Välkommen Pär LePort!!

Efter 30 år valde Birger P Resley att lägga basen på hyllan, men Svenne Rubins blickar vidare framåt. Sven står ju fortfarande som basen för bandet, men, tack och lov, inte för basen i bandet!! Det gör nu istället Pär LePort, som trogna Rubinsfans kunnat se under höstens spelningar. Webredaktionen passade på att "ta pulsen" på Pär lagom innan alla höstlöv fallit till marken.

Att ersätta en legend, åtminstone sett med Rubinliska ögon, kanske inte är så lätt, men hur känns det att anta en sån utmaning och tvekade du någonsin till att ta jobbet? 
Det känns bra, men jag tvekade ända tills Roine rådde mig att inte ta jobbet.

Listan över sanningar är i skrivande stund 186. Hur har inlärningen gått till och hur långt har du kommit?
Har pluggat dygnet runt i 3 mån, och lärt mig 3 sanningar.

    
Uppladdning tillsammans med kapellmästaren         -         Plats på scen på MS Vindhem

 

När den gamle basisten började fick han sparken, för att sedan återanställas som keyboardist för att sedan få sparken igen för att på nytt tvingas basa över orkestern. Hur skulle det sluta för Pär om han får ett annat instrument i sina händer?
Skulle troligtvis bli gitarr eller oboe.

Rykten talar ju om att Pär LePort har både familjära och musikaliska kopplingar till andra medlemmar i bandet, är det en nackdel eller fördel när man kliver in så här? Och hur gick det förövrigt till när du valde basen från början?
Det måste vara en fördel eftersom vi kan varandra ganska bra efter att ha spelat ihop i c:a 30 år. Jag spelade gitarr från början, men upptäckte senare att det gick 45 gitarrister på varje basist och att man fick mer jobb som basist.

 

  
                     In action i Gnesta                   -            Lika som bär, man kan nästan tro att dom är bröder


Vi har ju tidigare sett Birger uppträda iförd Leksands IFs färger. Nu talar ännu fler rykten säger sig ha sett Pär iklädd en Mora IK tröja. Stämmer detta och hur reagerar hockey Dalarna inför en sådan skiftning?
Mora IK forever!!!!!!

Samtliga medlemmar har ju en gång fått förfrågan om hur de började spela. Således ställer vi den även till dig, hur hamnade du på den musikaliska banan?
I tredje klass startade vi bandet Dealers choise som förövrigt är döpt efter ett flipperspel på anrika Strand Café i Mora. På vår första spelning i pausen på ungdomsgården Sandis i Mora spelade vi tre låtar som vi fortfarande spelar idag när vi inte spelar sanningar. Är det bra eller dåligt?????? Annars är väl Flingel bunt boogie som senare blev Bite tillsammans med Flaco och tidigare Sky high medlemmarna Östen & Mr Dynamite som varit huvudprojektet i musik.

En annan fråga som orkestermedlemmarna fått svara på är vilken av Rubins sanningar som man har som favorit. Hur ställer sig Pär i den frågan? 
Just nu är det nog Törst.
 


Och att det är hans favoritsanning kan ju passa med tanke på att Pär som synes kan hantera ett ölglas och därmed har han alla möjligheter att platsa in i orkestern!!!

Ett varmt välkommen önskar webredaktionen.

(Foton: Elin Drejhammar och Garry Nilsson)