Svenne Rubin har gjort internationell debut!!

Denna sensationella nyhet har nått webbredakionen via nätet. Vi tog kontakt med Svenne för att kolla sanningshalten i detta.
- Är det sant som ryktet säger att du har debuterat på en internationell scen?
- Ja, det stammer, även om det inte direkt var fråga om någon arena!
- Berätta!


Sven Rubin, live in New Zealand
Foto: Jörg Klebert

- Visst! Under tiden här nere i Nya Zealand har jag gått och tänkt på att översätta ett par sanningar till engelska. Har ju redan debuterat på detta område med En gammal Amazon som blev Old Chey II, inspelad på skiva av countrygruppen Western Satellites. 
Det visade sig att Långa bollar på Bengt också var ett tacksamt objekt. Dock uppstod genast ett problem då fotboll var något helt annat här nere, nämligen rugby. Så långa bollar stämde ju i och för sig, men inte så mycket annat. Namnet Bengt till exempel är ju inte så vanligt inom rugby. Så det fick bli Todd istaället. Todd Blackadder ar nämligen en legendarisk nya zealändsk rugbyspelare. Så den nya titeln blev Pass it over to Todd.
Den tredje sanningen som fått engelsk text är When the Fire-station Burnt down to the Ground. Tror säkert att kompositören Danielson tycker det var en okej ide.
- Jag blev i alla fall ganska nöjd med översättningarna och då jag fick se en affisch for en tillställning på ett cafe' i samhället Mapua utanför Nelson, tänkte jag att jag slår till. Det hela utspelades söndagen den 25 november. Det var öppen scen där vem som ville fick spela, och det utdelades pris till ettan och tvåan.


Och som synes var publiken entusiastisk
Foto: Jörg Klebert

- Jag hade mitt framträdande vid sextiden och några timmar senare var alla deltagare klara och det var dags för prisutdelning. Vinnare blev en ung verkligt talangfull tjej som sjöng egna personliga låtar och spelade elgitarr till. Och tvåa kom, tro det eller ej, svensken Svenne. Det var verkligen en känsla att få gå fram och hämta kuvertet med 50 dollar, som var andra pris! 
- Blir det en fortsättning på detta?
- För tillfället har jag inga planer, men chansen är att någon annan sanning också får engelsk text. Det här var verkligen roligt och annorlunda. Det verkade som publiken uppskattade det också. Flera kom fram efteråt och sa positiva saker. Inte minst en kille som sa "Good on you!" två gånger, och det ar verkligen ett positivt nya zeelandskt talesätt.
- Hur är det annars där nere?
- Alldeles utmärkt, det har visserligen varit lite regnigt den sista tiden men sommarn står for dörren och det är svårt att tänka sig att det är jul om mindre än en månad. Jag passar på att önska alla besökare på sidan en riktigt god jul och gott nytt år, och är säker på att mina vänner i gruppen instämmer.