Från Falukuriren, www.falukuriren.se, 2006-12-08

Julkul med Svenne Rubins

Ute är det inte mycket som påminner om Snöglitter. Inte inne i Grönklitts värdshus heller. Däremot fem medelålders herrar på scenen, en dessutom i Hawaiiskjorta och fotbollsskor. Men i ögonen på musikerna glittrar det av spelglädje och den smittar av sig på publiken som trivs med vad som bjuds som tilltugg till säsongens julbord i skidmetropolen.

Några ålderskrämpor visar inte Svenne Rubins, trots 25 år på scenen. Det är fullt ös från första akten till den sista när Vansbrogänget idkar "pausunderhållning" mellan gästernas tuggor i Grönklitts värdshus.

Grönklitt har kört Snöglitter under några decembersäsonger och det har mest varit tomtemössor och bjällerklang. Svenne Rubins nöjer sig med att ha hängt upp en tomte, virat in mikrofonstativ och trumset med glitter och placerat en liten plastgran i centrum. Sedan kör de några julnötter. För övrigt är det inte mycket jul, men desto mer rock, och främst en massa sanningar.

Särskilt i gamla dängor som "Folköl och dunka dunka" och alldeles speciellt i "En gammal amazon". Då vaknar till och med gänget som hänger i baren till liv.

Ofta är grabbarna roliga, ibland blir det lite väl mycket musikerhumor, där Svensson behöver rejält med hjälp på traven för att hänga med.

Så mycket glitter är det inte, men mängder av transpiration och spelglädje

 

Lars-Erik Klockar.