Från Dalademokraten, www.dalademokraten.com, 2003-04-22

Önskekonsert full av sanningar
Svenne Rubins gav, som vanligt på påskdagen, en lång och trallvänlig önskekonsert i Borlänge. Publiken valde favoriterna bland de många sanningar som bandet levererat under åren.

Det glada gänget från Vansbro höll i gång i flera timmar. Lars Wanfors, eller Svenne Rubin, och hela bandet var i högform.
   Självklara gamla sanningar - som bandet kallar alla låtar - var "Långa bollar på Bengt" och "En gammal amazon". Men med många fans i publiken var det lika många önskningar om mindre välkända nummer.
   Bandet släppte (till och med handgripligen ned på golvet) den nya singeln med en remix av "En gammal amazon" och b-sidan "När pumpen har bestämt sig för att stanna".
   Det var både traditionell pardans och glatt tjo och tjim framför scenen på S2 i Borlänge. Tydligt är att bandet har ett stadigt och troget gäng av fans som återkommer år efter år.
   Det är inte utan att man imponeras av längden på konserten, som faktiskt är ett bevis för att Svenne Rubins har varit med ett tag och under tiden lyckats skriva ihop en lång rad, mer eller mindre, trovärdiga sanningar.
   

Från Falukuriren, www.falukuriren.se, 2003-04-22

Fåniga och smaklösa - men bäst just därför?
Svenne Rubins bjöd på maratonspelning
Vansbros stora stoltheter Svenne Rubins gästade Borlänge på påskdagen och gav publikenen spelning som väl ingen kunde vara missnöjd med. De gick på scenen vid 21.30-tiden och sista låten tonade ut 01.10 på natten! Visst hade de ett par pauser däremellan men det är ändå hedervärt att ge publiken sån valuta för entrén.

Musikaliskt då? Nja, personligen tycker jag Svenne Rubins gör skräpmusik med fåniga texter men när man ser bandet på scenen kan man ändå inte låta bli att ge dem godkänt. De är duktiga musiker och vid det här laget samspelta som få andra band. Konserten igenom hade de ett mellansnack som gav mycket i övrigt att önska och tittar man på koreografi och klädsel så - suck. En stylist eller en koreograf skulle brista ut i gråt över deras scenklädsel och framförande på scenen. De är helt enkelt överlägset bäst i landet på att vara helt smaklösa. Men när det gäller Svenne Rubins så har bandet gjort det till sin egen grej att vara så fåniga och töntiga som möjligt. Det här gör också att man i stället för att reta sig på Svenne Rubins endast kan skratta åt eländet.

Publiken den här kvällen fick precis vad den ville och mer därtill. Alla de, i alla fall i väster-Dalarna, klassiska hitsen stod som spön i backen under kvällen och publiken fick under hela kvällen skicka upp lappar med önskningar till bandet som också spelade helt efter dessa önskningar. Bandet var på en sprudlande gott humör under kvällen och de fick snabbt till en trevlig partystämning med allsång och hela kitet.

Man kan sammanfatta Svenne Rubins spelning med att säga att den var en riktig maratonspelning med stort party bland de cirka 200 betalande även om de är gräsliga från början till slut.