FABIAN BOZETTI!

Mitt under brinnande sommarturné passade Hockey Bockey Bengt Benkt på att hålla 40-årskalas i Sälas bystuga hemma i Äppelbo. Ett strålande kalas med många överraskningar. En av dessa var en konstellation av Svenne Rubins som aldrig tidigare funnits – och då hade ändå fem av sex någon gång ingått i bandet. 
Klaviatur: Bengt Benkt. 
Sång: Sven. 
Bas: Birger. 
Gitarr: Sten. 
På trummor bestående av kastruller och lock från bystugans kök Ståby Rolf själv från Ståbys Förråd. 
Och se där sensation nummer ett! Ståby Rolf ingick nämligen i den första versionen av dansbandet Albatross i mitten av 70-talet med Birger P. Resley som en av grundarna. Sedermera kom orkestern att innehålla även Egurd Rubel och Danielson. Alla dessa tre rekryterades ju 1981 till Svenne Rubins, som därmed startade. 
Snacka om historiens vingslag! 

Och inte nog med detta. En kanske ännu större sensation denna kväll var mannen som i den sällan spelade sanningen Klåtilde nu trakterade saxofon: 
FABIAN BOZETTI!

Fabian, till vardags Tony Fritzon, bor numera i trakterna och är drivande i Vansbros storband.
Vad kunde passa bättre detta jubileumsår än att Fabian anslöt för första gången sedan inspelningen av första singeln Salt & peppar och just Klåtilde?
Direkt efter inspelningen i Björbostudion i augusti 1981 lämnade av anledning några av de inblandade Sverige. Bozetti drog till Indien, medan Sven Rubin och Rúbin Svensson – de ytterst ansvariga – rymde till Frankrike för att plocka vindruvor.