30 års jubileum i Vansbro

Vansbros stoltheter Svenne Rubins passade på att fira 30 års jubileum i Vansbro lagom till Påskhelgen 2011. Jubileet innehöll två spelningar på hemmaplan, i Kulturhuset i Vansbro, samt den traditionsfyllda önskespelningen på Bolanche i Borlänge.

Inte nog med spelningarna, Turistbyrån i Vansbro invigde samtidigt en utställning som speglar orkesterns 30 år i nöjesbranchen. Utställningen pågår till och med den 12 juni. Ett måste, för er som inte hann med den under jubileumsdagarna. Kapellmästare Sven fick äran att klippa invigningsbandet och Rubins gjorde även en "unplugged" spelning för de besökare som slutit upp vid öppnandet.

Långfredagens spelning var utsåld långt i förväg och det blev sedan fullt även på påskaftonen i Kulturhuset, samt påskdagen på Bolanche. Under de tre kvällarna spelades total 56 olika sanningar. 13 av dessa framfördes tre gånger, 17 av dem kunde höras vid två tillfällen. Sammanlagt spelades det exakt 100 låtar och förutom de ordinarie fem medlemmarna (Sven Rubin, Birger P. Resley, Hockey-Bockey Bengt Benkt, Roine Rubinstein och Flaco Kronqvist) så gästspelade sex tidigare medlemmar samt två vikarier. Egurd Rubel, Willy Turbo, Danielsson, Rúbin Svensson, Kjell Pellets och Sten Scott var de tidigare medlemmarna som passerade revy och vikarierna Hosianne Davidsson samt Mats Domino hoppade även de in på några låtar. Detta fick till följd att sättningen kunde variera väldeliga. Ibland sågs fyra gitarrister, två trumslagare och det hände till och med att det fanns två basister samtidigt på scenen.

Samtliga kvällar var det publiken som valde repertoar, men gruppens första singel "Salt och peppar" framfördes givetvis dagen till ära och bland önskningarna hittades bl.a. udda sanningar såsom "Jasså, jadå, jodå", "Den fula ankungen" och "Sally".

Falukuriren och Dalademokraten var på plats och dokumenterade och filmade det hela. Följ gärna länkarna för att se vad de tyckte.

Webredaktionen passar också på att bjuda på ett bildsvep från påskhelgen nedan.
 

 

Kapellmästare Sven klipper bandet.

 

Utställningsmingel

 

Lars från Hjo med en nytillverkad hållplatshjälm. (Den gamla skan beskådas på mingelbilden ovan)

 

Unplugged framträdande på utställningen

 

Samling på Kulturhusets scen för långfredagens medverkande.

 

Roine med mikrofon!!! Har det någonsin inträffat tidigare???

 

Sten Scott på sologitarr

 

Pentti Kaleivisti Tauno Virén, alias Rúbin Svensson

 

Kjell Pellets har koll på bollen under påskdagsspelningen!!

 

Willy Turbo tar hand om basen, bredvid en koncentrerad Egurd Rubel.
Birger ser lika koncentrerad ut bakom klaviaturen.

 

Danielson körar tjusigt brevid Kjell Pellets

 

 

(Foto: Garry Nilsson, Maria Davidsson-Halvarsson)