Från DalaDemokraten
2007-12-03

Ella stal Rubin-showen


Ella Östman, snart tre, stal showen för Svenne Rubin.

2007-12-03 05:50 
Stämningen var på kokpunkten vid Svenne Rubins julshow på Lerdalshöjden i Rättvik. Under Långa bollar på Bengt och En gammal Amazon var det mer hålligång framför scenen än på. Folk dansade och klappade händerna. Berusade av inte bara Svenne Rubins låtar.
Ella Östman från Hofors, snart tre år, stal showen från vansbrogänget. Med ett charmtroll på scenen och en ukelele hade inte Svenne Rubin en chans.

 

Svenne Rubins julshow, med bara en enda jullåt, är en succe. Det var premiär på rubinarnas julshow på fredagskvällen i Görgen Tidéns restaurang på Lerdalshöjden. Ett fantastiskt julbord, med alla läckerheter som tänkas kan, inramar succéshowen. Fredagskvällens premiär lockade ett 80-tal personer. DD Nöje såg lördagens föreställning som samlade 150 gäster. Hälften av dem övernattade på hotellet. Nästa helg kommer närmare 200 personer till rubinarnas julshow. Men innan dess, med början idag, får vi höra Svenne Rubins i Radio Dalarnas julverkstad.

Sanslös stämning

Publiken älskar Långa bollar på Bengt och En gammal Amazon. Det var en sanslös stämning under de här låtarna. Men här fanns också andra favoriter som Folköl och dunka, dunka, Det fixar sig Olsson, Fly mig en wobbler, Holger, och Ta mig hem till Vansbro.

Framför publiken

Gamla sanningar, som Svenne Rubin kallar sina alster, blandas med nya. Till exempel sången om ukelelen - en hyllning till engelska skådespelaren Georg Formby - som charmtrollet Ella Östman lade beslag på mitt framför publiken.
Här fanns Pulvermosblues och Mörkerseende, det senare en ljuspunkt. Svenne Rubin gör som Thore Skogman; skriver låtar om allt, som den om Ståltråd och nit, en hyllning till lagningen. Sanningen om Brandstationen har fått en fortsättning.

Stolligheter

Men det vore inte Svenne Rubins om vi inte fick en massa långsökta skämt på köpet. Rubinarna delar ut julklapparna men eftersom det återstår flera föreställningar ska vi inte avslöja innehållet. Vägkyrkan med (p)saltaren hör till höjdpunkterna, en kompmaskin som spelar elvis(p) Presley, en rebus och andra stolligheter hör till bilden.
Det här var en kalaskväll!


Roland Pettersson