Från Ny Teknik
2007-11-28

Bästa låtarna i bilen

Svenne Rubins på förstaplats i Ny Tekniks bilmusikomröstning

Det ska vara en merca eller en amazon, när läsekretsen själv får välja. I Ny Tekniks tävling om bästa billåten körde Mercedes-Benz med Janis Joplin och En gammal Amazon med Svenne Rubins förbi alla andra. Nio av de tio vinnarlåtarna finns som video på Youtube.

Det ska vara en merca eller en amazon, när läsekretsen själv får välja. I Ny Tekniks tävling om bästa billåten körde Mercedes-Benz med Janis Joplin och En gammal Amazon med Svenne Rubins förbi alla andra.

Och Sven Rubin själv är stolt över sin delade förstaplats:

– Det var ju glädjande, det är ju hedersamt att hamna i sällskap med Janis Joplin. Jag var ju med redan när den låten kom ut. (1971, fyra månader efter Joplins död.)

* Gillar du verkligen Volvo Amazon på riktigt?

– Ja, jag kör ju stadigt Amazon själv, det är ju favoritbilen som jag kör mest om sommaren. Men det är inte den Californiavita, den står i ett garage och väntar på att någon ska höja skicket på den. Där har den väntat i tio år. Men i stället har jag en grön som jag kör, samma årsmodell, en sextisjua.

* Vad håller Svenne Rubins på med just nu?

– Vi spelar in en julkalender för Radio Dalarna.

* Vad handlar den om?

– Ja, det är allt och inget, det går på rätt lösa boliner. Men lyssnarna ska bland annat rösta fram den bästa sanningen, vi kallar ju våra låtar för sanningar. Kalendern heter Svenne Rubins julverkstad. Vi har inte bestämt än om det ska stavas julverkstad eller hjulverkstad, så det får var och en bestämma.

* Om du själv skulle rösta, hur högt kommer En gammal Amazon?

– Man ska ju inte favorisera sina egna barn, men den ligger väldigt högt, den är alltid den största livefavoriten när vi är ute och spelar. Jag får ju tacka era läsare.