmazonRock i Vansbro, ett evenemang som inte bör missas!
Under kvällen blir det musik-non-stop från 20.00 till 01.00 på ett nytt festområde i anknytning till Vansbrosimningens målområde.
För större delen av slanten får publiken se rubinsmedlemmar på scenen, men inte bara i de vanliga rollerna… Vi återkommer till detta senare.

Det planeras även en del andra musikaliska överraskningar. Plus att det händer andra saker under dagen i Vansbro i Amazonens tecken. Mer om detta senare. Fram till dess – boka in lördagen den 3 augusti i almanackan

2013-04-26
"REFRÄNGEN" PÅ SPOTIFY!
Dags att börja tänka på refrängen är titeln på singeln som Svenne Rubins släppte 2011. Bandet lägger nu upp låten på Spotify. Detta för att undvika missförstånd. En känd orkester från södra Sverige anvaänder nämligen samma uttryck i titeln på sin nya CD. Nån kan ju tro att Svenne Rubins snott titeln av hallänningarna! För övrigt sponsrar bandet Vansbro AIK:s fotbollslag även i år. Namnet har suttit på matchdräkten sedan 1992!

2013-03-18
RELATED TO STEFAN RÜDEN!
Om man kollar på Svenne Rubins sida på Spotify så upptäcker man vilka artister bandet är besläktat med! Det visar sig vara: Stefan Rüden (han med När Sofia spräcker kjolen i en gogo), Lill-Babs, Pierre Isacsson (Då går jag ner i min källare), Snowstorm, Bröderna Djup och Pugh Rogefeldt!! Där ser man!!


2013-02-05
SVENNES SOLO-VÅR TURNÉ!
Sven ger sig ut på en soloturné i februari och mars. Åtta platser i Dalarna får besök av hans SOLO-VÅRSHOW, med akustisk gitarr, munspel och allehanda rekvisita. Det blir ett sammandrag av de senaste årens solospelande under bandets lågsäsongsperioder. För turnéplanen mm se: denna länk


2013-01-05
DALADERBY MED RUBINSANKNYTNING!!
I samband med hockeymatchen Leksand - Mora i Globen på trettondagsafton så återfinns kapellmästare Sven på plats i samband med evenemangent. Då hela Rubins inte kunde medverka, gästar Sven Rubin "Raka Rör" från Rättvik och framför sju sanningar, bl.a. den om Des Moroney. Den senare har ju väckt uppmärksamhet i Rikspressen. Ta en titt via denna länk


2012-12-24
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
Svenne Rubins ber att få tillönska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Glöm inte att Rubins avslutar 2012 med en spelning på Liljan, i Borlänge den 28:e december!!


2012-12-04
SANNINGARNAS HISTORIA I RADIO!
Radio Dalarna har varit hemma hos Svenne i Vansbro och spelat in c:a 25 presentationer av sanningar från Svenne Rubins historia. Det blir både historik och minnen runt sanningarna. De här intervjuerna sänds i Radio Dalarna P4 varje tisdag c:a 10:15. Hittills har tre sanningar presenterats, Salt och peppar, En vansbrobo i Kathmandu och Svenne Rubins i Chicago. Det går att lyssna på dem om man går in i Radio Dalarnas arkiv på nätet.


2012-09-22
AMAZONEN FÅR NYTT LIV!
Nästa år fyller sanningen om den gamla Amazonen 20 år. Det ska förstås firas! Exakt hur är inte bestämt än, men en sak som kommer att ingå i firandet är det faktum att den gamla orginalamazonen ska väckas upp från de döda. Läs allt om detta i de nya artiklarna på pressidan!


2012-07-17
SVENNE MED DÖKÖTT!!
Ska vi grilla!? Det är titeln på en ny brottarhit från Björbo. Bygdens stoltheter Dökött, med TV-legenden Heavy i spetsen, har gjort en riktig rökare till sommarplåga och tagit Svenne Rubin till hjälp som refrängsångare. Resultatet kan skådas på YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=ozjZ871C7E4 Där finns även ett litet reportage från inspelningen i Stefan Moréns studio i Vansbro.


2012-06-12
MINNEN FRÅN MINNESVÄRD FOTBOLLSROCK!!
Vilken kväll det blev på Flottaren den 5:e juni. För er som hade oturen att missa detta evenemang vill vi bjuda på några minnen från kvällen. Dels via Andreas Hanssons eminenta blogg och dels via två youtube klipp som vår vän Nall-Peter varit vänlig nog att förse oss med "Älgskog" samt "Brandstation som aldrig hittar hem" Håll till godo!!


2012-05-29
INFÖR FOTBOLLSROCK!!
Inför Fotbollsrock den 5 juni har Sven två gånger varit med i "Brus & Kompani" i P4. Dels i en intervju inför Bengt jubileet och dels i "Hissa och Dissa"där både Sven Rubin och Lars Wanfors gästade programmet!!
Klicka på länkarna för att komma till programmen. Bengt har en ljudlänk på sidan, för Hissa, välj sändningsarkiv uppe till höger. Välja datum och då kommer alla sändningar, där väljer man 17.00 och då kommer programmet.


2012-05-19
NY SKIVA MED RUBINS!!
Nu finns Svenne Rubins nya skiva att köpa på webshoppen. Åtta versioner av Långa bollar på Bengt! Inklusive de purfärska versionerna Bengt 2012 featuring Glenn Hysén och Ralf Edström, och Rubins engelska debut Pass It On To John! Introduktionspris: 50 kr!


2012-05-11
FOTBOLLSROCK!!
Tisdagen den 5 juni blir det stort firande av Långa bollar på Bengt och Sex män i skors 20 år. På Flottaren i Vansbro går arrangemanget FotbollsRock av stapeln, med besök av legendarerna Glenn Hysén och Ralf Edström!

Som hyllning till guldskivan Sex män i skor kommer hela albumet att framföras live av 1992 års upplaga av Svenne Rubins: Sven Rubin, Rúbin Svensson, Birger P. Resley, Billi Buick, Hockey Bockey Bengt Benkt och Danielson. På plats är även albumets producent Clas Yngström, som med ett band i ryggen kommer att spela gamla bluespärlor, som Sven Rubin satt svensk text till. Den nya versionen av Långa bollar på Bengt ska förstås framföras med Glenn och Ralf på scenen, då med dagens version av Svenne Rubins. Ett annat celebert besök blir Lothar Zoll mit Knott und Toll som tyrolerorkestern numera heter. De kommer att framföra rubinssanningar i egen tolkning. Från Rubins ursprung kommer även Gussar IV Uli som tillsammans med Rúbin Svensson ska bjuda på en oförglömlig halvtimme. Får ej missas!

Och som inte allt detta skulle räcka så bjuder även FotbollsRock på Tiger Bell. Fyra unga garagerockande tjejer som gör egna riktiga stänkare till låtar a´ la Hives. Kolla in dem på nätet, där finns smakprov. Världen står och väntar på detta nya sensationella band!

Jubileumsskivan med åtta versioner av Långa bollar på Bengt väntas till Vansbro vecka 21 och kommer då att säljas på webbshoppen. D e som köper förköp till Fotbollsrock (Värdshuset Flottaren från 21 maj) får skivan gratis.


2012-04-23
LÅNGA BOLLAR 30 ÅR!!!
Långa bollar på Bengt fyller 20 år i år och detta ska firas med en nyutgåva där Svenne Rubins tar hjälp av inga mindre än Glenn Hysén och Ralf Edström! Under våren har bandet spelat in en ny version där plats lämnats för expertkommentarer från fotbollslegenderna. Ett tiotal möten i samband med kändisfotbollen i Långshyttan har visat att humorn är ungefär densamma och samarbetet föll sig naturligt.

I maj kommer en EP med åtta versioner av Långa bollar på Bengt, där även Svenne Rubins debut på engelska ingår, Pass It On To John. Naturligtvis är också hårdrockarna Sabatons version med, där Svenne gästar i studion.

Dessutom blir det oompa version av Lothar Zolls tyrolerorkester, brudmarsch version av Leksandslåt & Vänner och soundtrack version av Hockey Bockey Bengt Benkt.

Utgivningsdatumet är satt till 17 maj – en liten passning till våra vänner i väst!


2012-03-24
RUBINS FÖRSTA TURNÉBUSS I TV!
Den som följt TV-programmet om Värsta bilföraren har kunnat se Svenne Rubins första turnébuss i slutet av varje program. När sämsta förare för dagen ska koras ställs deltagarna upp framför en vacker röd/vitlackerad skapelse som ser ut att vara i utmärkt skick. Och det är alltså inget mindre än den första rubinsbussen, som rullade mellan ungefär 1987 och 2006, då motorn råkade skära. Hur den har hamnat där den nu står har vi ingen aning om, men det kanske någon annan har?
Det är dags för sista programmet i serien så passa på om ni vill se bussen!


2011-03-11
MIDSOMMAR I SÄTER IGEN!!
Till mångas glädje tar Svenne Rubins upp en gammal tradition i sommar. På midsommardagen står bandet åter på Säterdalens scen. Under -90 och -00-talet hade bandet en svit på ett dussintal legendariska spelningar i Säter och nu är det alltså dags igen.
Sommaren börjar så smått ta form och hittills är femton spelningar klara. Kolla in turnéplanen, kanske kommer Svenne Rubins till en scen nära dej i sommar!


2012-03-06
SVENNE TOLKADE MEDUZA!!
Svenne har gjort sin debut som tolkare av Eddie Meduza. Den gamle legenden gick ju tragiskt bort för tio år sedan och detta högtidlighölls på Liljan i Borlänge. Som hemlig gäst framförde Svenne två nummer, Termosen och Ragga ruint. Resultatet kan ses på Youtube.


2012-02-09
JULTÄVLINGEN AVGJORD!!!
Bilder eller text, inget lurar rutinerade Mattias Andersson från Göteborg, som än en gång står som vinnare Rubins Jultävling. Alla, dvs 13 rätt, något som han var ensam om. I vanlig ordning utgår även ett tröstpris, och det skickas denna gång till Malin Nilsson. Läs mer under "Tävlingar".


2012-02-01
PREMIÄR I EVERTSBERG!!
Svenne Rubins inleder årets spelningar med ett besök den 3 februari i Evertsberg. Det blir en kväll i rock´n´rollens tecken tillsammans med Billy Opel Band och Hank T. Morris. Intresset har varit stort, så se till att köpa biljetter om ni ska dit!

Helgen därpå har Sven Rubin Solo premiär för sin show Svennes Solovårturné på Teaterbaren i Orsa, den 10:e och 11:e februari. Inga fler datum är satta ännu. Enligt uppgift vill Sven känna sig för lite först. Det blir en helkväll indelad i två avdelningar med paus emellan. Räkna med typiska rubinska tongångar i såväl upptåg som musik – om än med ovanligt låg decibel!


2012-01-24
SISTA CHANSEN FÖR JULTÄVLINGEN!!!
Webredaktionen vill bara påminna om att tiden snart är ute för Svenne Rubins jultävling. 31 januari är sista chansen att skicka in svaren. Klicka här för att komma till tävlingen.


2011-12-18
JULTÄVLINGEN 2011!!!
Så var det åter dags, för tolfte året i rad!! Här är Svenne Rubins Jultävling 2011!! (Ni kan givetvis också gå in under rubriken "Tävlingar"). Använd helgen, lediga klämdagar, samt en kall januari till att vinna den ärofyllda titeln "Sanningsvetare av första graden 2011". (Samt ett och annat pris förstås)!


2011-11-16
JULKLAPPSBEKYMMER??
Det ryktas om att julen rycker närmare i en rent vansinnig fart!! Och om man får tro en gammal Rubins sanning så är Tomten sen!! Vad göra? Jo, man kan alltid titta in i Rubinsshoppen. Har man akuta julklappsbekymmer kanske en Gran-grön Rubins t-shirt är lösningen. Eller varför inte passa på att avsluta Rubins 30 års jubileums år med att ge bort "30 år i sanningens tjänst"? Med lite tur kan man dessutom få sitt julexemplar signerat av kapellmästare Sven.


2011-11-16
VÄLKOMMEN PÄR LEPORT!!!
Uppmärksamma Rubinsfans har under hösten kunnat se honom på scen, Svenne Rubins nye basist Pär LePort. Webredaktionen passade på att hälsa honom välkommen och be honom att presentera sig. Läs mer här.


2011-09-12
BIRGERS LIV EFTER DETTA!!!
Grängesberg innebar alltså tack och avskedsföreställning för Birger P Resley i Svenne Rubins. Webredaktionen ringde upp honom för att kolla läget, efter att han fått känna på det civila livet som Lars Andersson i några veckor. Läs mer här.


BJUD ALDRIG BIRGER PÅ BÖCKLING...
Birger P. fick ett i vissa näsor väldoftande uppvaktande när han gjorde sin nästnäst sista spelning på Antons Krog i Trosa. Några gamla fans förärade honom med ett halsband beprytt med en äkta böckling, och passade samtidigt på att önska – just det, Bjud aldrig Berit på böckling. Mot slutet av spelningen fann Birger inspiration nog till att dirigera om bandet så att Flaco fick spela bas, Sven gitarr och han själv, iförd Svennes keps och glasögon, sång i En omaka kaffekopp och Sverige, Sverige.

Den näst sista spelningen under kvällens bankett efter fotbollsmatchen i Långshyttan var som vanligt något suddig i konturerna och inget vet riktigt hur det gick... Återstår nu den sista spelningen, på lördag i Grängesbergs Folkets Park.
br>
2011-08-02
BIRGER LÄGGER BASEN PÅ HYLLAN!!
Efter 30 år i Sanningens tjänst har nu Birger P. Resley bestämt sig för att lägga basen på hyllan och ägna sig åt andra göromål. Birger, som utöver Sven är den ende kvarvarande orginalmedlemmen, gör sina sista spelningar i rubinsmunderingen under innevarande månad och avslutar en lysande karriär på Folkets Park i Grängesberg. När han började med Rubins hade Birger redan fem år bakom sig som musiker, i dansbandet Albatross som keyboardist och sångare.

Birgers ersättare blir Flaco Kronqvists bror, som ännu inte har fått något namn spikat. Intervjuer med båda avgående och påstigande basist kommer inom kort här på sidan.


2011-06-14
S.I.M. R.O.C.K. i Vansbro
Den nya festivalen S.I.M. R.O.C.K. ser dagens ljus den 8 juli i samband med Vansbrosimningen. SVENNE RUBINS spelar förstås. Övriga artister är kultfiguren SEAN BANAN, rockhjältarna FATBOY och dalafavoriten BILLY OPEL. Dessutom vansbrobanden Less Than Four och Violet. Se mer på vansbrosimningen.se/simrock. Biljetter kan köpas på ticnet.se


2011-05-05
NYTT ALBUM OCH T–SHIRT!!
Nu finns den nya samlingsskivan 30 år i sanningens tjänst i Rubinsshopen. Officiellt utgivningsdatum för dubbel-CD:n är den 6 juni, men här kan du köpa den redan nu!
Vi säljer även den nya t-shirten!


2011-05-01
JUBILEUM FÖR UTSÅLDA HUS!!
Tre utsålda succéspelningar blev resultatet av Svenne Rubins jubileumshelg. Totalt framfördes 56 olika sanningar och webredaktionen bjuder på en liten sammanfattning här.
Vi tipsar också gärna om Andreas Hanssons fotoblogg med bl.a. en mängd spännande bilder från jubileet (och utställningen, samt förra jubileet om ni letar vidare bland hans sidor).


2011-04-19
INVIGNING 16.30:30!!
Turistbyråns 30-årsutställning invigs på långfredagen kl. 16.30:30 av Svenne Rubins, som spelar ett par akustiska sanningar. 25 biljetter extra till spelningen på Vansbro Kulturhus kommer att säljas vid dörren fredag kväll. Det finns fortfarande en del biljetter kvar till lördagens spelning. Tel 0281 - 75260.
Turistbyrån har påsköppet, 16-19 på långfredagen, samt 10-14 på påskafton.


2011-04-13
JUBILEUMSUTSTÄLLNING!!
Det blir invigning på Vansbro turistbyrås jubileumsutställning på Långfredagen. Räkna med grejor i massor från Svenne Rubins 30 år. Kolla klippet från DD!! Det återstår ett hundratal biljetter på Påskaftonens önskespelning.


2011-04-07
RYKANDE BILJETTFÖRSÄLJNING!!
Biljetterna till 30-årskalasen i Vansbro Kuilturhus går åt som smör i solsken. Till långfredagens önskespelning är det fullsatt och vill man ha plats på påskaftonen bör man inte vänta för länge! Firandet fortsätter i Borlänge på påskdagen och i Stockholm på MS Vindhem den 28:e. På turistbyrån i Vansbro är arbetet i full gång för att färdigställa en jubileumsutställning. Den ska vara klar till påskveckan och kommer att innehålla allt tänkbart och otänkbart från de 30 åren Svenne Rubins hittills varit igång.


2011-03-28
TVÅ 30-ÅRSKALAS I VANSBRO – OCH ETT I BORLÄNGE!
Nu är biljetterna släppta till påskens 30-årsfirande. Efterfrågan har varit så stor så Svenne Rubins har bestämt sig för att köra två kvällar på Kulturhuset i Vansbro, långfredagen den 22 april och påskafton den 23:e. Den som vill ha biljetter till fredag bör ringa Turistbyrån 0281 - 75260 snarast. BILJETTERNA GÅR SNABBT. Långfredagen har varit utannonserad i Vansbro under rubriken Kulturhuset Rockar, en serie rockkvällar varav 30-årsjubileet är den tredje. Till påskaftonens spelning finns det ännu bra med biljetter kvar. De båda jubileumskvällarna kommer att läggas upp som önskekvällar, där publiken bestämmer repertoaren från början till slut. Ett populärt koncept som tidigare bara borlängepubliken fått vara med om. Sedan massor av år har det varit en traditionell önskekonsert på Rockfickan, Bolanche. Naturligtvis så även i år på påskdagen, söndag 24:e april.

I samband med konserterna i Vansbro är alla gamla medlemmar inbjudna att sitta på utbytarbänken för inhopp här och där. Hur många som kommer är ännu oklart, men några har redan tackat ja.
Förköp till Kulturhuset i Vansbro, alltså på turistbyrån 0281 - 75260.


2011-02-04
NYGAMMAL MÄSTARE I JULTÄVLINGEN!!!
Mattias Andersson från Göteborg heter vinnaren i Rubins Jultävling 2010. 17 rätt gav mästaren från 2004-2006 segern. Tröstpriset gick till Västerås och Dag Nordström. Läs mer under "Tävlingar".


2011-02-05
NY SINGEL UTE!!
Nya singeln "Dags att börja tänka på refrängen" finns nu till försäljning i webshoppen!!.


2011-01-26
JULTÄVLINGEN PÅMINNELSE!!
Vi påminner om att tävlingstiden går ut inom kort för Rubins jultävling 2010. Läs mer längre ned på sidan, eller under "tävlingar".


2011-01-17
RUBINS 30år!! - NY SINGEL!!
I år fyller Svenne Rubins 30 år och 2011 kommer att bli ett händelserikt år för bandet. Det hela börjar med att en ny singel släpps, Svenne Rubins sanning n:r 185: Dags att börja tänka på refrängen. Men det är det naturligtvis inte. Dags att börja tänka på refrängen, alltså. Tvärtemot är det dags att fortsätta tänka på fortsättningen. Men det hela börjar som sagt här. Singeln är pressad och klar och är nu ute på en krokig resa genom världen till AB Svenska Sanningars huvudkvarter. Den är tryckt i Malaysia (!) och har gjort följande resa på väg och i luft:
Petaling Jaya, Malaysia
Kuala Lumpur, Malaysia
Singapore
Amsterdam, Holland
Liege, Belgien
Arnhem, Holland
Helsingborg
Örebro
Och snart har den gjort den sista resan via posten hem till er! Kan inom kort köpas genom shoppen här på websidan.


2010-12-21
JULTÄVLINGEN 2010!!!
Så var det åter dags, för elfte året i rad!! Här är Svenne Rubins Jultävling 2010!! (Ni kan givetvis också gå in under rubriken "Tävlingar"). Använd helgen, lediga klämdagar, samt en kall januari till att vinna den ärofyllda titeln "Sanningsvetare av första graden 2010". (Samt ett och annat pris förståss)!


2010-11-07
30-ÅRSJUBILEUM 2011
År 2011 är det 30 år sedan Svenne Rubins bildades i och med att dom gick in i en studio och spelade in Salt och peppar, roten till det - vad det nu var. Det kommer att bli en hel del firande under året. Redan i januari planerar bandet att ge ut en singel och senare i vår kommer det en jubileums-CD. Håll utkik efter andra händelser under året!


2010-09-23
GUNDEKLIPP I TV4!
I säsongstarten av programmet Berg flyttar in gjorde Carina Berg just det - flyttade in - hos Gunde Svan. I extramaterrialet som presenteras på TV4:s websida ingår ett klipp där Carina och Gunde sitter och tittar på inslag från Svenne Rubins film En handelsresandes nöd. Det var scener där han är klädd (och tillochmed avklädd) som kvinna!

Vill man se mer av Gunde så finns filmen att beställa på webshopen. Där finns även TV-serien Förmannen som försvann, där Gunde i ett avsnitt gestaltar ingen mindre än Anden i flaskan!


2010-08-03
EN TUR TILL NORGE!!
På fredag är det dags för Rubins att bege sig västerut. Norgekartan är laddad i GPS'en och Kongens brygge i Halden är spelplats. Vill man ha mer information om detta, ring +47 69 178060.


SVEN PÅ SWEDEN ROCK!!
Det otippade samarbetet mellan hårdmetallarna i Sabaton och Rubins fortsätter. Vid årets upplaga av festivalen Sweden Rock hoppade Svenne in som gäst i Sabatons version av Långa bollar på Bengt. Det var en repris av fjolårets inhopp i Rockstad Falun, men nu med ännu fler åskådare. Uppemot 15 000 uppskattades det. När Svennes nuna dök upp på storbildsskärmarna gick ett välbekant sus genom publiken, och allsången ljöd över den blekingska nejden. Ett klipp från händelsen i Norje, där festivalen äger rum, kan ses på YouTube. (Länkar finns under "Kuriosa")


2010-06-30
JUBILAR I ORKESTERN!!!
20 år!! Så länge har nu Hockey Bockey Bengt Benkt funnits med i Svenne Rubins. Väl värt att uppmärksamma tyckte webredaktionen, som ringde upp honom för att få en intervju!!.


2010-05-17
KUL KLIPP PÅ YOUTUBE
Klippen på Youtube blir fler och fler. 177 träffar får man på Svenne Rubins för tillfället. Ett par av de nyaste är klart sevärda. Se Anton på skolan, Lycksele sjunga med och digga solot i En gammal Amazon. Eller lyssna till David Löwing pratar engelska, där David håller föredrag för klassen om Rubins på, just det, engelska.
Bandet Ramlösa Kvällar har gjort en svängig bluegrassversion av Amazonen med banjo och fiol. Den finns på skiva och smakprov gives på deras hemsida.


2010-05-05
MATS DOMINO BLIR NUMMER 20!!
På fredag debuterar ingen mindre än Mats Domino som vikarierande basist i Svenne Rubins. Detta sker på Marianns Saloon i Falun. Det har varit lite dubbla bud om vilken kväll spelningen är, men fredag är det som gäller. Mats Domino går också under namnet Anders Olsson, och har gott om meriter inom basismen. Han har spelat i Kvinnaböske Band i fem år. Nu senast spelade han bas i Hellzephyrs center Jan Bäckmans soloprojekt. Han har även ingått i allt från rockband som Big Easy till Django Reinhard tributband. Han är inte heller ny för Vansbro, då han vickat i såväl Malin Jonssons band som Mylla. Mats Domino, som är lika hemma på elbas som kontra, blir den tjugonde medlemmen/vikarien i Svenne Rubins.


2010-04-05
UNCLASSIFIED!
Hur klassificerar man Svenne Rubins musik? Ja, det har varit en svår nöt att knäcka i alla år. Allehanda benämningar har använts, alltifrån glesbygdsrock till Heavy Raj-Raj.
Alla rubinsskivorna finns nu på iTunes och även där har man problem med vilken genre som passar musiken. Sanna Berättelser Ur Livet, Brottarkärlek, Strålande och Sju Varv Runt Jorden betecknas som pop. Sex Män I Skor och Greatest Hittills får stämpeln rock. Albumet I Slott Och Barack däremot är world, hävdar iTunes. Och Mot Framtiden På Gummimadrassen är tydligen helt hopplös. Den klassificeras som – unclassified!


2010-03-26
SVEN RUBIN SOLO I ÅR PÅ BOLANCHE!!
Den traditionella önskespelningen på Rockfickan på påskdagen blir i år akustisk med Sven Rubin Solo. Eftersom Birger P. Resley semestrar i det stora landet i väst (inte Norge!) blev önskekvällen inställningshotad. Men nu hålls alltså traditionen uppe av Svenne, som rapporteras ligga i hårdträning för att kunna ta emot allehanda obskyra önskemål. Han understryker dock att dessa får begränsas till musik (och då rubinsk sådan). Rubins + Bolanche + påskdagen är en mångårig tradition som startades redan år 2000.


2010-03-22
REMIXER FÖR NEDLADDNING
Svenne Rubins inleder redan nu 2011 års 30-årsfirande med att bjuda på gratis nedladdningar av remixarna Långa bollar på Bengt (Das Bengt) och En gammal Amazon (The Fläkt-Remix). Håll till godo!


2010-03-19
SEMESTERSTÄNGT I SHOPPEN!!
Rubinsshoppen har semesterstängt under perioden 22 mars - 11 april!


2010-02-04
GRATTIS IGEN MAGNUS!!!
För andra året i rad tar Magnus Ahlstedt från Göteborg hem Rubins Jultävling. 19 rätt (dvs full pott då en fråga utgick) gav seger, ett rätt mer än en trio gentlemän. Tröstpriset gick till Tranås och Kjell Persson. Läs mer under "Tävlingar".


2009-12-21
JULTÄVLINGEN 2009!!!
Så var det dags, för tionde året i rad!! Här är Svenne Rubins Jultävling 2009!! (Ni kan givetvis också gå in under rubriken "Tävlingar").


2009-11-02
BLI SVEN FÖR EN KVÄLL!!
Vill du bli Svenne för en kväll? Eller i varje fall för en sanning. Kanske just du får ikläda sig Svennes mundering och sjunga i Svenne Rubins i samband med julbordspelningarna i Rättvik. En slags livekaraoke med orkestern minus den vanlige Svenne! Skriv ditt namn och den sanning du vill framföra till svenskasanningar@gamma.telenordia.se. En vinnare lottas per kväll.


2009-10-22
JULBORDSSHOW I RÄTTVIK!!
Det börjar nu bli dags att boka bords inför Rubins julbordsshower på Rättviks bowlingrestaurang. 27 november startar det hela och sen blir det ytterligare fem chanser att se julshowen. Titta in under Turnéplan för mer information.


2009-10-12
SVEN LIVE IN LONDON!!
Ryktena säger att Sven varit i London och framträtt på pubarna The Spice of Life och The Island. Svenne hade tagit med sig gitarren när han ändå skulle till den engelska huvudstaden för att kolla in återuppståndna (för en helg) 70-talsrockarna Mott The Hoople. Nämnda pubar hade s k open mic, där hugade trubadurer och trubadissor får anmäla sig och spela sina alster. Svennes insatser lär ha rönt stor uppskattning hos de samlade britterna. Populär "thruth" ur Svennes engelska repertoir var bl a Uncovered Undercover Police. Samt inte minst A Major Extension Of Drinking Time. Snacka om att stryka engelska pintdrickande pubbesökare medhårs!


2009-09-25
GRATTIS LEO!!!
Visserligen är vi lite sena, men webbredaktionen och Svenne Rubins vill ändå passa på att gratulera Leo Rannaleet på hans 82års dag, vilken inföll i måndags. Vi har, efter digert forskningsarbete, lokaliserat Leo som numer bor i Uppsala. Sanning nr. 157 är därmed än mer sann. Metereologernas metereolog har dessutom numer fått sitt namn rättstavat! Grattis, Leo Rannaleet!!


2009-09-03
TACK FÖR I SOMMAR!!
Turnésommaren 2009 har nått sitt slut och Rubins tar nu några veckors välförtjänt semester. Orkestern vill samtidigt passa på att tacka alla som sett dom under den gångna sommaren och önskar dessutom välkomna åter när höst och vinterspelningarna börjar.


2009-06-23
RUBINS HETA PÅ METALL!!
Svenne Rubins deltagande på metallgalan i Falun blev en succé. "En färgpalett bland svartklädda band" skrev Dalademokraten. (Se mer under Kuriosa och Skrivet på nätet). Kapellmästar'n gästspelade dessutom med gruppen Sabaton när de framförde "Långa bollar på Bengt". Ett klipp därifrån kan ni med fördel se om letar er in på Youtube.


2009-06-16
FIRA MIDSOMMAR MED RUBINS!!
Ni missar väl inte evenemanget på Ångbåtsudden i Orsa på midsommardagen? EMD uppträder kl. 21:30 och Svenne Rubins 23:15. Före, emellan och efter är det Woodpjucks och Billy Opel.


2009-05-27
RUBINS PÅ HÅRDROCKFESTIVAL
Tro det eller ej, men den 13 juni är Svenne Rubins ett av banden på hårdrockfestivalen Rockstad:Falun. Därmed har bandet spelat på de flesta tänkbara typer av festivaler: Punkfestival i Eskilstuna, dansbandsfestival senast i Leksand, rockfestivaler och countryfestivaler här och där, körfestival i Skinnskatteberg, humorfestivaler, bluesfestival i Köpmanholmen, visfestivaler...

Den direkta orsaken till deltagandet i Rockstad:Falun är kanske inte så mycket Flacos fuzzade gitarr som det faktum att arrangerande Sabaton har kört en cover av Långa bollar Bengt genom åren och tyckte det skulle vara kul om Rubinarna kunde vara med på deras festival. Och svaret blev förstås ja!

I övrigt återvänder Svenne Rubins till Säterdalen den 5 juni sedan den tolv år långa traditionen med midsommardagsspelningen tog slut för ett par år sedan. En ny tradition för midsommardagen är igång på Ångbåtsudden i Orsa där bandet uppträder för andra året, i år tillsammans med E.M.D., Billy Opel Trio och Woodpjucks.


2009-05-02
GRATIS NEDLADDNING!!!
Varsågoda! En gratis nedladdning av den rykande färska Sanning nummer 182: Rippa och bränna (Och ladda ner).

Den är så ny att den bara hunnit till första demostadiet, men eftersom ämnet är så "brännande" ville vi fildela den med er snarast möjligt. Innan man vet ordet av kan den ju vara inaktuell! Nu lämnar inte Svenne Rubins ut de här filen till illegal nedladdning, men föredrar någon en sådan kan säkert någon ordna det. Skicka sedan gärna en länk så att vi även kan tillhandahålla den servicen!


2009-04-28
RUBINS I BINGOLOTTO!!
Tur eller otur i spel? Hur som helst, ni kan alltid tröst er med Svenne Rubins i Bingolotto!!. Den 3:e maj i TV4 Plus (som fått låna ut bilden) står orkesten för underhållningen, kl. 19.00 direkt från Göteborg. Enligt inside rapporter har man precis genomfört sitt årliga träningsläger i Snöån, lagom till Göteborgsbesöket.


2009-04-08
PÅSKFIRA MED RUBINS
Nu har ni chansen att tillbringa hela påsken tillsammans med Svenne Rubins. Orkestern befinner sig nämligen på turné hela helgen. Långfredagen i Sala, påskafton i Delsbo samt slutligen den traditionsfyllda önskespelningen på påskdagen i Borlänge. Väl mött!!


2009-03-03
DES MORONEY
När Svenne Rubins spelade i ett fullsatt Fagersta Brukshotell i lördags framförde de givetvis den gamla sanningen Finns det nån som har Des Moroney i dubblett?

Och varför "givetvis"? Jo, Fagersta var den klubb som först tog Des till Sverige. 1963 hjälpte transatlanten laget till vinst i division 2. På Leksands IF:s hemsida finns en utförlig artikel om Moroneys färgstarka historia inom svensk ishockey. Slogs han verkligen med Olle "Mapa" Sjögren i spelarbåset? Var han verkligen fiende med Ulf Sterner? Finn svaren på "Skrivet på nätet" under "Kuriosa".


2009-02-23
INBITNA FANS!!
Det finns en hel del s k inbitna fans i Svenne Rubins omgivning. Att klara de årliga jultävlingarna är ju en bedrift som bara kan klaras av av just sådana. Inte ens rubinarna själva skulle få mer än hälften rätt utan ett idogt efterforskande.

Här är fler exempel på inbitna fans:
Vid Svennes solospelning på restaurang Dido i Vansbro önskade någon den urgamla sanningen En gång till. Motivationen var att en kompis just hade genomgått testet för att bli motorvagnsförare. Denne kompis - Rasmus Sörbom - råkar inom parentes även vara en av de kämpande tolvåriga fotbollsgrabbarna i videon till Långa bollar! Nåväl, som av en händelse hade Svenne kikat på den sanningen ett par dar innan och kunde hjälpligt framföra den. Mitt i första refrängen (där det ju brukar haka upp sig) kommer den önskande fram igen och visar ett mms som den nu via mobil lyssnande nykläckte motorvagnsföraren just skickat. Och vad visade den? Jo, naturligtvis: Bräcke Central!

Vid samma spelning önskar någon Nu kör Martin Bengtsson igen. Sven tillfrågas om vad cornelislåten som det refereras till i texten heter: "Det som ska göra ska göras riktigt...".
- Jo, den var med på Poem, ballader och lite blues, men vad den heter..., svarar Sven tvekande.
- Cool Water på Den Gyldene Freden! informerar genast den önskande.

Lite senare önskas oväntat nog något av texaslegenden Roky Ericson, nämligen Tonight Is The Night Of The Vampire:
- Hur kan ni önska den? undrar Sven förvånat.
- Vi såg på DD:s web-TV att du plockade fram den ur skivsamlingen och sa att det var världens bästa skiva. Vi tänkte vad är det där för konstig skiva, så vi kollade in den på nätet. Den var ju bra!


2009-02-08
GRATTIS MAGNUS!!
Äntligen!! Nu står han där som segrare, Magnus Ahlstedt från Göteborg. Fyra år i rad har hamn hamnat på prispallen i Svenne Rubins jultävling, utan att nå ända fram. Men i år räcker hans 18 rätt till vinst. Tröstprisvinnare blev Carl Persson i Katrineholm. Läs mer under tävlingar.


2009-02-06
SVEN I TV
Den närmaste veckan kan ni via webben se Gävle-Dala TV's inslag från nedanstående evenemang. Ni går in via denna länk. Ni kan också se vilka låtar Sven framförde, om ni klickar här.


2009-01-27
SVEN COVERDEBUTERAR!!!
Sven Rubin är första gästen när Clas Yngström med band börjar med 60-talskvällar på Marianns Saloon i Falun. Premiären sker onsdagen den 4 februari och det blir också Svens debut som coverartist! Han har fått fria händer att välja ut ett tiotal favoriter från 60-talet och håller för fullt på att memorera engelska texter skrivna av, ja, det kan vi tyvärr inte avslöja, allt är superhemligt. Vi kan däremot avslöja att i Yngströms band ingår ingen mindre än gamle gitarrhjälten från Svenne Rubins 90-tal, Billi Buick, eller Daniel Lindblom som han också brukar heta.


2008-12-18
RUBINS I SVT GÄVLEDALA!!!
För er som missade Svenne Rubins i SVT gävledala, bjuder vi här på länken till programmet "Eftersnack" där Sven och Birger var gäster


2008-12-17
JULTÄVLINGEN 2008!!!
Så var det dags, för nionde året i rad!! Här är Svenne Rubins Jultävling 2008!! (Ni kan givetvis också gå in under rubriken "Tävlingar").


2008-12-01
ÄNTLIGEN – KULTFILMERNA PÅ DVD .... OCH DET SKA FIRAS!!
Andas ut alla rubinsvänner, nu har ni julklappsfrågan löst! Svenne Rubins kultfilmer kommer ut på dvd i början av december. Både En handelsresandes nöd och Förmannen som försvann finns nu nedpressade på en och samma dvd-skiva. Tre timmars underhållning för 180 kr (+ porto). 1 krona/minut, kan det bli mer prisvärt??

I samband med dvd-släppet visar Svenne Rubins filmen En handelsresandes nöd på storbild på bioduken i Vansbro Teater den 6 december. Direkt på filmen följer en julinspirerad show med paketinslag. Välkomna till Vansbro, biljetter 0281 - 75050.

TV-serien om de försvinnande förmännen är uppdelad i åtta program, som man nu elegant kan hoppa mellan, och det finns även möjlighet att gå direkt till de 15 rockvideos a´ la Rubins som finns på filmerna.


2008-10-20
ROCKVIDEON SLÄPPT!!
Det rockvideo med Mimykry som Rubins varit med i, är nu släppt. Vi rekommenderar en titt på deras hemsida.


2008-09-29
NY ROCKVIDEO
Fredag den 26 spetember var en hektisk dag för Svenne Rubins. Utöver att spela i ett utsålt oktoberfesttält (c:a 1000 pers) mitt i Borlänge hann de med att spela in en ny rockvideo. Men det var ingen Sanning som spelades in!

Mer om detta kan vi tyvärr inte säga, men gå in på dalabandet Mimikrys hemsida: mimikry.nu och ni kan få veta mer. Videon kommer att visas där inom kort. Mimikry innehåller Hjalle och Heavy, riksbekanta rymmare för några år sedan.


2008-09-15
OM SANNINGEN SKA FRAM!!
Det visar sig att även forskarsamhället tar hjälp av Rubins när sanningen ska fram. Orkesterns gamla omslagskonstnär Zwölf, tipsar om Roland Poirier Martinssons bok ”Sånt är livet”. Boken beskriver vetenskapens sökande efter livets början. I samband med intressanta bakteriefynd som grävdes upp vid djupgasborrningarna i Siljan, citerar Martinssons fyra rader ur sanningen ”Folköl och dunkadunka”. Dessa rader får stå som beskrivning av den svenska ekonomiska drömmen.


2008-08-20
FOTBOLLSDAGS!!
En gång om året putsar Svenne Rubins upp sina gamla fotbollsskor för att försöka slå långa bollar på – vem det nu kan vara som är med i årets kändislag i Långshyttan. Inte lär det vara Bengt, om nu inte Bengt Alsterlind är med igen för första gången på många år. Själva påstår rubinarna att de engageras år från år på grund av att de håller i underhållningen under kvällens bankett. Men många fotbollskunniga menar att grabbarna besitter väl dolda talanger, som en vacker dag kommer att visa sig – bara man (i detta fall Arne Larsson) håller ut...

Svennes ställer i år upp med reserven HosiJanne Davidsson istället för Roine Rubinstein, som just blivit lycklig far till en pojke. Mycket talar för att Davidsson utgör en förstärkning...


2008-08-12
MERA "FRUKTISAR"!!
Det var en kontorist på Telefonplan
Som inte var mobiltelefonvan
Hon tog paus, åt en frukt
Fick på nerverna bukt
Och sen slängde hon ut telefonfan


2008-07-10
DAGS FöR EN FRUKTLIMRICK!
En mäklare i Gamla Stan
Drog femton Havanna om dan
Men kors vad han impa´
På folk när han fimpa
Och bytte cigarr mot banan


2008-06-12
NY MIDSOMMARTRADITION!
Midsommardagen i Orsa heter en ny midsommarsatsning som bl a Svenska Sanningar står bakom. På scenen på klassiska Ångbåtsudden i Orsa avslutar Svenne Rubins midsommardagskvällen. Innan dess har stjärnskottet Brolle framträtt liksom Månssons All Stars. Musik blir det även från bandet Woodpjucks med två medlemmar från Körslaget som ju togs hem av Can Team från Mora. Går det hela bra så blir det ett återkommande arrangemang.


2008-06-02
INGE MOMS HÖLL TAKTEN!!
Fredagskvällens spelning på Flustret i Uppsala skedde inte utan viss dramatik "bakom" scenen. Roine drabbades bara någon timme före spelningen hårt av värmen och tvingades uppsöka det närbelägna sjukhuset. Vad göra? Jo, efter en vild telefonjakt fick man tag i en annan dalatrummis, Inge Moms!! Det visade sig att denne snart skulle passera Uppsala för vidare färd mot Orsa.

Inge trampade pedalen i botten, nådde Flustret en kvart före spelning och slog sig ned bakom trummorna för att nu istället trampa på pedalen till bastrumman!! Debut i Rubins alltså och en väl godkänd sådan, av Inge Moms!!!


2008-05-05
ÄNNU EN FRUKTLIMERICK!!
Personalen på ett kontor i Norsborg
Tappa vikt genom chefens försorg
Kakor vila i frid!
Väck är bakverkens tid
Det är bättre med frukt i en korg


2008-04-27
DAGS FÖR EN LIMERICK!!
En fruktgrossist, en stressad, i Bromma
Sa så här till sin älskogsblomma
- Nu har vi håll´t på
Sedan tjugi i två
Tala om: Ska jag gå eller komma?


2008-04-01
HOPPLA!!
Segrare i Rommetravets lopp 11 nyligen blev ingen mindre än Svenne Rubin! Han vann med en hästlängd före Juliette Grecco. Odds: 1,97. Vad nu då? Vad är detta!?
Ja, vi vet inte, men svaret måste vara så enkelt att någon döpt en travhäst efter Svenne. Vilket väl är en betydligt högre oddsare än vad hästen själv visar sig ha trots förstaplatsen!
Trava på kamrat!


2008-03-14
ÖNSKEKVÄLL PÅ BOLANCHE 23/3!!
Efter några års frånvaro är den tillbaks igen, önskekvällen på påskdagen. Platsen är, liksom förr, Bolanche i Borlänge och tiden är 22.00. Missa inte chansen att önska glömda sanningar som "Leo Rannalett", "Vallkullan" eller "Fem Graninge långe skum", blandat med mer vanligt förekommande favoriter bland Rubins hits.


2008-03-03
FLERA FRUKTLIMERIKAR!!
På allmän begäran återupptar vi Svens fruktlimErikar. Håll till godo!!

Efter handlarnas fest uti Sumpan
Hans potens var som bortblåst med skumpan
Se vad druvor kan förstöra
Men hon visste vad att göra
Upp i stående ställning hon pump´an


2008-02-09
FULL POTT I JULTÄVLINGEN!!
Vi fick ta till utslagsfråga i årets jultävling, då hela fyra personer prickade in rätt rad detta år. Vinnare blev till slut Nall Peter Andersson från St. Skedevi, som därmed kan titulera sig "Sanningsvetare av första graden 2007".

Tröstpristagare i år blev Gunnar Jönsson från Falun. De rätta svaren hittar ni under "Tävlingar"


2007-12-19
JULTÄVLINGS DAGS!!!
Så var det dags, för åttonde året i rad!! Här är Svenne Rubins Jultävling 2007!! (Ni kan givetvis också gå in under rubriken "Tävlingar".


07-12-01
SVENNE RUBINS JULVERKSTAD...
ÄVEN PÅ NÄTET!!!
Följ med in i skaparverkstaden där Sven och Birger klurar kring julen och hjulen. I tidens anda ringer man upp konsulter som bjuder på klurigheter och tycker till om den stundande högtiden. Dessutom presenteras den framröstade listan över Svenne Rubins bästa sanningar. Varje dag presenteras en placering, fram till julafton, då man nått fram till plats nummer 1.

Lyssna varje vardag kl 07.15, 16.15 eller i efterhand via webben. Premiär 3 december Läs mer på SR Dalarnas hemsida

Tipsa en vän om julkalendern!!


2007-11-30
JULSHOWS DAGS!!
Med start i dag, 30/11, kan man avnjuta julbord och Svenne Rubins julshow på Hotell Lerdalshöjden i Rättvik. Det finns fem chanser att se julshowen. Ikväll och i morgon kväll, samt 7, 8 och 15/12. Läs mer på hotellets hemsida


2007-11-19
JULKALENDER 2007
Rösta på bästa sanningen genom tiderna!
Rubins ska göra Radio Dalarnas julkalender: "Svenne Rubins julverkstad - en slags adventskalender". Omröstningen om den populäraste sanningen ligger redan ute på nätet. Kalendern.. eller en slags kalender.. startar den 3/12. Nu behöver vi hjälp att rösta fram den/de populäraste sanningarna under alla tider. 16 sanningar ska röstas fram. Hjälp oss med detta på Rösta på din favorit


2007-11-13
TRETTONDE MEDLEMMEN I RUBINS!
Vid spelningen i Lekaryd den 20/10, noterar vi att Rubins använde sig av sin trettonde medlem genom tiderna!! Som vikarie för Hockey Bockey hoppade keyboardisten, dragspelaren och tillika inbitne cyklisten Tore Franz in – med den äran!!


2007-10-28
VECKANS FRUKTLIMRICK 4!!
En mangomagnat från Kallhäll
Gick fel och gick in på bordell
Han sa när till slut
Genom dörr´n han gick ut
- Kan jag komma igen – i morr´n kväll


2007-10-19
VECKANS FRUKTLIMRICK 3!!
En ringhalsanställd ifrån Älta
Uti kylvattnet råkade välta
Ett kärnspäckat glas
Från ett körsbärskalas
Han sa:
- Tänk om det blir en härdsmälta!


2007-10-10
VECKANS FRUKTLIMRICK 2!!
En arbetslös riddare från Gärdet
Fick jobb av en kock som såg värdet
Av en sån i sitt kök
Nu hackar han lök
Och skivar bananer med svärdet


2007-10-03
VECKANS FRUKTLIMRICK!!
Ett fruktlöst försök i reklambranchen, mynnade ut i att Sven skrev ett antal "fruktlimrikar", tänkta för en reklamkampanj i Stockholmområdet. Dessa vill vi givetvis inte undanhålla er webbläsare, utan vi kommer att publicera en limrick i veckan här på hemsidan. Håll till godo!

En fruktleverantör ifrån Nacka
Sitt släp ner i diket sågs backa
Av lasten blev blott
En enorm fruktkompott
Han sa: - Jag kom ner i en svacka


2007-09-22
HÖSTTURNÉ OCH JULBORSPELNINGAR!!
Höstrusket har tagit över, men man kan trösta sig med att Rubins, efter en kortare semester, nu åter hittat ut till spelplatser runt om i landet. Ta en titt på turnéplanen, som nu åter fyllts på. Dessutom vill vi redan nu påminna om att Rubins även i år förgyller julbordsätandet. Rättvik är platsen, med start den 30 november.


2007-08-15
FOTBOLL I LÅNGSHYTTAN!!
På lördag är det dags för fotboll igen för rubinarna. Det har blivit en tradition med en ordentlig genomkörare på Långshyttans gröna äng i augusti. I år vilar det ett tungt ansvar på Scott, Hockey Bockey och övriga, då bara en f d fotbollsspelare, Benno Magnusson, ingår i laget. I varje fall bland utespelarna. Som tur är vaktas målet av VM-94-hjälten Thomas Ravelli.

I laget ingår även bl a Brigitte Söndergaard, Claes Malmberg och Stefan Hellstrand.


2007-07-05
SVEN MÖTTE BENGT
Titeln Långa bollar på Bengt torde vara en av de allra sannaste sanningarna i rubinrepertoaren. Den är identisk med taktiken som användes i Dala-Floda IK:s fotbollslag på 70-talet. Sven råkade snappa upp uttrycket i samband med ett telefonsamtal till kompisen Bengt Daleflod och det tände till per omgående. Bengt var en mycket lovande fotbollspelare, som värvades till Sirius innan han lade fotbollskorna på hyllan för en karriär som barnpsykolog.

När Floda IK firade sitt 100-årsjubiluem nyligen så var både Bengt och Sven på plats. Så även Bengts far Sven, 88, som på sin tid var en legendarisk spjutkastare. Han blev världsmästare sju gånger! Rubin-Sven stod för trubadurunderhållning, och gissa vilken sanning han toppade med!?


2007-06-14
RUBINS PÅ BLUESFESTIVAL!
Svenne Rubins har spelat på många typer av festivaler under åren. Rockfestivaler, där rubinerna kunnat inrymmas utan problem. Countryfestivaler har också visat sig passa rubinsmusiken utmärkt. Liksom visfestivaler. Till och med en körstämma har bandet spelat på, liksom Hälsingehambon, i folkmusikens tecken.

Icke desto mindre var det något förvånande att en bluesfestival hörde av sig. Men lördag den 16 juni klockan 18.15 kliver Svenne Rubins upp på scenen på Holmen blues i Örnsköldsvik – en bluesfestival med familjeinriktning. Och tänker man efter så finns det faktiskt framförallt i texterna tydliga bluesinslag. Vad har till exempel han som blev av med veden i sanning 102, eller huvudpersonen i Rätt tänkt fel ändå, om inte – the blues!


2007-05-02
KRÖNIKÖREN SVEN!!
Under 2006 kunde boende i Dalarna avnjuta krönikor i Annonsbladet signerade Sven Rubin. Vi vill inte att läsare av hemsidan ska missa dessa alster, så vi har samlat krönikorna här.


2007-04-28
BENGT, 15 - NICKA!!!
För precis femton år sedan, april 1992, föddes Bengt. Visserligen var han tolvårig grabb redan vid födseln, men det var i april han kom ut på skiva och spelades hej vilt i radion. Inte minst sportradion. Nu är det alltså dags för moped för Bengt. Någon upptäckte honom nyligen i DN:s fredagskryss den 20 april. "Slås på Bengt" vågrät åtta bokstäver blev förstås "långboll". Så nog lever han och frodas, Bengan.

Det har hunnit bli en hel del versioner av sanningen om Bengt under de här åren. Senast var det en fiollåtversion av gruppen Leksandslåt som gjordes till de traditionella trettondagskonserterna i Leksand. En metallversion finns det till och med – av populära hårdrockarna från Falun, Sabaton. Den versionen fanns att avnjuta på youtube. Långt innan dess hade förstås Lothar Zoll och hans tyrolerband gjort en umpaversion. Hockey Bockey Bengt Benkt gjorde 1994 en soundtrack version till filmen En handelsresandes nöd. En remix gjordes också av Bengt 1992 och den får väl också räknas som en version. Känner någon till fler versioner? Skriv in och tala om!

Bengts födelsedag kommer bland annat att firas med en spelning på Flottaren i Vansbro den 11 maj.


2007-03-22
JENKA REKORD BORTA!!
En gång i tiden fann på Rubins reportoar den gamla sanningen "Så länge det finns jenka finns det hopp" med Rùbin Svensson vid trattmikrofonen. Ända till i höstas har Vansbroborna kunnat vara stolta över det världsrekord i Jenkadans som sattes 1991 och sen dess funnits med i Guinness rekordbok.

Detta rekord förpassades dock till de sälla jakmarkenra när Vimarskolan i Vimmerby lyckats utföra en taktfast jenkadans i 25 meter. Hela 900 personer ingick i den långa orm som hoppade fram mellan ortens ishall och fotbollsplan.

- Bedrövligt, tycker vi som såg till att rekordet sattes den 9 juli 1991 under en av de första Vilda Vansbro Veckorna. Längs banvallen skuttade då 471 Vansbrobor och annat löst folk fram, och som tillsammans bildade en 261 meter lång rad.

­Vänster, vänster, höger, höger, hopp, hopp, hopp hopp hopp, ekade det ur den tratt som såg till att alla, från för till akter, lyckades hålla takten. Nu har dock tratten tystnat, liksom även hela VVV-arrangemanget tycks ha gjort. Vila i frid, du gamla jenkarekord!


2007-03-01
RADIO, MEN UTAN BENGT!!
Då storbandsarrangemanget inte blev klart i tid utgår detta i lördagens radioinslag. Dock blir det intervju och musikinslag och det hela inträffar i slutet av sändningen, dvs efter halv två.


2007-02-28
STORBANSVERSION AV LÅNGA BOLLAR!!
Sven gör ett inhopp som solist i storband i samband med att Radio Dalarna firar 30 år i Leksand på lördag. Det blir en unik version av Långa bollar på Bengt.

I ett stort tält på torget sänds Melodikrysset live. Sedan blir det jubileumsfest och bland annat storbandsmusik med solister. Direktsändning i P4 mellan 12.00 och 14.00. Vi återkommer med närmare information om Svennes tid för inhopp.


2007-02-11
MATTIAS OSLAGBAR MÄSTARE!!
Webredaktionen och Svenne Rubins ber att få gratulera fenomenale Mattias Andersson från Göteborg, som åter står som segrare i Svenne Rubins jultävling och därmed kan titulera sig "Sanningsvetare av 1:a graden, 2006". 18 rätt räckte denna gång till seger och de rätta svaren hittar ni under "Tävlingar". Tröstpristagare blir i år Ivar Bohlin i Falun, som kan trösta sig med en unik signerad turnéaffisch.

2007-01-29
DUSTY COWSHIT
Vid en vistelse i Malaysia - av alla ställen - blev Svenne bekant med en norsk kollega med artistnamnet Petter Gunn från det legendomspunna norska bandet Dusty Cowshit. Det visade sig finnas en hel del gemensamt, inte minst mellan de båda bandens filosofi. Ta bara en sån sak som att Dusty innehåller ett tiotal man, varav i varje fall hälften är musiker!

En annan likhet: Dusty startar gärna, cowboyinspirerade som dom är, låtarna med ett jii-haa!!!, som vi känner igen från Långa bollar. Det är också den typen av musik det handlar om, även om man i nedanstående Chicken Rodeo-exempel kanske hamnar lite närmare Rednex. Dusty Cowshit har i sina meriter en CD (Jag trivs bäst i öppna barskåp) med cowboycovers av svenska schlagers. Här märks bland andra en obetalbar version av Carolas Främling. Gruppens första album hette Coventry and West Ham (ska läsas nästan som country and western!).

I lördags gick bandet vidare i norges melodi grand prix semifinal med låten Chicken rodeo. Ett besök på norges TV:s hemsida gör ingen besviken. Kolla på www1.nrk.no/nett-tv och gå in på delfinalen i Bodø. Inslaget ligger c:a 2/3 in i programmet.


2007-01-18
DAGS ATT SKICKA IN SVAREN!!!
Snart har tiden gått ut för Svenne Rubins traditionella jultävling. Än finns det dock tid kvar, så passa på att tävla via länken här. Ni har tid på er till sista januari. (Ni kan givetvis också gå in under rubriken "Tävlingar").


2007-01-04
SVEN I P4's KALAS!!
I morgon, fredag, gästar Svenne P4-riks programmet Kalas, mellan 20.30 och 21.00. Rubriken för inslaget är "Vad hände sen?" Missa det inte!!


2006-12-17
NY SINGEL UTE!!
Så här i juletid kommer det ut en ny singel med Svenne Rubins. "Nu kör Martin Bengtsson igen + "Tomten är sen" handlar det om. Dessutom innehåller singeln en dubbel julbonus!! (Titta på skivsidan). Singeln kan beställas via Webshoppen!!


2006-12-17
JULTÄVLINGS DAGS!!!
Så var det dags, för sjunde året i rad!! Här är Svenne Rubins Jultävling 2006!! (Ni kan givetvis också gå in under rubriken "Tävlingar".


2006-12-13
DAGS FÖR PRISUTDELNING!!
I måndags fick Svenne Rubins ta emot Vansbro Kommuns kulturpris i samband med kulturfullmäktige. Webbredaktionen gratulerar och vill inte undanhålla läsarna kommunens motivering:

"Vansbro kommuns kulturpris 2006 tilldelas Svenne Rubins som i 25 år lyckliggjort såväl kommunen som nationen med pregnanta musikaliska sanningar där Vansbro har varit den självklara utsiktspunkten för filosofiska betraktelser över dagsaktuell galenskap och nostalgiska tillbakablickar på en svunnen tids glädjeämnen. Genom talrika arrangemang och initiativ har gruppen berikat kommunen och vunnit invånarnas hjärtan".
Se även artikel från Falukuriren


2006-12-01
KULTURPRISET TILL RUBINS!!
Vansbro kommuns kulturpris för 2006 tilldelas Svenne Rubins. Det beslutade en enhällig kommunstyrelse på onsdagen. Läs mer.


2006-11-29
HOCKEY BOCKEY BENGT BENKT PÅ TOPPLISTAN!!
Mariannez Booza Band, ett av HBBB's sidoprojekt, gick direkt upp på första plats på Dalatoppen förra veckan! Låten heter "There´s a guy works down the chip shop swears he´s Elvis" och via länken ovan kan man både lyssna och rösta. Ny lista presenteras varje torsdag.


2006-11-28
WEBB-TV MED RUBINS
Läsare av Dalademokraten har kunnat avnjuta en rejäl intervju med Svenne, samt ett webb-TV "hemma hos" reportage.

Givetvis vill vi att även ni övriga ska kunna ta del av detta. Under tidningens avdelning "nöje" döljer sig rubriken "Dalaband - intervjuer" i den vänstra spalen. Där hittar ni intervjun och sen är tv-klippet bara ett litet klick bort, dvs under DD TV, lite mer till höger!!


2006-11-09
SVEN PÅ SOLOTURNÉ!!
Under devisen "Sven Rubin, solo med gitarr, munspel och Sanningar", gör kapellmästarn' en miniturné. Den börjar på Pizzeria Dido i Vansbro på fredag den 17 nov och slutar på Grycksbo Värdshus lördag den 18 nov.


2006-11-09
SOMMARMINNE - FABIAN BOZETTI!
Så här i höstrusket försöker vi hålla sommaren kvar med ännu en händelse från i somras. Den här gången handlar det om då Hockey Bockey Bengt Benkt mitt under brinnande turné passade på att hålla 40-årskalas hemma i Äppelbo. Och vem dök upp, om inte Fabian Bozetti!! Läs mer.


2006-10-26
SVEN I RADIO DALARNA!
I onsdags fick kapellmästarn besök av Radio Dalarna, som direktsände tre timmar från hans kök! Svenne körde några låtar live och fick dessutom i uppdrag att skriva en låt om muffinsbaket som gjordes. Den, samt bilder från besöket hittar ni på Radio Dalarnas hemsida.


2006-10-17
Ny GÄSTBOK!!
Då gästboken varit mer än lovligt långsam den senaste tiden, provar vi en ny variant. Välkomna dit via knappen i menyn.


2006-10-09
5000 KRONOR TILL VÄRLDENS BARN!
Så mycket inbringade Svennes elgitarr i samband med Dalaradions webbauktion som avgjordes i fredags.

Vid en liknande auktion på Storsjöyran i Östersund skänkte Svenne sin californiavita Amazon. Pengarna gick den gången till en by i Kenya. Svenne var själv auktionist, och utan att någon riktigt fattade vad som hade hänt hade han själv ropat tillbaks bilen för 14 000 kr. Den här gången nöjde han sig dock med att lägga ett öppningsbud på tusen kronor.


2006-10-03
SVENS GITARR PÅ AUKTION!!
För bra för att vara sant kanske någon tycker, men så är icke fallet. Det rör sig nämligen om Svens första elgitarr, vilken han skänkt till en auktion som Dalaradion håller, till förmån för Världens barn.

Mer information om detta på www.sr.se/dalarna och Sven själv lär ha lagt öppningsbudet. Hugade spekulanter har dock tid på sig fram till fredag.


2006-09-18
SVENNE PLANKADE – IN
Webredaktionen vill gärna förmedla följande incident, vilken utspelades under sommarens turné:

När det bara återstår tio minuter innan spelningen på torget i Nora befinner sig Svenne i en mycket prekär situation. Backstageområdet är omgärdat av ett högt provisoriskt staket och det finns inte en människa vid den hänglåsta grinden. Vad göra? Hela torget är instängslat – att leta reda på en vakt skulle innebära att gå en lång omväg till någon entré. Iförd full scenmundering. Knappast värdigt en ”popstjärna”! - Nej, tänker Svenne, jag klättrar över staketet!

Sagt och gjort. Med hjälp av fotbollsskornas dobbar tar sig Svenne upp på det två meter höga stängslet. Men just när han ska svinga sig över ryter en barsk röst: - Hallå där, vart är du på väg! Två vakter dyker upp från ingenstans i avsikt att haffa en förmodad plankare. Något surt genmäler Svenne: - Jag ska in och spela! Vakterna får då hela situationen klar för sig och det hela klaras ut i fullt samförstånd. Spelningen kan börja i utsatt tid och utvecklar sig till en mycket lyckad sådan.


2006-09-08
SOM PÅ RÄLS...
En hastigt inkommen spelning där Svenne fungerar som trubadur sker på lördag. I samband med Tågets dag, en kampanj för Västerdalsbanan, ska Svenne spela i tåget från Borlänge till Vansbro. Avgångstiden är 10.46. Fortsatt spel blir det sedan på Lokparkens scen senare på dagen.


2006-08-31
SUCCÈ AV BIRGER I KÄNDISFOTBOLL!!
Herrarna i Rubins gjorde ovanligt bra ifrån sig, när det var dags för den årliga kändisfotbollsmatchen i Långshyttan i helgen. Biger var den som "nådde ända fram" när han påpassligt såg till att hamna i målprotokollet. Bland övriga deltagare i matchen återfanns bl.a. kända fotbollsprofiler som herrar Edström, Hysén och Ravelli, samt Patrick Ekwall och Robinson-Zubeyde.


2006-08-21
SOMMARAVSLUTNING!
Svenne Rubins hade vad man väl måste kalla för sommaravslutning med en lyckad spelning i samband med Eldfesten i Hagfors i lördags. Inte ens regnet (första gången i sommar!) kunde avskräcka en entusiastisk publik som deltog i allsång, hejaklack, jubel mm. Bandmedlemmarna meddelar att de haft sin bästa sommar på flera år (men det säger dom ju jämt när sommaren ska summeras) med lyckade spelningar över hela landet. Från Robertsfors i norr till Åseda i syd, från Sälen i väst till Stockholm i öst.

Ett stort tack riktar dom till "goa publiken" som har trängts, trivts och varit glad. Nu återstår den årliga fotbollsmatchen i Långshyttan och en tur ner till Oskarhamn innan det blir lite semester.


2006-08-13
DET FIXAR SIG, OLSSON!!
I dag sammanfattade Radiosporten friidrotts-EM i Göteborg. Christian Olssons guldmedalj i tresteg fick ett långt inslag, där Rubins sanning "Det fixar sig, Olsson" passade likt en handske. Med några klipp på rätt ställen i låten så stämde det mesta in på Christians säsong, vilken innehållit både bakslag och framgång. Hejaklacken "kom igen Olsson, kom igen" utgjorde dessutom en perfekt inramning av referatet från guldhoppet.


2006-06-21
TREVLIG MIDSOMMAR!!
Svenne Rubins är lediga på midsommar i år. Hög tid är det också! Det är minst 20 år sen det hände senast. Bandet passar på att önska alla en trevlig midsommarhelg!


2006-06-09
"SVERIGE, SVERIGE" TÄVLADE!
I samband med nationaldagen hade Dagens Nyheter en tävling om en ny nationalsång. Rubins "Sverige, Sverige var en av de nominerade. Mycket hedrande, även om segern till sist gick till en variant på "Gubben Noa"


2006-05-11
TACK TILL ALLA!!
Tack till alla – inklusive goa publiken – som gjorde vår 25-årsfest i Vansbro till en riktigt oförglömlig höjdare. Vår trogna publik hemma i Vansbro har alltid ställt upp genom åren. Extra kul var det att så många hade kommit på besök från olika delar av landet – ja, till och med grannlandet!
Vi vill avsluta med att citera den fina dikt som följde med de 25 rosorna från Garry Nilsson och Roger Haddäng:

Ett kvarts sekel i sanningens tjänst

Det som börja’ med att Lars och Havva ville gå på fest, har nu lett till jubileum för det band vi gillar mest. Med detta vill vi gratta de som i Rubins passerat, de nuvarande fem, men även de som deserterat.

I sanning en bedrift, alla år och alla mil som orkestern dragit fram i buss, i sin säregna stil. Och alla öl som druckits mäts nog enklast i kubik. Ett bidrag till att ingen scenshow vart’ den andra lik.

Någon räknar antal låtar, någon spelningar man sett. En räknar de förlovningar, som på tju’fem år har gått snett. Och är man riktigt klok, om man en gång i drömmens land, har sett Bengt gå ur en Amazon med en Folköl i sin hand?

Under åren vi lärt känna Leo, Holger och herr Ray och järnaffärens Larsson, han som sålt varenda grej. Där finns Berit, Siv och Gunnel, och restaurangens Marianne. Vi minns Kjell och stackars Olsson, samt en förman som försvann.

Om festen kräver sin tribut, så att orkestern hemåt snubblar, lovar vi ändå att hänga med, ifall man årens antal dubblar. Och när vi i morgon sitter med Albyl och ett glas Frisco, så undrar vi, fick någon höra Mäntyranta Diskho?


2006-05-09
ENTRÈ GER SKIVRABATT!!
Festligheterna i samband med skivsläppet fortsätter på fredag i Borlänge, på Bolanche. De som löser entré där kan köpa nya cd:n under kvällen för endast 60:-! Den nya cd'n kan också beställas via webshoppen, liksom nya T-shirts och kepsar.


2006-05-03
JUBILEUMSINFO + TÄVLING
Resterande biljetter till kvällsevenemanget på Flottaren finns till salu i Lokparken i Vansbro på lördag, 14 - 17. Övrig information om årets häftigaste Rubinsevenemang här.

När sanningen som handlar om Miss Nöjd spelas under jubileumsframträdande i Lokparken ska årets nöjdaste kvinna utses! Vem tycker du har gjort rätt för titeln Miss Nöjd 2006? Vi vill ha förslag. Läs mer. Glöm heller inte "Hjälp oss minnas" längre ned på denna sidan. Där har juryn beslutat förlänga tävlingstiden, för att låta er inspireras bl.a. under jubileumsfestligheterna.


2006-04-03
SKIVSLÄPP och JUBILEUMSTÄVLING!!
Nu är Svenne Rubins nya skiva "Mot framtiden på gummimadrassen" klar att skickas till pressning! Den kommer ut i samband med skivsläpps- och jubileumsfesten i Vansbro den 6:e maj. Skivan, vars titel lånat sitt namn från det gamla kultprogrammet Mosebacke Monarki, kommer att innehålla 13 sanningar, många kanske väl kända av rubinsdiggare, som sett bandet under de åtta år som gått sen förra skivan.

Med anledning av Svenne Rubins 25-årsjubileum introducerar vi här tävlingen Hjälp oss att minnas! Skriv in och berätta ditt bästa minne av en rubinspelning. Bästa bidragen belönas med singeln "Regn, regn, regn" som släpps i begränsat antal inför CD:n.

Läs mer om skivsläppet och tävlingen HÄR!


2006-03-08
JUBILEUMSDATUM KLARA!!
Nu är datumen spikade för både jubileumsspelning och releaseparty. Det hela är inte riktigt klart än, men det lutar åt en kombinerad release-jubileumsspelning i Vansbro den 6:e maj, samt ett releaseparty i Borlänge den 12 maj.

Detta kan komma att förändras en del under vägen fram, men datumen är i alla fall fastslagna. Så boka in dessa redan nu, så ni inte missar två höjdpunkter under Svenne Rubins 25 års jubileum.


2006-02-07
2:A RAKA FÖR MATTIAS
Webredaktionen och Svenne Rubins ber att få gratulera Mattias Andersson från Göteborg, som tar sin andra raka vinst i Svenne Rubins jultävling och därmed kan titulera sig "Sanningsvetare av 1:a graden, 2005". 18 rätt räckte denna gång till seger och de rätta svaren hittar ni under "Tävlingar". Årets utlottade tröstpris, biljetter till det kommande releasepartyt, går till Ulf Danielson i Hedemora.


2006-01-25
HOT MAMAS CAFE??!!
Underliga rykten når oss från "down under". En icke obekant svensk kapellmästare lär ha stått på scenen vid ovannämnda etablisemang i staden Montueka. Samme kapellmästare har ju några översatta sånger på reportoaren, bl.a. "Pass it on to John". Men vid uppträdandet föll plötsligt några killar från Sverige in i sången, men i stället för John kunde kapellmästaren höra killarna sjunga orginaltexten "Långa bollar på Bengt".

Om Hot Mama själv sjöng med denna kväll förtäljer dock inte historien.

2006-01-16
SKIVSLÄPP I MAJ!!
2006 har infunnit sig och därmed har jubileumsåret för Svenne Rubins tagit sin början. Ingen har väl missat att orkestern fyller 25 år i år och i maj släpper bandet sin åttonde CD. Denna mixas just nu och går under arbetsnamnet Mot framtiden på gummimadrassen, efter ett bevingat citat från 60-talsprogrammet Mosebacke Monarki.

Då kapellmästarn befinner sig på andra sidan jordklotet, är det Robban Ekholm som nu håller i den tredje och sista mixningsomgången. Mp3 filer susar sen till Nya Zeeland och återvänder tillbaks med kommentarer. I maj är det tänkt att skivan ska släppas, eventuellt kommer ett singelsmakprov dessförinnan.

Och glöm inte jultävlingen, som nu går in i sin absoluta slutspurt. VIP-biljetter till Releasepartyt finns att vinna!!

2005-12-15
JULTÄVLINGS DAGS!!!
Så var det dags! Lucia har tågat ut och årets jultävling är här. På känt manér håller vi fast vid traditionen i form av sanning 56, alltså Tipsextra. Här är Svenne Rubins Jultävling 2005!


2005-12-05
SKIVMIXNIG OCH JULTÄVLING
Mörkret sänker sig över vårt land, men flitens lampa brinner hos Rubins. Det finns 14 nya sanningar inspelade och precis när ni läser detta, kan en ny mixning eller en ny idé vara på väg runt jorden, till eller ifrån kapellmästar'n som befinner sig i Nya Zeeland.

I väntan på vad som blir av detta, med jubileumsår och allt, så kommer det givetvis en traditionsenlig jultävling. Strax efter Lucia är det tänkt att den dyker upp här på hemsidan.

2005-10-31
THE KARDAN STÅNG STORY
Visserligen är inte Rubins ute vägarna igen förrän i vår, men så här i höstrusket vill inte webredaktionen undanhålla er liten jakthistoria. Nej, det är inte älgjakt det handlar om, utan jakten på en kardanstång. Luta er tillbaka och läs .


2005-10-11
10:E PLATS FÖR "BENGT"
"Långa bollar på Bengt" slog sig fram till en hedrande 10:e plats när knäppaste svenska kultlåt i lördags korades i SVT's "Folktoppen". Ett 25-tal bidrag hade nominerats. Kapellmästare Sven framförde dessutom "Bengt" live tillsammans med husbandet.

Framträdandet kan just nu beskådas på SVT's hemsida. Där finns också en intervju från TV-soffan med Sven och Bert Karlsson. Vi vill påpeka att det är kapellmästarn' som sitter till höger!!


2005-10-03
RUBINS NOMINERADE I FOLKTOPPEN
Ni missar väl inte Folktoppen i Sveriges Television på lördag? Där kommer "knäppaste svenska kultlåt" att presenteras. Bland de 23 nominerade bidragen (se SVT's hemsida) hittar vi "Långa bollar på Bengt". Missa inte programmet, man vet aldrig vad som kan dyka upp!!


2005-09-12
TURNÉSOMMAREN 2005 ÖVER
Så var turnésommaren 2005 till ända och vi vill passa på att tacka alla som hittat ut till en eller annan Rubins spelning under sommarperioden. Orkestern tar nu en ordentlig semester för att man ska vara i toppform lagom till jubileumsåret 2006, då orkestern fyller 25 år!

Det kommer givetvis att hända ett och annat här på hemsidan ändå. En fotoutställning vilar bakom knuten, jultävling blir det givetvis och det finns dessutom planer på DVD utsläpp samt tankar och idéer inför 25 års jubileet. Håll ögonen öppna!!


2005-08-16
RUBINS PÅ MARIE MEMORIAL
Den 27:e augusti spelar Svenne Rubins i Dala-Järna, i samband med Marie Memorial Race. Detta är en dragracingtävling som SHRA Vansbro - Äppelbo anordnar till minnet av klubbmedlemmen Marie Samuelsson. Det blir racetävling, MC-stuntgrupp och så då Rubins (som ställer upp gratis) och hela överskottet går till BRIS, barnens rätt i samhället. Evenemanget startar vid 10.00.


2005-06-16
SVENSKTOPPS SPELNING
Missa inte Svensktoppen nu på söndag. Då är nämligen Rubins live-gäster. Alltså nu på söndag 19 juni klockan 10: 33 spelar Tvenne live akustiskt. Läs mer på svensktoppens hemsida.


2005-06-07
VÅRA ROLIGASTE VISOR
Bengt, Folköl och Amazon finns i en rad visböcker, men sällan samlade i en och samma. Nu ingår de alla i den nya visboken Våra roligaste visor och burlesker tillsammans med 170 andra kompositioner.


2005-05-07
VÄLKOMMEN STEN!
Så finns Sten Scott officellt även på hemsidan. Läs mer under hans flik.


2005-04-28
NY SINGEL UTE!!
Så finns den efterlängtade singeln "Det fixar sig Olsson" samt "Du är placerad i kö till salu. Via Rubins webshop kan ni beställa den för den facila summan av 50 kr (inkl. porto).

Kapellmästar'n låter dessutom meddela att dessa sanningar de 85:e och 86:e som kommer ut på skiva. Vi väntar med spänning på vilken sanning som blir den 100:e utgivna!!


2005-04-28
I VÄNTANS TIDER...
Medan ni väntar på den nya Rubins singeln, kan vi passa på att tipsa om att gamle medlemmen, Rúbin Svensson, har hunnit med att släppa en egen cd under namnet "Havva". Den heter "In blanco" och mer om den hittar ni på www.havva.se


2005-04-20
ÄNTLIGEN NY SKIVA!!!
Nu är äntligen en ny rubinskiva på gång. En fullängdare kommer våren 2006, men redan inom någon vecka släpps ett smakprov i form av en singel med sanningarna Det fixar sig, Olsson och Du är placerad i kö.

Svenne Rubins har varit i Falun och spelat in tillsammans med ljudteknikern Roberth ”Robban” Ekholm. Det visade sig att han hade samma idéer om inspelning live i studion som bandet och hastig och lustigt körde man in fem låtar på en och en halv dag. Räkna alltså med livekänsla.

Fortsatta inspelningar blir det under den närmaste framtiden. Singeln kommer att finnas tillgänglig på nätshopen inom ett par veckor.


2005-03-28
46 ÖNSKESANNINGAR I BORLÄNGE!!
Än lever traditionen med Svenne Rubins önskekonserter på Bolanche i Borlänge. I år blev det 46 önskesanningar som framfördes under nästan fyra timmars spelande. Ändå föranledde detta kapellmästaren att utbrista i de numer bevingade orden: "Så många önskningar, så lite tid". Webredaktionen bjuder på en återblick i ord och bild .


2005-03-22
FLACO SÄGER ADIOS!!
Efter nio års kuskande på vägarna väljer nu Flaco Kronqvist att lämna Rubins, till förmån för familj, sportfiske och andra aktiviteter. Han hinner dock med två avskedsspelningar, nämligen påskdagens önskespelning i Borlänge, samt skärgårdskryssningen i Stockholm med M/S Vindhem.

Webredaktionen ber att, å alla Rubinsfans vägnar, få tacka för en strålande tid och hoppas givetvis på återseende i andra sammanhang. Som den sanne gitarrist och fiskeentusiast han är, så hoppas vi att han inte "torskar" dit utan "sik"-tar på att fortsätta "rocka". Som en anonym Rubinsfan uttryckte det: Det "stör" att han är en "mört" som slutar, men han är en "fena" på gitarr och verkligen "haj" på "långa" gitarrsolon. Tack Flaco!!


2005-02-24
TVENNE I GRYCKSBO!!
Kan det smaka med en Tvenne Rubins spelning, så här med kort varsel? Den 5:e mars finns duon Sven Rubin och Birger P. Resley på plats där.


2005-01-25
GRATTIS MATTIAS!!
Mattias Andersson från Göteborg tog hem titeln som "Sanningsvetare av 1:a graden, 2004" efter att ha prickat in samtliga 20 rätt i årets jultävling. Orkester och webredaktion bugar för den imponerande prestationen, i en annars ovanligt svår tävling. De rätta svaren samt tröstpristagaren (som bokstavligen lurar byxorna av kapellmästar'n) hittar ni under "Tävlingar".


2005-01-09
STÖDGALA I FALUN
Svenne Rubins finns med på en stödgala för Asiens offer nu på tisdag. Platsen är "Harrys" i Falun.


JULTÄVLINGS DAGS!!!
Så var det äntligen dags! Årets jultävling är här. Fjolårets "Kryssmas" är fortfarande utmattad efter fjolårets ansträngning. Därför återgår vi till ursprunget, nämligen sanning 56, alltså Tipsextra. Här är Svenne Rubins Jultävling 2004!


2004-12-04
RUBINS JULTÄVLING
Coming soon, to a website near you!!


2004-11-16
TVENNE RUBINS PÅ TURNÈ
Tvenne Rubins, dvs Sven Rubin och Birger P. Resley, är ute på sin första turné. De besöker fem Folkets Hus på mindre orter i Dalarna. Tvennes framför "en slags trubadurshow" med jultema, och premiären sker förstås hemma i Vansbro. Här är datumena:
17/11 Vansbro
23/11 Vikmanshyttan
25/11 Limedsforsen
30/11 Svärdsjö
1/12 Nyhammar
Parallellt med detta spelar bandet diverse företags- och offentliga spelningar, närmast i Vemdalen 9-11/12


2004-09-27
SIDOPROJEKT
Tvenne Rubins, Bite, Ståbys Förråd... Vinterhalvåret innebär en hel del sidoprojekt för medlemmarna i Svenne Rubins. Via länken till höger så får ni veta mer vad det rör sig om.


2004-08-02
BENGT FYLLER 12!
Långa bollar på Bengt blir tolvårig sanning i fotbollsskor i år. Dess popularitet håller i sig. Vid den senaste avräkningen från STIM gällande andra halvåret 2003 visade det sig att den spelats i radions P2, P3 och P4. Dessutom SVT1, SVT2 och TV4. Vidare finländsk radio och TV. Den har förekommit på tio olika samlingsskivor som sålts i 16000 ex. En av dessa heter Svensker er gale och är utgiven i Norge.


2004-06-29
VILDA VANSBRO VECKAN!!
Även i år går det vilt till i Vansbro. Kanske mest den 8:e juli då årets VansbROCK går av stapeln. Artister är förutom Svenne Rubins även Bubbles och Östen med resten. Men det pågår festligheter under hela tiden 7 - 11 juli. Läs gärna mer på www.vansbro.se/vvv


2004-06-27
PREMIÄR FÖR NY T-SHIRT
Midsommardagens spelning i Säterdalen (14:e året i rad) innebar också premiär för försäljning av den nya Rubins t-shirten. Ni som missade premiärtillfället kan nu köpa den via webbshoppen. (Bilder från spelningen hittar ni i bildarkivet). 2004-05-31
RECENSERA RUBINS!!
Nu har just du chansen att bli recensent av en Rubinsspelning. Dessutom har du då möjligheten att vinna en unik liveinspelning!! Allt du behöver göra är att skriva din recension av en av sommarens spelningar, samt skicka in den till webredaktionen för publicering. Läs mer.


2004-04-05
LYCKAD NORGE RESA
Orkestern är lyckligt och väl hemkommen från världsturnén. Exklusivt för webbsidans läsare får ni här kapellmästarn's rapport.


2004-02-24
NORGEPREMIÄR!!
Efter många misslyckade försök under åren är det nu dags för Svenne Rubins att göra sin premiär i vårt grannland i väst. Den 27 mars står bandet på Kongens Brygges scen i Halden. Det blir förmodligen återbesök redan i juli.

Det här blir Svenne Rubins andra spelning i fjärran land. Första gången var 1992 i den finska autonomin Åland.


2004-02-02
ÄR GAMLA STAN ÄNGEL ÄN?
Finns det någon av er som minns sanning nr 64, "Är gamla Stan ängel än"? Gör orkestern det? Titeln är, (trots att sanningen handlar om en gammal filmhjälte) en ordlek med anknytning till stockholmspuben Engelen, i Gamla stan. Dit återvänder nu Svenne Rubins, efter många års bortavaro. En nostalgisk tillbakablick minner om några av de bästa Rubinsspelningarna genom tiderna. Den 16:e och 17:e mars handlar det om duon "Tvenne Rubins", medan hela orkestern medverkar den 18:e, 19:e och 20:e samma månad!!


2004-01-20
GRATTIS KATARINA!!
Som ni kunnat läsa i gästboken, så är årets jultävling tillända. Katarina Abrahamsson i Hjo är årets förstapristagare. Förutom diplom och titeln "Sanningsvetare av första graden, 2003", så kommer det inom kort att dyka upp en unik officiellt inofficiell dubbel liveinspelning i hennes brevlåda.

Vi gratulerar också Magnus Sterner och Gunilla Johansson till andra, respektive tredje pris. Där kommer Tomten Birger att ta sig en titt vad som finns kvar i säcken efter julruschen. Tävlingens rätta svar kan ni nu hitta under rubriken "Tävlingar".


2004-01-05
TÄVLINGSKRÅNGEL!
Tävlingsadministrationen beklagar att en full brevlåda ställt till problem för våra tävlanden. Det hela ska nu vara justerat och ni som fått tillbaks ett felmeddelande ombeds skicka era svar på nytt. Av denna anledning förlängs tävlingstiden till den 8/1. Det går också att nån webbredaktionen på dess vanliga adress: garry.nilsson@telia.com


2004-01-02
640 000 SÅG RUBINS!!
Sändningen av En handelsresandes nöd i Minnenas television sågs av 640 000 tittare enligt MMS. Det blev därmed det tredje mest sedda programmet i TV2 under julhelgen.

Vi vill också påminna om årets jultävling. Tiden för deltagande börjar rinna ut men än har ni chansen. Ni hittar vårt "Merry Kryssmas" under tävlingsfliken.


2003-12-30
KEPSEN TILLBAKS!!
Svennes keps har varit borta igen. Som tur var kom den lyckligt hem igen lagom till julbordsspelningarna i Borlänge. Efter en spelning i Eskilstuna i oktober visade det sig att den var spårlöst försvunnen. Nej, inte helt spårlöst. Den hade setts på huvudet på en av festdeltagarna under den senare delen av kvällen. Men sedan tog spåren slut.

Svenne började fundera på om han skulle kunna få tag på en ny likadan, eftersom han bara har en enda exemplar. I undersökningarna på Internet kom han fram till en herr Padda som skulle ha varit chef för den firma i Minneapolis som en gång tillverkat kepsen. Här tog spåren också slut. Herr Padda hade bytt branch i slutet av 90-talet och då lett ett börsnoterat företag som lyckat sjunka med 90 % i värde på tre veckor...

Inget att göra åt SKOAL-huvudbonaden, verkade det. Men så kom ett lyckosamt telefonsamtal som visade att kepsen komit till rätta, och arrangören behövde bara adressen hem till Svenne. Och nu sitter den åter där den ska.


2003-12-21
RUBINS I TV OCH LOKALRADIO!
Dan före dan (tisdag 23/12) sänds En handelsresandes nöd i SVT under vinjetten Minnenas television. Arne Weisse har varit hemma hos Björn Skifs och intervjuat honom om filmen, som egentligen är alldeles för ung för att vara med i det programmet. Programledarna hade tydligen fastnat för filmen så till den milda grad att de tog med den ändå.

Samma dag de 23:e mellan 13.00 0ch 15.00 kan dom som når Radio Dalarna ratta in densamma och höra Tvenne Rubins live. Kanalen sänder direkt från Kupolen i Borlänge och Tvenne - alltså trubadurerna Sven och Birger - kommer att framföra 4-5 sanningar. Ett par av dem alldeles färska.


2003-12-02
MERRY KRYSSMAS!!!
Så var det dags igen! Svenne Rubins jultävling är här, men i ett något annorlunda format jämfört med förr om åren. Kanske har kryssningarna med Viking Line satt sina spår... hur som helst, här är Svenne Rubins Julkryss 2003!


2003-11-30
TVENNE RUBINS??!!
Namnet Tvenne Rubins har börjat dyka upp bl a på klotterplanket. Vad är nu detta? Jo, Svenne Rubins har valt att ligga lite lågt med spelningar under vintermånaderna. Medlemmarna ägnar tid åt sina sidoprojekt.

Svenne och Birger har givit sig in på klassisk trubadurunderhållning - två akustiska gitarrer utan inspelade så kallade bakgrunder. Dom kallar sig då Tvenne Rubins (Dom passar på att tacka Lars Bergman för namnförslaget!). Under december kör dom julbords- trubadurunderhållningen Snart är det jul igen på restaurangen S2 i Borlänge.

Hockey Bockey Bengt Benkt spelar mest varje helg med countryrockarna Ståbys Förråd från Äppelbo och Flaco och Roine har sina olika konstellationer igång. Chuck Berrybandet, Creedence Clearwater Survival m fl. Framförallt Bite som varit in i studio och spelat in en låt i dagarna.

Från och med mars 2004 är hela bandet samlat igen och Svenne Rubins har redan börjat boka in spelningar i bl a Idre och Riksgränsen i vår.


2003-11-12
SNART TÄVLINGSDAGS!!
Traditionsenligt så brukar vi bjuda på en jultävling i samband med att december månad rullar in. Givetvis blir det likadant i år, fast det kan tänkas att utformningen blir lite annorlunda. Hur då, undrar ni kanske? Det får ni se när advent är i antågande!


2003-10-30
PÅ BEGÄRAN, NYA TEXTER!
På begäran så publicerar vi nu fyra nya texter på textsidan. Tidigare har vi bara lagt ut de alster som på ett eller annat sätt satt sina spår i form av skivspår. Nu bjuder vi dock på några nya sanningar, nämligen "Jag sitter fast i Vilhelmina", "Klipp dej och skaff' dej ett riktigt jobb", "Leo Rannalett" samt "Välja, välja, välja".


2003-09-26
SVENNE, SKIFS OCH SVAN I NY SANNING!!
I lördags (den 20/9) invigdes de två nya rälsbussarna som ska trafikera sträckan Borlänge - Malung. Invigningen skedde i Vansbro, med prominenta gäster iform av Gunde Svan och Björn Skifs. Och så Sven Rubin då, som tillsammans med dessa herrar framförde den nya sanningen "Vi är alla Vansbrobor". Läs mer.


2003-09-10 LÅNGA BOLLAR I BINGOLOTTO!!
Den 27:e september gäller det att inte vara lottlös. Är man ändå det, så kan man ju se det som en vinst att Svenne Rubins framför "Långa bollar på Bengt" i Bingolotto, som denna kväll har fotboll som tema. Skulle man dessutom vinna "på riktigt" så kanske pengarna kan investeras i en kryssning med M/S Cindarella. Den 11:e oktober finns Rubins ombord.


2003-08-28
ROINE MÅLSKYTT I KÄNDISFOTBOLL!
Helgens fotbollsmatch i Långshyttan slutade med seger för "kändislaget" och en av matchhjältarna hette Roine Rubinstein. Webredaktionen höll ett vakande öga på orkesterns insatser och mer om matchen hittar ni om ni klickar här.


2003-07-13
SOLIG SUCCÈ I VANSBRO!
Skön musik och en solig sommarkväll gjorde Vansbrocken till en publiksuccé. Ni som inte kunde närvara får trösta er med ett bildsvep från evenemanget. Ni hittar det här


2003-07-07
VANSBROCK!!
På torsdag den 10 juli är det dags för en ny festival i Vansbro. VANSBROCK tar vid efter den legendariska BONNROCK, som legat i träda sedan 1996. I artistuppbådet ingår förstås Svenne Rubins, som spelar kl 22.00. Kvällen inleds av melodifestival-finalisterna SAREK kl 20.00 och avslutas av de allt populärare svängrockarna THE REFRESHMENTS. I öltältet står en ny konstellation för underhållningen. Äppelbos stoltheter STÅBYS FÖRRÅD - där ingen mindre än Svenne Rubins Hockey Bockey Bengt Benkt spelar på fritiden - passar på att ha releaseparty för sin debutplatta.


2003-06-24
TRETTON BETYDDE INTE OTUR!!
I alla fall inte om man talar väder. Midsommardagens spelning i Säterdalen var som vanligt en höjdpunkt för Rubins fans. Vi bjuder på ett bildsvep om ni klickar här


2003-06-16
RUBINS + SÄTER = SANT!
Ja, visst stämmer den kärleksförklaringen! För 13:e året i rad återfinns Svenne Rubins i Säterdalen när midsommarhelgen infinner sig. Folkfest, tradition och hemmaplan skrevs det efter förra årets succé. Låt oss hoppas att tretton inte betyder otur, utan att regnet håller sig borta när vi ses i Säterdalen på midsommardagen.
En nyinsatt spelning (med kort varsel) vill vi också pusha för. Folkparken i Nykvarn den 28:e juni.


2003-05-26
SUCCÈ TROTS REGN & MELODIFESTIVAL
Svenne Rubins spelning i stadsparken i Sala den 25:e maj får väl ses som en smärre succé. Att locka ut 500 personer i duggregn när det är melodifestival på TV är väl något av en bragd i dagens nöjes Sverige. Publiken som var där belönades dessutom med en purfärsk sanning. Ramones svängande "Du är placerad i kö" blev därmed nummer 165 i sanningslistan.


2003-05-06
INSTÄLLD SPELNING!!
Ni som tänkt bege er till Hagfors den 17:e maj för att höra Svenne Rubins får försöka vid senare tillfälle. Spelningen har med kort varsel dessvärrre blivit inställd. Nästa spelning blir däremot en nyinkommen sådan, i Sala den 24:e maj


2003-04-25
AMAZONJUBILEUM OCH NY SANNING!!
Vad hände med Larsson och hans järnaffär? Den frågan har många tillbringat sömnlösa nätter grubblandes över. Här kommer nu svaret i form av sanningen n:r 164 När pumpen har bestämt sig för att stanna. Texten finns på textavdelningen.

Denna nya sanning finns nu på singel (Rubinshopen) tillsammans med en upphottad version av En gammal Amazon 2003 års modell, en 10-årsjubileum Fläkt-Remix med hiphopgroove och handbroms, scratch och fläktremstjut samt förstås ett och annat rapinslag.

Det är den gamla konkreta versionen på ursprungssingeln som fått bidra med några autentiska bidrag - eller samplingar som det ju heter i dessa sammanhang. Remixen har gjorts av Jonas Nyström med Sven som co-driver i en studio i Rommehed. Pumpen är inspelad på hemlig plats i Västerdalarna med Hockey Bockey Bengt Benkt bakom rattarna och reglagen.


2003-04-23
SANNINGAR I TRE TIMMAR
Tre timmars spelande och 36 sanningar hann Svenne Rubins med under den årliga önskekonserten i Borlänge. Publiken bjöds givetvis på den vanliga hitsen, men även udda sanningar som "Salt & Peppar" och den sällan framförda "Fyr" fanns på spellistan.
En officiell hemlighet var att Rúbin Svensson gästspelade denna kväll, vilket självklart också innebar att "Tango Persienn" stod på reportoaren.
Under "Kuriosa" kan ni leta er fram till vad de lokala tidningarna tycket om kvällen


2003-04-14
ÖNSKESPELNING I BORLÄNGE
Traditionsenligt gästas Borlänge av Svenne Rubins på påskdagen. Platsen är S2 och lika traditionsenligt är det publiken som bestämmer vilka låtar som ska spelas. Så har ni någon favorit är det bara att besöka S2!! Det kan dock vara på sin plats att hålla sig till sanningar som framfördes under maratonspelningen, annars finns risken att delar av orkestern inte hört dem förut.


2003-04-04
MERA SKIVRYKTEN
Som om det inte vore nog med surrande enligt notisen nedan, så tycks det vara ännu mer på gång. Nu ryktas det nu att en 10-årsjubileum Fläkt-Remix av En gammal Amazon modell 2003 gjorts. Platsen lär vara en hypermodern dalastudio i Borlänge.


2003-03-30
HETA SKIVRYKTEN
Det är inte bara Svens amazon som surrar i dalaskogarna. Minst lika surrande är de rykten som gör gällande att Svenne Rubins besökt en väl gömd studio i hjärtat av Västerdalarna. Resultatet lär ha stannat vid en sanning som heter "När pumpen bestämt sig för att stanna". Webredaktionen lovar forska vidare i det hela och återkomma inom kort med kalla fakta.


2003-02-20
ÄNDRAT SPELDATUM!!
Ni som tänkt se Rubins i Hagfors om en dryg vecka får vänta fram till den 17:e maj. Spelningen har alltså flyttats fram i tiden, men den som väntar på nåt gott...


2003-02-18
DOMARDEBUT FÖR SVEN
När det gäller idrott så har ju kapell-
mästaren tidigare främst gjort sig känd i fotbollssammanhang, men i helgen debuterade han som hockeydomare!! Sven skipade rättvisa, iförd Skoalkeps och hawaii skjorta, när BP-Nisse Cup 20 års jubilerade i Vansbro. Ett reportage finns att läsa på www.dalademokraten.com

Kanske kan man se Svens insats som ett genrep, då Rubins nästa spelning går av stapeln den 1:a mars, i Hagfors Ishall.


2003-02-05
JUBILEUMSÅR FÖR RUBINS!!
2003 är ett jubileumsår för Svenne Rubins. Dels har gruppen spelat professionellt i en hel mopedålder - 15 år! Dels är det 10 år sedan En gammal Amazon - gruppens kanske största livehit - började rulla. Detta ska förstås firas! Nya hits väntar på att plattas till och en singel ska släppas under våren.

Rubins största skivsuccé, Långa bollar på Bengt, fortsätter sälja i rekordupplagor. Bara under 2002 såldes över 80 000 samlingsskivor där låten ingår. Platina - med andra ord! Lägger man därtill gruppens två andra megahits En gammal Amazon och Folköl och dunkadunka så har Svenne Rubins sålts i över 100.000 bara under förra året!


2003-01-19
JULTÄVLINGEN AVGJORD!!!
Patrik Widerdal i Västerås kan titulera sig "Sanningsvetare av första graden - 2002". 18 rätt räckte till seger i årets jultävling och han detroniserar därmed de senaste två årens mästare Erik Johansson.

Fru Fortuna skickar dessutom ett tröstpris, i form av en äkta Sven Rubin skjorta, till Per-Olof Eriksson i Trollhättan. Läs mer här


Länk till Gamla nyheter   
Sven Solo m.m.

Välkommen till  Svenne Rubins sida i internetvärlden.
Denna sida är skapad i Iternet Explorer


Uppdaterad
23-03-15
senast med nyhetsnotis.

       
Vi är medlemmar på Eventmarket!!