Hockey Bockey Bengt Benkt 20års jubilerar

Uppmärksamma människor har påpekat för oss att Hockey Bockey Bengt Benkt i år firar 20 år i Svenne Rubins.  Vi vill givetvis gratulera till detta jubileum och ringde därför upp honom för en pratstund.

Hockey Bockey Bengt Benkt, vi ber att få gratulera till 20 års jubileum som medlem i Rubins!! Hur känns det??

- Det känns jättebra, det är fortfarande fantastiskt roligt efter alla dessa år. Det har varit en otrolig resa, och man får vara tacksam för den chansen att vara med på den.

Finns det något enkelt sätt att sammanfatta de 20 åren?

- Näe!!!!! Totalt omöjligt!!!!!

Men det bör ju ha blivit en hel del minnen under åren, finns det något som sticker ut mer än andra?

- Det är ju så många…. Men After Ski spelningarna i Sälen, dessa hejdlösa på Bügelhof. Det var alltid ett sanslöst drag och underbara minnen när vi var där stora delar av vintrarna.

Hur kom det sig att du kom med?

- Jag hade sökt in på skola och kommit in, men Rubins ringde. Jag tänkte att en sån här chans får man ju inte mer. Och sen var jag fast och har inte ångrat mig. Visst, fast jobb med stadig inkomst, men… näe……

När hemsidan en gång frågade om favoritsanning fick vi svaret Higway 242 och Heja Siv, står sig dessa? 

- Highway står sig i alla väder. En favorit-favorit. Inga stora rubriker är också en fin liten historia. Amazonen har ju visat att den står sig i alla väder och den har ju någonting extra.

Hur upplever du att Rubins har förändrats under åren som gått?

- Det har hänt en del, med nya inriktningar och nya medlemmar. Man har fått se nya sidor av orkestern. Man tänjer på gränser och får därmed se nya sidor även av musiken.
Och jag måste säga att jag är imponerad över att Sven inte blir bättre på gitarr. 


Vid sidan om Rubins, så förekommer du ju i en mängd olika konstellationer, vilka?

- Mariannes Booza band, Glesbyggsrebellerna, Slabbas kapell och Blandbandsorkestern!!

Studioverksamhet vid sidan av, hur länge har du hållit på med detta?

- Första studion förestod jag 1985 i Dala-Järna. Och sen dess har det rullat på med verksamhet i Falun, nordvärmlad och Äppelbo. Nu senast har det färdigställts album med Glesbyggdsrebellerna, Billy Opel och Garry Nilsson!

Slutligen, vi är mitt inne i intensiva VM-tider. Långshyttan, Rubins och fotboll har ju i många år varit en spännande kombination. Hur är det med fotbollsintresset och formen? 

- Formen är riktigt bra, faktiskt bättre än på länge. Jag har tränat både vänster och höger fot när jag gått mellan kylskåpet och TV’n!!

Därmed låter vi Hockey Bockey Bengt Benkt återgå till träningen. Den 21 augusti kan man kontrollera om han lyckats med att formtoppa sig. Då är Rubins med i den årliga kändismatchen på Klosterliden i Långshyttan!!

Bilderna ovan är till två tredjedelar hämtade från idylliska Ottarsborgs folkpark i år. Först från soundchecket, sedan en bild från sjäva spelningen. Längst ned hittar vi då en Hockey Bockey Bengt Benkt av lite äldre märke.