Sundsvalls Dagblad 060710

Fartfylld show av 25-årsjubilerande Svenne Rubins


Knappt hinner tonerna efter förra helgens hembygdsfest klinga ut förrän det är dags för nästa arrangemang. I går kväll var det nämligen dags att återigen öppna portarna för en musikkväll på Borgsjö hembygdsgård.

Det 25-års-jubilerande bandet Svenne Rubins är på turné i landet och i går kväll gästade de Borgsjö hembygdsgård. Det var förstås hög stämning redan från start och de drygt 260 personer som bänkat sig i den fridfulla hembygdsgården bjöds på en fartfylld show.
   Solglasögonen, kepsen och fotbollsskorna var på plats. Likaså var de traditionella låtarna som ”En gammal amazon”, ”Det var samma dag som brandstation brann ner” och ”Olsson”.
   
Busvisslande
Ett busvisselsolo under låten ”Visar att man ingenting vet” fick dock inleda kvällen. Och naturligtvis stämde publiken in i de sånger de kunde. Det var nämligen svårt att låta bli. Bandets något unika sound och deras enorma spelglädje får publiken att le stort.
   Innan paus bjöd bandet på ”Långa bollar på Bengt” och passade på att sparka ut en fotboll till publiken. Erik Zimmerman hade turen att fånga bollen som gick att byta mot senaste cd-skivan ”Gummimadrassen”.
   
Nöjda arrangörer
Arrangörerna av gårdagens evenemang var förstås nöjda med kvällen.
   – Visst är vi det, det kom ju ganska bra med folk speciellt med tanke på att det händer så mycket under helgerna nu, sa Thore Mattsson från hembygdsföreningen.
   Det var festligt, fartfyllt och folkligt, vad mer kan man egentligen önska under en ljum och vacker sommarkväll.

Catharina Larsson,  catharina.larsson@dagbladet.se  Tel: 0690-102 00