Från Dalademokraten 081208

Gamla och nya sanningar på Svenne Rubins releasefest

"Svenne Rubins bjöd på färgsprakande releasparty med julshow"

 BILDSPEL   Föregående   Nästa   Bild 1 av 5
Gamla och nya sanningar på Svenne Rubins releasefest
I foajén passade många på att köpa ett eller flera exemplar av nyutgåvan av kultfilmerna En handelsresandes nöd och Förmannen som försvann.
2008-12-08 05:50 
Sanningar behöver inte vara sanningar.
Helt sant var ändå att publiken som kom till Svenne Rubins releaseparty med julshow på Teatern i Vansbro på lördagskvällen fick vara med om en hisnade upplevelse.
Det var nog ingen i publiken som gick hem besviken och tomhänt.

Det kombinerade releasepartyt och julshowen lockade en väl blandad publik rent åldersmässigt.
Bara att få se Svenne Rubins kultfilm ”En handelsresandes nöd” från mitten av 1990-talet på stor bioduk satte guldkant på den här kvällen. Många igenkännande skratt hördes i den mörka teatersalongen när hemmakändisar som Gunde Svan, Björn Skifs och Lars Israels visade upp sig på stora duken tillsammans med Svenne Rubinsmedlemmarna.

Mognat med tiden

Även om filmen anses som en riktig kalkon, kan man bara konstatera att den har mognat. Att Svenne Rubins nu släppt kultfilmerna ”En handelsresandes nöd och TV-serien ”Förmannen som försvann” på DVD är i alla fall en riktig julklapp för många.

Solbränna

När applåderna tystnat och bioduken åkt upp i taket bjöd medlemmarna i Svenne Rubins på en julshow med många gamla och nya sanningar. Det händer mycket på och runt scenen och publiken är med på noterna när rubinarna drar sina små underfundiga funderingar. Bara att rigga upp en massa antika kvartslampor och ge publiken en solbränna räcker gott för att Svenne Rubins första julshow på hemmaplan ett klart godkänt betyg.

LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se

 

Från Dalarnas tidning 081208

Svenne Rubins julshow

I juletider ska man ju tända ljus, vilket naturligtvis Sven Rubin och Birger P. Resley gjorde. Här är det helljuset man försöker tända med halvljuset, man hade lite bilinspirerad humor nämligen. Efter många goda försök fick man faktiskt båda ljusen att brinna samtidigt.  Foto: Andreas Hansson


Webb-TV
Julkalendern 7 dec


Naturligtvis avslutades kvällen med ett papmigt fyrverkeri. Man öppnade dörren och bad publiken titta ut på himlen medan Sven Rubin smällde bubbelplast.  Foto: Andreas Hansson


Sven Rubin passade på att visa en uppfinning, en elvisp med en strängförsedd skiva som spelar gitarren per automatik.  Foto: Andreas Hansson

Teatern, Vansbro
Nästintill fullsatt


Det är familjär stämning i Vansbro när Svenne Rubins julshowar. Vår recensent ger godkänt betyg till showen.

Svenne rubins är på hemmaplan efter ett par turnedatum på västkusten och i huvudstaden.

Temat är jul. Men att kalla kvällens föreställning för julshow vore kanske att ta i lite. Lokalen är visserligen pyntad med några mindre attribut här och där i form av juleljus och klappar, som också delas ut i form av framföranden. Annars är Skoalkepsen på plats och färgglada skjortan, ja kanske inte struken, men sitter gör den likväl som vanligt på orkesterns frontman Svenne, alias Lars Vanfors.

Julstämning är det hawaiiskjorta till trots inte desto mindre, men av helt andra skäl. Atmosfären i Teatern i Vansbro i kväll med hemmasönerna på scen är nämligen så familjär som den kan bli. Det är lite som om hela familjen Vansbro samlats i salongen för att titta på favoritminstingen Svenne framförandes sånger de alla känner igen. Även om när det textmässigt handlar mer om annat än just jul. Vilket går hem. Som extranummer framförs efter en spontan yttring av demokrati Highway 242, efter att publiken har fått sagt sitt.

Förutom klassiker bjuds det på en stor dos underfundig humor. Showen avslutas passande med ett fyrverkeri som skräddarsytt för dessa tider; ekonomiskt och miljövänligt, men effektfullt i all sin enkelhet.

För den som vill bjuda nyårsgästerna på något speciellt så inkluderar rubinfyrverkeriet bubbelplast, ett PA-system och lite visuell fantasi.

Fakta: Julfaktor

Hannes Forssell
hannes.forssell@dt.se