Önskekonsert 2005

050327 Bolanche, Borlänge: Rykten talade om att detta var den sista "påskdags önskespelningen" som Rubins skulle göra på Bolanche i Borlänge. Följdaktligen vallfärdades det från många olika håll för att inte missa denna traditionsenliga tilldragelse. Webredaktionen kunde dock notera att en mycket nöjd ansvarig, i form av Benny Astor, fick samtliga sina önskningar tillgodosedda (dock till viss hjälp av omoraliska mutor), så förhoppningsvis kan den entusiastiska publiken se fram emot att traditionen hålls vid liv även 2006.

   
Orkestern soundcheckar inför kvällen. Man kunde ana en viss nervositet inför kommande önskemål. Skulle någon ha mage att önska "Bra backat Bengtsson" eller möjligen "Hervor och Mildred på smyg"?

 
Första passet bjöd bl.a. på några riktigt gamla godingar. På bilden gurglas det i samband med "Intermezzo i Vanån" och bland andra nummer märktes "Salt och peppar" samt "Då släppte vi in Gromyko".
 


Glada pristagare från Rubins jultävling hade rest ända från Göteborg. Och man bjöds på ett ovanligt punkigt andra set, med låtar som "Kö", "Ombudsman" och "Cyklar". Benny Astor bröt dock mönstret genom att önska allsången  "Sälen saknar fjäll" och vem kan motstå en önskning skriven på en 100-lapp, när samma hundralapp dessutom kommer i sällskap med fem stycken Jägershots? Önskningen "Jag ska röntga dig Herr Ray" bjöd sen kanske på kvällens mesta kaos, då Flaco i ren desperation erbjöd publiken att komma och spela gitarr ifall det fanns någon som kunde låten!!!

   
Nåja, det såg ut att kunna vara kaos även i set 3!! Kapellmästar'n slog bokstavligen klackarna i taket. Pass tre bjöd också på "Sanningen om den fattige frisören Sören..." och sällan har väl så HÅRRESANDE dragspelstoner ljudit på Bolanche när en förtvivlad Hockey-Bockey Bengt Benkt försökte minnas låten. Men även Sven hade svårt att minnas, och i samband med sanningen "Det ordnar sig" så fick man ta hjälp av en icke okänd TV4-rymmare för att texten skulle sitta som den skulle.

Det blev till slut även ett fjärde set, (där äntligen den annars så utsatta "Öringen" kom till heders) så efter detta tyckte Roine sig vara förtjänt av ännu en öl! Han fick som synes sällskap av en celeber gäst som var på studiebesök, nämligen Sten Scott, mannen som ska axla Flacos fallna mantel om några veckor. Önskekonserten är därmed över för i år och kanske sammanfattades den bäst av kapellmästar'n: "Så många önskningar - så lite tid". Och då ska man ändå ha i minnet att Svenne Rubins stod på scenen i närmare fyra timmar!!!

De sanningar som framfördes under kvällen var följande:

Set 1
100. Ta mej hem till Vansbro
30. Macahan
63. Törst
79. Då släppte vi in Gromyko
75. Fly mej en wobbler, Holger
3. Salt och peppar
94. Folköl och dunka-dunka
122. Dom gör så rysligt fint på tomten
57. Intermezzo i Vanån
104. Det var samma dag som brandstation brann ner
29. Älgskog
148. Hej, hej, hej, speedway

Set 2
165. Du är placerad i kö
34. Vi möttes på folktandvården
46. Sälen saknar fjäll
82. Finns det nån som har Des Moroney i dubblett?
85. Det sjungs för mycket
67. På begäran en bit av mej
111. Ombudsman
84. En omaka kaffekopp
50. Jag ska röntga dej, herr Ray (Med vita handskar)
37. Svenne Rubin´s i Chicago
168. Det fixar sig, Olsson
112. Aldrig mera ska jag spela korp
87. Jag får skylla mej själv, Marianne
130. Cykla
97. Gubbe e´ du dum i huvve

Set 3
125. Van River Queen
14. Fem tårar i Kongo
76. I skenet av en overheadprojektor
90. Kör hårt
114. Det ordnar sig
45. Highway 242
43. Sanningen om den fattige frisören Sören Larsson, den sköna modellen Maud Ellen Hjort af Sweg samt den hårresande hårresanden Bengt Jörgen Friberg
126. Det var så dom sa (Det var inte så det blev)
59. Lita på mej jag har både spray
89. Sverige, Sverige
58. Jag ska bräda dej, Johnny

Set 4
42. Keep On Truckin´ , Martin 
83. En bit Schwarzwald
113. Från Östersund till Västerås
147. Öringen är utsatt
149. Tomten är sen
154. Tummen mitt i näven
124. Inga stora rubriker
99. En gammal Amazon