Från Ljusnan, www.ljusnan.se, 2007-07-09

Hälsingenatta - en blöt tillställning

Av Ann-Catrin Wickbers
Folkmusik, dansband och rock.
Musikarrangemanget Hälsingenatta bjöd på en blandad kompott.
Dragplåstret var utan tvekan folkkära Svenne Rubins.
På lördagskvällen, i samband med Hälsingehambons finaler, anordnades Hälsingenatta i Långnäsparken. Musikutbudet var stort och vände sig till en bred publik.


Direkt efter hambofinalen intog folkkära bandet Svenne Rubins scenen för en av två bejublade spelningar för kvällen. Många letade sig till Terrassen och fick lyssna till gamla klassiker som "Folköl och dunkadunka" och "Långa bollar på Bengt".
- Hälsingland är en vacker del av landet, sa front­figuren och sångaren Sven Rubin innan han fortsatte med låten "Sverige, Sverige".
Men populärast var ändå "En gammal Amazon". Låten gick hem hos publiken, som sjöng med och klappade i takt till musiken.
- Han (sångaren Sven Rubin) är kul och gruppen är bra. Jag tycker om alla låtar, sa en kvinna i publiken.

Långnäsparkens samtliga lokaler nyttjades under Hälsingenatta. Det bjöds på dansbandsmusik, folkmusik och rock, med Nickez orkester, Vurpa, Thore och Oline Härdelin, Bollnäsbygdens spelmanslag och On the rocks.
- Det är kul att göra något som lockar allt från ungdomar till pensionärer, säger Anders Callmyr, en av arrangörerna.
I ett tält bakom paviljongen vid Långnäs höll Bock-Rock till. Där underhöll de fyra lokala banden Leffe P, 52 Billy, Showroom dummies och slutligen Bullegrims band.
Vädergudarna log inte mot Hälsingenatta denna lördagskväll. Regnet föll över Långnäsparken större delen av kvällen och det torde ha skrämt bort några besökare. Men de människor som tog sig till Hälsingenatta i lördags kväll verkade nöjda trots regnet.