Från Dalademokraten, www.dalademokraten.com, 2000-04-25

Svenne Rubins i dagarna två

Svenne Rubins spelade i dagarna två på Rockfickan, Bolanche i Borlänge. Ett kärt återbesök var Rubin Svensson som gjorde comeback efter ett par års frånvaro.
I lördags då de hade en "vanlig" spelning kom 800 dit, och på söndagen då de hade en önskekonsert kom runt 200.

  Om det var party i lördags så var det lite lugnare i söndags. På söndagens önskekonsert var det publiken som bestämde låtmaterialet, och visst kom hitsen, men det önskades också en hel del överraskningar.

Folk känner till
  - Det är helt otroligt vad folk känner till många av våra sanningar. Vi blir otroligt glada när publiken önskar låtar som vi glömt bort att vi gjort, det är otroligt kul, säger Sven Rubin.
  Första önskningen fick ägaren av Bolanche Benny Astor och "Sälen" var bara början. "Frisören Sören", "Från Östersund till Västerås", "Aldrig mera ska jag spela korp" och "Cykel" var några av låtarna som de själva nästan glömt men som fick publiken i extas.
  "De gör så rysligt fint på tomten" var också en höjdare, och det var ingen tvekan om vilken spelning de själva tyckte var roligast.

En önskespelning
  - Önskespelningen helt klart. Jag blir så glad, dels för den fantastiska publiken, dels också för grabbarna bredvid mig på scen. Jag har skrivit många av de här låtarna, men kommer inte ihåg mer än texterna, men det sitter i ryggmärgen på killarna. De är otroligt duktiga musiker, berömmer Sven Rubin.
  Spelningen blev rekordlång. Inte för Svenne Rubins som ju spelat ett maraton om tolv timmar förut, men för Bolanche, som tvingades hålla öppet en timme extra i söndags för att bandet spelade för länge. Först spelade de drygt en timme innan de tog paus. De kom tillbaka på scenen tjugo i tolv och var färdiga med extranumren framåt halv två.

Två timmar och 45 minuter
  Bolanche skulle stängt klockan ett, men höll öppet till två. Total speltid i söndags blev alltså runt två timmar och fyrtiofem minuter, och trots det fanns det önskningar som inte blev uppfyllda.
  - Jag blev chockad själv över hur länge vi hållt på, men som jag sagt, det är oerhört kul när publiken har så många önskningar, säger Sven Rubin.

RONNIE CARLSSON